Silva pamietasz jak ostatnio pisalysmy? Mialam Maje wczorsj szczepic 4-ta hexa, bylysmy na Smykofonii, w ndz u kolezanki z 2 dzieci i co? Dzis gil wrrrrr jeszcze nieduzy, bronimy sie nurofenem, ale jak dobrze, ze wczoraj niezaszczepilam...uffff
reklama
traschka
Mama Marysi
czy wy wszystkie szczepicie na pneumokoki? kojarzyłam tą szczepionkę jako nie do końca bezpieczną, może niesłusznie? Słyszałam też opinie, że naprawdę niebezpieczne jest zarażenie się dziecka w pierwszym roku życia (co oczywiste), a wtedy mało kto szczepi. Ja kompletnie nie nastawiałam się na pneumokoki, ale może powinnam żeby Marysia nie przyniosła czegoś Szymkowi? tylko znów te pieniądze
Silva pamietasz jak ostatnio pisalysmy? Mialam Maje wczorsj szczepic 4-ta hexa, bylysmy na Smykofonii, w ndz u kolezanki z 2 dzieci i co? Dzis gil wrrrrr jeszcze nieduzy, bronimy sie nurofenem, ale jak dobrze, ze wczoraj niezaszczepilam...uffff
o rany!
nutria
Mama X 2009
A ja się dziś podłamałam znów.
Trafiłam na artykuł
Śmiertelne szczepionki obowiązkowe. Polka ujawnia światowy przekręt farmaceutyczny | TWOJE WIADOMOŚCI
Tylko tytuł jest nieadekwatny - znaczy bardzo populistyczny...to mi się nie podoba.
Długi i rzeczowy artykuł
Znów o szkodliwości szczepionek. Poztywne jest to, ze autorka nie mówi "Szczepionki wszystkie są do luftu". Tym zyskała w moich oczach.
pewnie Forever - to już dawno czytałaś (artykuł już dawno publikowany...)
Trafiłam na artykuł
Śmiertelne szczepionki obowiązkowe. Polka ujawnia światowy przekręt farmaceutyczny | TWOJE WIADOMOŚCI
Tylko tytuł jest nieadekwatny - znaczy bardzo populistyczny...to mi się nie podoba.
Długi i rzeczowy artykuł
Znów o szkodliwości szczepionek. Poztywne jest to, ze autorka nie mówi "Szczepionki wszystkie są do luftu". Tym zyskała w moich oczach.
pewnie Forever - to już dawno czytałaś (artykuł już dawno publikowany...)
nutria
Mama X 2009
Fioła można dostac. znalazłam na stronie jakiejś informację o wycowaniu Prevenal.... ale udało mi się tez naleźć też że dopuścili...
FYI:
Centrum Informacji o Leku - Bezpieczeństwo - Ponowne dopuszczenie
Decyzja Nr 7/D/2012 z dnia 14-09-2012
Prevenar 13, zawiesina do wstrzykiwań
podmiot odpowiedzialny: Wyeth Lederie Vaccines S.A. Wielka Brytania
Decyzja Nr 6/WS/2012 z dnia 10-08-2012
FYI:
ja nawet nie czytam... boję się i szczerze, to irytuje mnie trochę nagonka na szczepienia skutki ubocznne są i będą zawsze, ale brak szczepień zdecydowanie gorszy, oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, co szanuję!
Fioła można dostac. znalazłam na stronie jakiejś informację o wycowaniu Prevenal.... ale udało mi się tez naleźć też że dopuścili...
FYI:
a to w ogóle olewam, wystarczy że firma nie zdąży na czas dostarczyć papierka i muszą zawiesić sprzedaż, takie przepisy...
reklama
ja nawet nie czytam... boję się i szczerze, to irytuje mnie trochę nagonka na szczepienia skutki ubocznne są i będą zawsze, ale brak szczepień zdecydowanie gorszy, oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, co szanuję!
Silva w pełni sie z Tobą zgadzam!!!!
Podziel się: