reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

naprawde wierzycie ze wstrzykuja ludziom martwe płody:-D:-D:-D tożto strona patronacja papieskiej akademi prania mozgu:-D:-D nie mowie ze wszystko to glupota..ale płodziki z skrzykawce? seriously?

reklama
Ironia ja nie wnikam w to zagadnienie, szukalam listy szczepionek bo wiele z nas szuka osobnych szczepionek tylko na swinke lub tylko na rozyczke itp. Padlo na ta strone, a kwestie etyczne czy nieetyczne zostawiam na boku.

naprawde wierzycie ze wstrzykuja ludziom martwe płody:-D:-D:-D

Nie martwe płody, tyko wirusy wyhodowane z tych, które były w tamtych małych organizmach - chyba że źle coś przeczytałam. Nie twierdzę, że jest to prawdą, ale też nie twierdzę, że nią nie jest. Mogę tylko gdybać, bo nie mam pojęcia, jak to wszystko wygląda.

no ja nie do konca jestem przekonana bo nigdy o tym nie slyszalam a przeciez gdzies by to było na jakiejs stronie o szczepianiach ?

zastanawiam sie nad tykim szczepieniem
"szczepionkę przeciwko odkleszczowemu zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych i mózgu (FSM-immun i Encepur - obie w wersji dla dzieci i dorosłych)"

hm mi ostatnio kolezanka ktora niby tam sie zna bo pracuje w branzy mowila cos o tych szczepionkach ze nie warto... ale cholera nie przypomne sobie dlaczego :confused::confused:

Witam
pewnie ten temat był już poruszany na tym forum, ale zapytam:
Co sądzicie o szczepieniu przeciwko ospie wietrznej?
Czy któraś z mam szczepiła już swojego maluszka przeciw ospie lub czy zamierzacie szczepic?

Dzisiaj pediatra powiedziała mi, że wcześniaków, alergików i dzieci, które miały silne odczyny poszczepienne najlepiej szczepić w specjalistycznych poradniach, tutaj lista wszystkich w całej Polsce:

Polskie Towarzystwo Wakcynologii

Ja na pewno skorzystam, tym bardziej, że Szymkowi wyszła reakcja na białko jaja, a do tego wszystkie szczepienia kończyły się obrzękami...

Ja próbuje od tygodnia dodzwonić się do poradni we Wrocku na Kasprowicza i dupa... szlag mnie trafia po mału... i mam nadzieje że będę mogła odpuścić Olce ospę i świnkę tylko na różyczkę zaszczepię (ja chorowałam i na ospe i na świnkę i nikt mnie na to nie szczepił więc nie kumam)

reklama
Do góry