Kurczę my szczepimy za 2 tygodnie pierwszą dawkę 5w1 i strasznie się boję jak młody na nią zareaguje. My też szczepimy Infanrix. Koszt 115 zł więc nie ma tragedii. Właściwie tą szczepionkę narzucił na lekarz (pewnie jak zwykle ma w tym jakiś interes) tak więc czy mogę wybrać inną np. Pentaxim tak jak Ivonka? Jak myślicie?
reklama
traschka
Mama Marysi
My szczepiliśmy Infanrix i mała 4 dni z rzędu przespała.
Kuma zgaduję trochę, bo się nie znam, ale wydaje mi się że trzeba kontynuować szczepienie tym, czym zaczęłaś.
Kuma zgaduję trochę, bo się nie znam, ale wydaje mi się że trzeba kontynuować szczepienie tym, czym zaczęłaś.
dziewczyny, dzięki za informacje, jak widać nie ma reguły jak dziecko zareaguje...
Kuma traschka ma rację, ale z tego co piszesz szczepicie 1-wszą dawką więc to Twoja decyzja czym, lekarz nie ma prawa nic Ci narzucić!!! kolejne szczepienia muszą już być tą samą szczepionką
Kurcze dziewczyny, ale się boję tych szczepień...:-(dziś będę dzwonić do szpitala po wyniki badań i jak będzie można to chyba wreszcie w przyszłym tyg. się szczepimy, mam milion obaw i wątpliwości...
Kuma traschka ma rację, ale z tego co piszesz szczepicie 1-wszą dawką więc to Twoja decyzja czym, lekarz nie ma prawa nic Ci narzucić!!! kolejne szczepienia muszą już być tą samą szczepionką
Kurcze dziewczyny, ale się boję tych szczepień...:-(dziś będę dzwonić do szpitala po wyniki badań i jak będzie można to chyba wreszcie w przyszłym tyg. się szczepimy, mam milion obaw i wątpliwości...
icak
Fanka BB :)
mrsmoon ja też strasznie się bałam szczepienia, zwłaszcza jak przeczytałam wiele publikacji o powikłaniach neurologicznych. Jednak mała fajnie przeszła szczepienie Infanrixem IPV+hib. Teraz wstrzymujemy drugie szczepienie, bo ma nienajlepszą morfologię, więc dopóki się nie poprawi, szlaban na szczepienie.
a dla zainteresowanych szczepieniami podaję linka
EUVAC.NET - Frontpage
są tam m.in. kalendarze szczepień w krajach UE, w krajach skandynawskich szczepienia 5w1 zaczynają dopiero w 3-cim m-cu życia dziecka
EUVAC.NET - Frontpage
są tam m.in. kalendarze szczepień w krajach UE, w krajach skandynawskich szczepienia 5w1 zaczynają dopiero w 3-cim m-cu życia dziecka
ja nie bardzo balam sie powiklan po szczepieniach zdecydowanie bardziej przerazaja mnie powiklania po chorobie czy zakazeniu wirusem :-( niestety kazdy musi przejsc kuj kuj i malo ktore dzieci chyba nie maja zadnych odczynow tak mi sie przynajmniej wydaje
Nela po skończeniu 2 m-cy była szczepiona na rota i WZW. Przez cały tydzień była marudna. Teraz miała mieć szczepienie 10-ego, ale ma odłożone na 23-ego ze względu na problemy kupkowe. Więc będzie miała 3,5 m-ca. Teraz ma mieć II dawkę Rota i I dawkę 5 w 1. My wybraliśmy Pentaxim. Zobaczymy jak to szczepienie zniesie.
U mnie Rotarix kosztuje 328 zł, a Pentaxim 135 zł. WZW na NFZ.
Później jeszcze będzie miała pneumo. Koszt ponad 400zł.
U mnie Rotarix kosztuje 328 zł, a Pentaxim 135 zł. WZW na NFZ.
Później jeszcze będzie miała pneumo. Koszt ponad 400zł.
reklama
Podziel się: