reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

reklama
A skąd wiesz, że będą jakieś skutki długofalowe?
Tego tylko się domyślam. Nie wiem jakie będą i czy w ogóle będą. Ale jakoś nie mam zaufania do szczepionek, które do czasu wybuchu pademii w ogóle nie były testowane na ludziach.
Pisałam to już wcześniej. Każdy robi to co podpowiada mu sumienie. Ale nigdy nie zrozumiem osób, które z uporem maniaka próbują namawiać na szczepienie te osoby, które nie chcą tego robić. Każdy ma wolny wybór.

Tego tylko się domyślam. Nie wiem jakie będą i czy w ogóle będą. Ale jakoś nie mam zaufania do szczepionek, które do czasu wybuchu pademii w ogóle nie były testowane na ludziach.
Pisałam to już wcześniej. Każdy robi to co podpowiada mu sumienie. Ale nigdy nie zrozumiem osób, które z uporem maniaka próbują namawiać na szczepienie te osoby, które nie chcą tego robić. Każdy ma wolny wybór.
Ja za to nie zrozumiem osób, które nie są medykami, nie mają pojęcia o wirusologii, a i tak próbują pokazać jak bardzo szczepionki szkodzą.

Ja za to nie zrozumiem osób, które nie są medykami, nie mają pojęcia o wirusologii, a i tak próbują pokazać jak bardzo szczepionki szkodzą.
Uwielbiam nadinterpretacje tego co się pisze. Nie napisałam nigdzie, że szczepionki szkodzą i nie należy się szczepić. Napisałam, że tak może się zdarzyć. I faktem jest, że po szczepieniu organizm może w ogóle nie wytworzyć przeciwciał. Co się zdarza dosyć często. Widzisz różnicę? Nie jestem wirusologiem i Ty też nie. Więc obie możemy sobie gdybać i przedstawiać swoje zdanie.

W ciąży ogólnie nie powinno przyjmować się żadnych leków przeciwbólowych, które zazwyczaj bierzemy. Coś, co nie jest przebadane na kobietach ciężarnych też nie powinno się brać. Jednak, jeżeli kobieta w ciąży chce się szczepić, to jest jej wybór, a ewentualne konsekwencje powinna przyjąć spokojnie (w końcu do szczepień póki co nikt nie zmusza). Ja osobiście uważam, że jak będę chciała się szczepić to muszę wziąć za i przeciw, jednakże w ciąży nie zamierzam tego robić, tak jak nie biorę leków, które nie są wskazane dla kobiet w ciąży. Można porozmawiać o tym, mówić o swoim zdaniu, ale nie naciskać, jeżeli widzisz, że druga osoba ma inne zdanie, do którego ma prawo.

Dopiero się dowiedziałam o ciąży ale szczepić się nie będę. Zbyt duze ryzyko. Niewiadomo jakie to moze mieć skutki dla dziecka w przyszłosci.
Pozdrawiam

reklama
Do góry