jasani
Fanka BB :)
DaniaA możesz zdradzić w jakim kraju mieszkasz?
U nas Astra ani ,J&J nie są zalecana dla ciężarnych, tylko pfizer lub moderna.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DaniaA możesz zdradzić w jakim kraju mieszkasz?
U nas Astra ani ,J&J nie są zalecana dla ciężarnych, tylko pfizer lub moderna.
A skąd wiesz, że będą jakieś skutki długofalowe?Mi chodzi jedynie o skutki długofalowe a nie to co tutaj i teraz
Tego tylko się domyślam. Nie wiem jakie będą i czy w ogóle będą. Ale jakoś nie mam zaufania do szczepionek, które do czasu wybuchu pademii w ogóle nie były testowane na ludziach.A skąd wiesz, że będą jakieś skutki długofalowe?
Ja za to nie zrozumiem osób, które nie są medykami, nie mają pojęcia o wirusologii, a i tak próbują pokazać jak bardzo szczepionki szkodzą.Tego tylko się domyślam. Nie wiem jakie będą i czy w ogóle będą. Ale jakoś nie mam zaufania do szczepionek, które do czasu wybuchu pademii w ogóle nie były testowane na ludziach.
Pisałam to już wcześniej. Każdy robi to co podpowiada mu sumienie. Ale nigdy nie zrozumiem osób, które z uporem maniaka próbują namawiać na szczepienie te osoby, które nie chcą tego robić. Każdy ma wolny wybór.
Uwielbiam nadinterpretacje tego co się pisze. Nie napisałam nigdzie, że szczepionki szkodzą i nie należy się szczepić. Napisałam, że tak może się zdarzyć. I faktem jest, że po szczepieniu organizm może w ogóle nie wytworzyć przeciwciał. Co się zdarza dosyć często. Widzisz różnicę? Nie jestem wirusologiem i Ty też nie. Więc obie możemy sobie gdybać i przedstawiać swoje zdanie.Ja za to nie zrozumiem osób, które nie są medykami, nie mają pojęcia o wirusologii, a i tak próbują pokazać jak bardzo szczepionki szkodzą.
Wiadomo - otrzyma przeciwciała.Dopiero się dowiedziałam o ciąży ale szczepić się nie będę. Zbyt duze ryzyko. Niewiadomo jakie to moze mieć skutki dla dziecka w przyszłosci.
Pozdrawiam
Tutaj chodzi raczej o te negatywne skutki. A przeciwciała nie są takie pewne w 100%.Wiadomo - otrzyma przeciwciała.
Cały czas piszesz i negatywnych skutkach więc mogłabyś napisać jakie będą te negatywne skutkiTutaj chodzi raczej o te negatywne skutki. A przeciwciała nie są takie pewne w 100%.