reklama
ja bede szczepic ale troche pozniej. Pediatra mowila, ze po pierwsze przy ewidentnym uczuleniu na bialko odpada normalne szczepienie, musimy jechac do Krakowa po specjalna szczepionke niezawierajaca bialka. Po drugie najlepiej odroczyc to troche w czasie wiec mysle, ze poczekamy jeszcze kilka miesiecy.
Trasia - czyli ta szczepionka odra/świnka/różyczka występuje w wersji bezbiałkowej? Jaki jest koszt? U Szymka taka wersja to konieczność:/
traschka
Mama Marysi
silva poki co nic nie wiem na temat kosztow. Na pewno taka szczepionka jest i dla alergika to zdecydowanie koniecznosc! Ponoc wiele powiklan moze brac sie wlasnie z reakcji alergicznej na szczepionke. Chce sie dowiedziec czy mozliwe jest szczepienie bezbialkowe na sama rozyczke, ale nie mam do tego kompletnie glowy w tym momencie. Mam jeszcze sporo czasu i pewnie tematem zajme sie jak zaczna sie wakacje.
Konieczność absolutna - gdybym wcześniej miała taką wiedzę jak mam teraz, na pewno uniknęłabym niemiłych konsekwencji poprzednich szczepień - oprócz długotrwałych obrzęków, mogły mieć ogromny wpływ na przebieg/pogłębienie alergii u Szymka
kasiawilde
Fanka BB :)
dzięki kobitki za odpowiedzi, ja wciąż myślę, czytam, szukam, ale jakoś wydaje mi się, że coraz mniej wiem
Trasia, Silva jak będziecie coś wiedzieć więcej na temat tych bezbiałkowych szczepionek to piszcie dobrze? mnie bezpośrednio to nie dotyczy, ale mam kogoś komu mogłyby takie informacje pomóc
Silva, a jaki to mogło mieć wpływ na alergię Szymka? czym szczepiliście, Hexą? no i jak w ogóle Szymuś teraz? dalej tylko na mleciu? udało Wam się załatwić refundację?
Trasia, Silva jak będziecie coś wiedzieć więcej na temat tych bezbiałkowych szczepionek to piszcie dobrze? mnie bezpośrednio to nie dotyczy, ale mam kogoś komu mogłyby takie informacje pomóc
Silva, a jaki to mogło mieć wpływ na alergię Szymka? czym szczepiliście, Hexą? no i jak w ogóle Szymuś teraz? dalej tylko na mleciu? udało Wam się załatwić refundację?
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
mój waż 9100 i ma 72 cm z nóżkami
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Niedługo czeka nas szczepienie na różyczkę (łączonej z odrą i świnka nie podam) tylko powiedzcie mi skąd wziąć taką szczepionkę?? Wie ktoś jak to zorganizować??
Moja mama juz mi truje że MUSZĘ zaszczepić na wszystko... już nie mam siły słuchać bo do niej nie docierają żadne argumenty, a że pracuje w przychodni (w administracji co prawda ale jednak) to już skonsultowała moją decyzję z tamtejszymi lekarzami (głównie lekarze medycyny praca więc nara) no i oni tez mówia że MUSZĘ zaszczepić na wszystko... no nie pogadasz z nią, nie ma szans, nie zrozumie, tylko swoje próbuje narzucić....
Moja mama juz mi truje że MUSZĘ zaszczepić na wszystko... już nie mam siły słuchać bo do niej nie docierają żadne argumenty, a że pracuje w przychodni (w administracji co prawda ale jednak) to już skonsultowała moją decyzję z tamtejszymi lekarzami (głównie lekarze medycyny praca więc nara) no i oni tez mówia że MUSZĘ zaszczepić na wszystko... no nie pogadasz z nią, nie ma szans, nie zrozumie, tylko swoje próbuje narzucić....
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Madzioolka...moja Ciocia (jest pediatrą) mówi to samo. Mam zaszczepić na wszystko. Powiedziała, że to jedna z najlepszych szczepionek na rynku i żadnych powikłań udokumentowanych po niej nie było. Więc chyba zaszczepię.
reklama
traschka
Mama Marysi
Madzioolka...moja Ciocia (jest pediatrą) mówi to samo. Mam zaszczepić na wszystko. Powiedziała, że to jedna z najlepszych szczepionek na rynku i żadnych powikłań udokumentowanych po niej nie było. Więc chyba zaszczepię.
pozostawię to bez komentarza...
Madzioolka my musimy mieć szczepionkę bezbiałkową, nie wiem czy w ogole istnieje taka sama na różyczkę, bo to by mi najbardziej pasowało. Muszę iść do lekarza jak się pozbieram z plecami i mam nadzieję że dowiem się czegoś konkretnego. Nasza lekarka mówiła, żeby się do tej szczepionki w naszym przypadku nie spieszyć i odłożyć ją w czasie o kilka miesięcy.
Podziel się: