reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szczepienia i badania kontrolne

reklama
no i dzis Mati od rana prawie co mierze to ma w granicach 37,1-37,3...

wczoraj byliśmy na spacerze, dzis rano nawet dwa razy i teraz mam zamiar wyjść, chyba mu to nie zaszkodzi??? :confused:
jak myslicie???

Hej
Wpadłam na chwilę naten wątek powiedzieć, że Julia w środę dostała czwartą i OSTATNIĄ dawkę Hexy!!!
Wszystko obyło się bez problemów, temperatury i marudzenia. :-). Ale się cieszę!!!
Jednak w dalszym ciągu Julia jeszcze nie szczepiona na odrę, świnkę i różyczkę i jakoś dalej nie mam przekonania co do tej szczepionki. :-(
Czy któraś z Was jeszcze nie szczepiła też na OŚR???

Doris super, że bezproblemowo! my już po o-ś-r, ale jeszcze kilka dziewczyn na pewno nie szczepiło... pewnie się odezwą ;)

a my dziś dostaliśmy wezwanie na szczepienie na błonicę, tężec, krztusiec i polio na 19 grudnia... czyli 4 dawka hexy przed nami :( tylko nie wiem ile odwlekać, jakoś w połowie września szczepiliśmy o-ś-r, ktoś ma podobne dylematy?

trasiu jak tam Marysia? bezproblemowo?

Doris my też po o-ś-r
kasiu wezwanie na szczepionkę?:szok: przychodnia coś takiego wysyła???:szok: my też w grudniu powinniśmy zaszczepić 4 dawką...

Doris my tez juz po o-ś-r no i 5w1 tez ostatnia dawke mamy za sobą, mieliśmy w październiku
takze na chwile obecna mamy wszystkie szczepienia za sobą
zastanawiałam sie nad ospą ale moze zostawie to na wiosne
no i nie szczepiłam Matiego na pneumokoki
czy ktos tez nie szczepił???

My się nie szczepiliśmy na pneumokoki, może w późniejszym terminie się zaszczepimy. Na razie przed nami O-Ś-R.
Jaki odstęp najlepiej zrobić między szczepieniami??? Julia byla szczepiona IV dawką Hexy 5.12 więc kiedy najlepiej wybrać się na tą O ś R?

Kasiu Marysia na razie bezproblemowo, ale po tej szczepionce dziwne rzeczy pojawiają się dopiero po tygodniu więc wszystko przed nami:baffled:

Doris ja zaszczepiłam śór przedwczoraj, przed nami też 4 dawka Infanrixu. Prędzej niż początkiem stycznia się nie wybiorę.

reklama
martadelko tak wezwanie, z napisem 'PILNE', ale panie w przychodni mi tłumaczyły, że to po prostu dla przypomnienia rodzicom, ostatnio mimo wezwania pojawiłam się dopiero po prawie 3 miesiącach i nic nawet nie powiedzieli

trasiu no to oby dalej bezproblemowo

mamoM my na pneumo też nie szczepieni i nie zamierzam na razie, może jakby się pojawiła opcja żłobka... a tak to zacznę myśleć przed pójściem do przedszkola, na ospę też chwilowo nie zamierzam

Doris mi się wydaje, że min. miesiąc, podobno optymalnie jest odczekać 6 tygodni... ale nawet nie wiem skąd mam takie przekonanie ;)

Do góry