dlaczego zaszczepiłaś się w I trymestrze wiedząc o ciąży? Z tego co wiem to na początku nikt nie zaleca a w II/III trymestrze po czasie organogenezy właśnie... Przykro mi z powodu Twojej straty ale to może nawet związku ze szczepieniem nie mieć do 12tc może się zdarzyć zawsze wszystkoCześć. Ja również straciłam swoją ciąże po szczepieniu. Zaszczepiłam się jak podejrzewalam że jestem w ciąży przyjęłam dwie dawki i w 7 tyg ciazy okazało się że ciąża obumarła. Przypadek? Nie sądzę.
reklama
B
BBP
Gość
A znasz statystyki, ile ciąż kończy się poronieniem w pierwszym trymestrze?Cześć. Ja również straciłam swoją ciąże po szczepieniu. Zaszczepiłam się jak podejrzewalam że jestem w ciąży przyjęłam dwie dawki i w 7 tyg ciazy okazało się że ciąża obumarła. Przypadek? Nie sądzę.
Wykluczyłaś wady genetyczne?
Nie strasz.
Cantosowa
Moderator
Stracilam trzy ciążę. W czwartej się szczepilam i mam 7tygidniowa córkę.Cześć. Ja również straciłam swoją ciąże po szczepieniu. Zaszczepiłam się jak podejrzewalam że jestem w ciąży przyjęłam dwie dawki i w 7 tyg ciazy okazało się że ciąża obumarła. Przypadek? Nie sądzę.
Bardzo mi przykro, ale to przypadek.
Madzia86G
Fanka BB :)
A co jeśli ciąża by obumarła bez zaszczepienia ? To suche gdybanie a co by było gdyby.
Ja jestem zaszczepiona i jestem w ciąży i gdy tylko wejdę w II trymestr na 100% zaszczepię się 3 dawką.
Nie rozumiem tego namawiania do nieszczepienia się.
Chcesz to się szczepisz, nie to nie - każdy ma swój wybór.
Ciągle to samo. Tak jak gdyby wciskano komuś szczepionkę na siłę. Do fotela was przypną i na chama was zaszczepią ? Na litość boską NIE !
Przegadywanie się co jest lepsze i ty ty i ty i wy musicie też tak zrobić.
Każdy przypadek jest inny. Jeden dostanie wysypki i wysokiej gorączki a drugi nawet nie będzie wiedział że może coś wyskoczyć bo nie miał kompletnie żadnych objawów.
Ja jestem zaszczepiona i jestem w ciąży i gdy tylko wejdę w II trymestr na 100% zaszczepię się 3 dawką.
Nie rozumiem tego namawiania do nieszczepienia się.
Chcesz to się szczepisz, nie to nie - każdy ma swój wybór.
Ciągle to samo. Tak jak gdyby wciskano komuś szczepionkę na siłę. Do fotela was przypną i na chama was zaszczepią ? Na litość boską NIE !
Przegadywanie się co jest lepsze i ty ty i ty i wy musicie też tak zrobić.
Każdy przypadek jest inny. Jeden dostanie wysypki i wysokiej gorączki a drugi nawet nie będzie wiedział że może coś wyskoczyć bo nie miał kompletnie żadnych objawów.
Ja nikogo nie namawiam żeby się nie szczepił. Po prostu dałam swój przykład. Mam zdrowego syna.
Mówiłam lekarzowi że podejrzewam ciąże ale powiedzial że absolutnie szczepienie nie ma wpływu na ciąże.dlaczego zaszczepiłaś się w I trymestrze wiedząc o ciąży? Z tego co wiem to na początku nikt nie zaleca a w II/III trymestrze po czasie organogenezy właśnie... Przykro mi z powodu Twojej straty ale to może nawet związku ze szczepieniem nie mieć do 12tc może się zdarzyć zawsze wszystko
Mówiłam lekarzowi że podejrzewam ciąże ale powiedzial że absolutnie szczepienie nie ma wpływu na ciąże.dlaczego zaszczepiłaś się w I trymestrze wiedząc o ciąży? Z tego co wiem to na początku nikt nie zaleca a w II/III trymestrze po czasie organogenezy właśnie... Przykro mi z powodu Twojej straty ale to może nawet związku ze szczepieniem nie mieć do 12tc może się zdarzyć zawsze wszystko
Cześć. Ja również straciłam swoją ciąże po szczepieniu. Zaszczepiłam się jak podejrzewalam że jestem w ciąży przyjęłam dwie dawki i w 7 tyg ciazy okazało się że ciąża obumarła. Przypadek? Nie sądzę.
Przykro mi. Jednak w tym wypadku też niestety sadze, że przypadek. Do 8-10tygodnia ciąża może obumrzeć i często nic na to poradzić nie można. Gdy dziecko rodzi się martwe po szczepieniu (czyli już zdecydowanie w późniejszych etapach) można uznać za skutek szczepienia.A ja sądzę, że przypadek
to niestety wprowadził w błąd ale tak jak piszemy, to mogło w ogóle na to nie mieć wpływu.Mówiłam lekarzowi że podejrzewam ciąże ale powiedzial że absolutnie szczepienie nie ma wpływu na ciąże.
reklama
Podziel się: