reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

reklama
Przepraszam, że wtrącę do tej jakże oświeconej dyskusji, ale mam dwa pytania do osób, które się zaszczepiły.

Co teraz, kiedy wirus Delta niebawem zaatakuje, a mówi się, że ta szczepionka, którą się teraz podaje przed Deltą nie chroni?

Co w przyszłości, kiedy zaatakuje wirus Kappa, Gamma, Omega czy coś w tym stylu?
Nie wiem jak konkretnie w przypadku mutacji delta, ale producenci podają, że ich preparaty są skuteczne i na mutacje wirusa.

Chociaż już w radiu podawali informacje, że konieczna jest trzecia dawka. Odpłatna. No nie dla wszystkich bo ma być też refundowana, ale dla większości będzie płatna.

O kurcze! Przeczytałam to co piszecie i jestem w szoku. Wy tak serio z tym odcięciem kontaktu z osobami nieszczepionymi? Będziecie siedzieć w domu jak długo ? Rok, dwa lata , trzy, 10,50 ? Nigdy nie wyjdziecie już domu? Polecam jedno ! Wyłączcie TV!

Przepraszam, że wtrącę do tej jakże oświeconej dyskusji, ale mam dwa pytania do osób, które się zaszczepiły.

Co teraz, kiedy wirus Delta niebawem zaatakuje, a mówi się, że ta szczepionka, którą się teraz podaje przed Deltą nie chroni?

Co w przyszłości, kiedy zaatakuje wirus Kappa, Gamma, Omega czy coś w tym stylu?

Tez się zastanawiam.
Mielismy już ze trzy mutacje tego wirusa w ciągu 12 miesięcy.
Co dalej, będziemy się na każdy wariant szczepić? Co miesiąc jakas nowa dawka? A na Boże narodzenie dostaniemy dawkę gratis jak się przedstawi karnet z 11 pieczątkami?

A jeśli wirusy będą mutować i nie będzie jednej szczepionki na wszystkie?

Zabraknie ci dni tygodnia na spotkania w klinikach szczepień :)

O kurcze! Przeczytałam to co piszecie i jestem w szoku. Wy tak serio z tym odcięciem kontaktu z osobami nieszczepionymi? Będziecie siedzieć w domu jak długo ? Rok, dwa lata , trzy, 10,50 ? Nigdy nie wyjdziecie już domu? Polecam jedno ! Wyłączcie TV!

Alez nie, nie. Chyba nie zrozumiałaś.
To nieszczepieni maja siedzieć w domu i nie zarażać innych.
Bo tak to ma działać, nie? Nie szczepionych do enklaw i obozów.

Ten wirus będzie mutował, bo jeszcze przez kilka lat napewno z nami będzie. Zarażając ludzi mutuje sie z każdym organizmem bardziej. Być moze będzie jak z grypa , ze będzie można lub musiało sie szczepić co roku. Szczepionki mRNA zastąpią w przyszłości wektorowe tak jak to było do tej pory. Podobają mi sie wypowiedzi BalbinkaKwiat, beth, Magda krk i nick jakdotegodoszloniewiem i blairbitch 👍👍👍👍👍👍🌹

reklama
Do góry