reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Jak możesz mieć wiarygodne dane po roku czasu ?
Czym różni się zaszczepiony od niezaszczepionego w kwestii zagrożenia dla innych? Nie zaraża? Napisz bo jestem szalenie ciekawa 😁

Hmmm. Piszesz takie głupoty, że z jednej strony nie ma jak z tym dyskutować a z drugiej nie można zostawić tych bzdur bez dementi. Zaszczepiony nawet jeśli zachoruje (na co ma mniejsze szanse) to zakazi o 65% osób mniej.
Dane MOGĄ BYĆ wiarygodne po roku. Mylisz wiarygodność danych z kwestią nieudolności naszego rządu w kontrolowaniu pandemii.
Lekarka w szpitalu w którym ostatnio byłam i ja spytałam o to :)
Jak już pisałam nie używam młodzieżowych portali
Hahaha.
Trudno o większą bzdurę. Sama byłam zaszczepiona i miałam już kilka razy test.

reklama
@Galadriela odpusc. Nie wytłumaczysz.
Poki co, to szczepienie nie jest obowiązkowe wiec nie musisz go mieć. Można tylko patrzeć jak zaszczepieni tworzą dzikie teorie o niezaszczepionych i ich wpływie na gospodarkę, pandemie i w ogóle ;)
No i pozostaje się zdziwić, ze u kogoś temat wywołuje emocje do poziomu wrzodów na żołądku :D

@DarkAsterR ależ ona by wytłumaczyła, gdyby umiała podać chociaż JEDEN sensowny argument, oparty na badaniach, statystyce. Natomiast cała jej wiedza to poczta pantoflowa i miejskie legendy. Jak ma kogoś tym przekonać? Oby te szczepienia wkrótce jednak były obowiązkowe, bo nigdy nie dogonimy krajów takich jak Dania, Włochy, czy Francja, a coraz bliżej będziemy Rosji:crazy:

Otóż

Co Ty pierniczysz, widocznie zależy od szpitala. Nie znaczy to ze to ze u mnie zaszczypawkowanych nie testują jest bzdura.
Tak pijesz za wolnym wyborem wiec daj go też innym. Bez odbioru
„bez odbioru” to hasło z poziomu „twoja stara”.

„Zaszczypawkowany” to odpowiednik „foliarza”.

Co „piję” i za jakim wolnym wyborem? Odnoszę wrażenie, że majaczysz, bo to bełkot a nie wypowiedź.

@DarkAsterR ależ ona by wytłumaczyła, gdyby umiała podać chociaż JEDEN sensowny argument, oparty na badaniach, statystyce. Natomiast cała jej wiedza to poczta pantoflowa i miejskie legendy. Jak ma kogoś tym przekonać? Oby te szczepienia wkrótce jednak były obowiązkowe, bo nigdy nie dogonimy krajów takich jak Dania, Włochy, czy Francja, a coraz bliżej będziemy Rosji:crazy:
Faktycznie, jest co podziwiać :)

Jak na razie to zaszczepieni powinni podawać argumenty jeśli chcą przekonać kogokolwiek do szczepień a nie odwrotnie:)
Mam nadzieje, ze nigdy nie będą obowiązkowe.

Jak na razie to zaszczepieni powinni podawać argumenty jeśli chcą przekonać kogokolwiek do szczepień a nie odwrotnie:)
Mam nadzieje, ze nigdy nie będą obowiązkowe.
Jak widać wyżej, nawet jak dostajecie prawie 200 000 konkretnych statystyk, niezależnych badań naukowych to i tak Wam argumentów za mało. No nie da się. Przecież my podajemy Wam konkretne dane, statystyki, badania, a Wy na to "bez odbioru"...Was się nie da przekonać, dlatego potrzebny jest obowiązek.

Widocznie potrzeba więcej niż tylko statystyk. Do mnie one w ogóle nie przemawiają. Bo co mi po nich? 🤷‍♀️
Z tym obowiązkiem to może być miecz obosieczny. W UK to nie przejdzie. W innych państwach tez. Ze o innych państwach nie wspomnę. To tylko w Polsce tak jest, ze jak nie perswazja to pięścią. Podobnie jak w Rosji…

reklama
Do góry