reklama
traschka
Mama Marysi
Ironia ja nie wnikam w to zagadnienie, szukalam listy szczepionek bo wiele z nas szuka osobnych szczepionek tylko na swinke lub tylko na rozyczke itp. Padlo na ta strone, a kwestie etyczne czy nieetyczne zostawiam na boku.
naprawde wierzycie ze wstrzykuja ludziom martwe płody
Nie martwe płody, tyko wirusy wyhodowane z tych, które były w tamtych małych organizmach - chyba że źle coś przeczytałam. Nie twierdzę, że jest to prawdą, ale też nie twierdzę, że nią nie jest. Mogę tylko gdybać, bo nie mam pojęcia, jak to wszystko wygląda.
mama MATIEGO
Szczęśliwa żona i mama :)
Witam
pewnie ten temat był już poruszany na tym forum, ale zapytam:
Co sądzicie o szczepieniu przeciwko ospie wietrznej?
Czy któraś z mam szczepiła już swojego maluszka przeciw ospie lub czy zamierzacie szczepic?
pewnie ten temat był już poruszany na tym forum, ale zapytam:
Co sądzicie o szczepieniu przeciwko ospie wietrznej?
Czy któraś z mam szczepiła już swojego maluszka przeciw ospie lub czy zamierzacie szczepic?
Dzisiaj pediatra powiedziała mi, że wcześniaków, alergików i dzieci, które miały silne odczyny poszczepienne najlepiej szczepić w specjalistycznych poradniach, tutaj lista wszystkich w całej Polsce:
Polskie Towarzystwo Wakcynologii
Ja na pewno skorzystam, tym bardziej, że Szymkowi wyszła reakcja na białko jaja, a do tego wszystkie szczepienia kończyły się obrzękami...
Polskie Towarzystwo Wakcynologii
Ja na pewno skorzystam, tym bardziej, że Szymkowi wyszła reakcja na białko jaja, a do tego wszystkie szczepienia kończyły się obrzękami...
Ja próbuje od tygodnia dodzwonić się do poradni we Wrocku na Kasprowicza i dupa... szlag mnie trafia po mału... i mam nadzieje że będę mogła odpuścić Olce ospę i świnkę tylko na różyczkę zaszczepię (ja chorowałam i na ospe i na świnkę i nikt mnie na to nie szczepił więc nie kumam)
reklama
Aestima
Fanka BB :)
Podziel się: