reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

szczepienia i badania kontrolne

reklama
wydaje mi sie ze gdyby edukacja nt szczepien byla odpowiednia nie bylo by takich chorych sytuacji ze ktos goni ze strzykawką moje dziecko :baffled::baffled:

wszystko przez ten caly eko stajling non streaming i w ogóle.. ludzie skupiaja sie na powrocie do natury do lepianek a potem sie dziwia ze umieraja na grype :confused:

z drugiej strony lekarze tez powinni byc bardziej swiadomi a oni szczepia nas jak bydło.. igla pyk i nastepny..zero zainteresowania czy sa jakies odczyny...

takie polskie błędne koło... :baffled:

ponownie zapytam:
czy któraś szczepiła lub ma zamiar szczepić przeciwko ospie wietrznej?

Nie zamierzałam. Ale teraz się zastanawiam. Lekarka z mojej pracy podsunęła mi ten pomysł. Bo wirusy podobno są coraz groźniejsze, coraz gorsze są powikłania... Ta lekarka nie będzie miała zysku z naszego szczepienia, po prostu poradziła. Ona ciągle jest na bieżąco ze wszystkim... I tylko dlatego zaczęłam się zastanawiać. Ale jeszcze poczekam. Teraz pneumokoki, a pod koniec wakacji odra+świnka+różyczka.

No właśnie ja tez sie zastanawiam, opinie różne - niektórzy wolą iść na "ospa party" dla mnie raczej idiotyczny pomysł :szok:, koszt około 200zł jak sie dowiadywałam po aptekach
my juz po odrze, swince i różyczce, w pazdzierniku 5w1, zobaczymy jak bede stała z kasą bo 5w1 tez kosztuje koło 200zł (chyba), może w późniejszym czasie go zaszczepie zeby wszystko nie na raz było
Ja na pneumokoki nie szczepiłam jak na razie...

reklama
my też odra, świnka, różyczka
mamoM i jak mały zniósł szczepienie? były jakieś reakcje poszczepienne? bo tak straszą ta szczepionka...:baffled:

Do góry