reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Jak możesz mieć wiarygodne dane po roku czasu ?
Czym różni się zaszczepiony od niezaszczepionego w kwestii zagrożenia dla innych? Nie zaraża? Napisz bo jestem szalenie ciekawa 😁

Hmmm. Piszesz takie głupoty, że z jednej strony nie ma jak z tym dyskutować a z drugiej nie można zostawić tych bzdur bez dementi. Zaszczepiony nawet jeśli zachoruje (na co ma mniejsze szanse) to zakazi o 65% osób mniej.
Dane MOGĄ BYĆ wiarygodne po roku. Mylisz wiarygodność danych z kwestią nieudolności naszego rządu w kontrolowaniu pandemii.
Lekarka w szpitalu w którym ostatnio byłam i ja spytałam o to :)
Jak już pisałam nie używam młodzieżowych portali
Hahaha.
Trudno o większą bzdurę. Sama byłam zaszczepiona i miałam już kilka razy test.

reklama
@Galadriela odpusc. Nie wytłumaczysz.
Poki co, to szczepienie nie jest obowiązkowe wiec nie musisz go mieć. Można tylko patrzeć jak zaszczepieni tworzą dzikie teorie o niezaszczepionych i ich wpływie na gospodarkę, pandemie i w ogóle ;)
No i pozostaje się zdziwić, ze u kogoś temat wywołuje emocje do poziomu wrzodów na żołądku :D

@DarkAsterR ależ ona by wytłumaczyła, gdyby umiała podać chociaż JEDEN sensowny argument, oparty na badaniach, statystyce. Natomiast cała jej wiedza to poczta pantoflowa i miejskie legendy. Jak ma kogoś tym przekonać? Oby te szczepienia wkrótce jednak były obowiązkowe, bo nigdy nie dogonimy krajów takich jak Dania, Włochy, czy Francja, a coraz bliżej będziemy Rosji:crazy:

Otóż

Co Ty pierniczysz, widocznie zależy od szpitala. Nie znaczy to ze to ze u mnie zaszczypawkowanych nie testują jest bzdura.
Tak pijesz za wolnym wyborem wiec daj go też innym. Bez odbioru
„bez odbioru” to hasło z poziomu „twoja stara”.

„Zaszczypawkowany” to odpowiednik „foliarza”.

Co „piję” i za jakim wolnym wyborem? Odnoszę wrażenie, że majaczysz, bo to bełkot a nie wypowiedź.

@DarkAsterR ależ ona by wytłumaczyła, gdyby umiała podać chociaż JEDEN sensowny argument, oparty na badaniach, statystyce. Natomiast cała jej wiedza to poczta pantoflowa i miejskie legendy. Jak ma kogoś tym przekonać? Oby te szczepienia wkrótce jednak były obowiązkowe, bo nigdy nie dogonimy krajów takich jak Dania, Włochy, czy Francja, a coraz bliżej będziemy Rosji:crazy:
Faktycznie, jest co podziwiać :)

Jak na razie to zaszczepieni powinni podawać argumenty jeśli chcą przekonać kogokolwiek do szczepień a nie odwrotnie:)
Mam nadzieje, ze nigdy nie będą obowiązkowe.

Jak na razie to zaszczepieni powinni podawać argumenty jeśli chcą przekonać kogokolwiek do szczepień a nie odwrotnie:)
Mam nadzieje, ze nigdy nie będą obowiązkowe.
Jak widać wyżej, nawet jak dostajecie prawie 200 000 konkretnych statystyk, niezależnych badań naukowych to i tak Wam argumentów za mało. No nie da się. Przecież my podajemy Wam konkretne dane, statystyki, badania, a Wy na to "bez odbioru"...Was się nie da przekonać, dlatego potrzebny jest obowiązek.

Widocznie potrzeba więcej niż tylko statystyk. Do mnie one w ogóle nie przemawiają. Bo co mi po nich? 🤷‍♀️
Z tym obowiązkiem to może być miecz obosieczny. W UK to nie przejdzie. W innych państwach tez. Ze o innych państwach nie wspomnę. To tylko w Polsce tak jest, ze jak nie perswazja to pięścią. Podobnie jak w Rosji…

reklama
Do góry