reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szczepienia i badania kontrolne

Silva ile płaciłas za szczepionke przeciw ospie?

Ja dzis byłam w aptece pytac o szczepionke 5w1 i podali mi cena ok. 140zł
wydawało mi sie ze wczesniej płaciłam ok. 250zł, nie wiem czy nie wprowadzili mnie w błąd tą cena :confused:
szczepiła któras 4 dawka 5w1???

reklama
Silva ale okruszek z Szymka :) ale to nie tak, ze nagle spadł znacząco na siatce centylowej, więc myślę, że nie masz się czym martwić, przynajmniej Twój kręgosłup nie cierpi tak bardzo! trzymam kciuki za brak reakcji poszczepiennych!

mamoM my szczepiliśmy infanrixem hexą, ale już nie pamiętam jaki był koszt, coś mi się kojarzy 150-200zl... może posprawdzaj w jakiś patekach internetowych? będziesz miała rozeznanie cenowe, np doz.pl?

u nas z nowości tyle, że byliśmy na kontroli z pleckami i mamy się pokawić za 3-4 miesiące bo mały urządza taką histerię, że nie da się go zbadać, pomijam wycie, krzyki na cały szpital itp, ale przy tym sztywnieje, wygina się dziwnie itp, no i ni cholery pani nie może nic stwierdzić, nadmienię, że odstawił mi taki cyrk u tej pani już po raz drugi, a jest bardzo miła, spokojna, sympatyczna i delikatna, jak tylko chce go dotknąć MASAKRA!

no i dziś po wczorajszym szczepieniu temperatura od rana w granicach 37-37,4 ale poza tym Mati pogodny, ładnie sie bawi (wczoraj wieczorem tak szalał ze cały aż mokry był, a ja ledwo wytrzymałam jego włażenie na mnie i skakanie po brzuchu i plecach) wiec chyba nie ma sie co na razie martwić i oby przeszło szybko...

ile dni po szczepieniu moze sie cos dziać? do tygodnia?

MamaM wiem, że mi pielęgniarka powiedziała, że 120 zł za 5w1. U Nas nie można samemu kupić, oni mają swoje.
Silva ale masz lekkiego synusia :-) Zazdroszczę!! U Nas z 11 kg i tak w sumie wszyscy mówią, że nie wygląda na tyle. Ale przy wchodzeniu z Nim na 4te piętro można odczuć te kg.

mamaMATIEGO z tego co mi wiadomo to nawet do dwóch tygodni. U nas po Priorix temperatura pojawiła się w 10-tej dobie (ok 39stopni) i utrzymywała się 2 albo nawet trzy doby.
W lodówce już prawie dwa miesiące leży mi szczepionka na pneumokoki i nie możemy się zaszczepić bo ciągle coś .... ten żłobek...

no ja ostatecznie za 5w1 Infanrix IPV HIB płaciłam 145zł, zamawiałam w aptece i odbierałam z 2 minuty przed szczepieniem

no oby szybko przeszła ta temp, do tej pory nigdy po szczepieniu sie nie działo, wiec oby i teraz było ok

a wczoraj nawet nie dowiedziałam sie ile dokładnie Mati wazy, pielegniarka kazała mi zwazyc Matiego na dorosłej wadze w ubraniach i butach, no według tego co tam wyskoczyło, choc łatwe to nie było zeby stał nieruchomo choc przez moment, to wazy 12kg ale w bluzeczce, grubym sweterku, rajstopkach, spodniach i trzewikach

reklama
asinka a ty wnosisz tymka czy on sam idzie obok ciebie? ja tez juz nie daje rady mlodego targac jeszcze z zakupami wiec go za jedna reke trzymam a on za druga poreczy i sam wchodiz :-D

Do góry