reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szczepienia i badania kontrolne

ja miałąm szczepić 5- tego ale nie posłam a z przychodni póki co sie nie odzywali.
Mój M. jest przeciwny szczepieniom a ja ...:baffled::confused: nie wiem
ale ponoć jak chłopiec świńkę przechodzi w czasie dorastania może zostać nawet niepłodny więc mam zagwostkę......

reklama
No ja nie zaszczepię na pewno, bo mam w bliskim otoczeniu przypadki powikłań po tej szczepionce i się cholernie boję mimo iż do poprzednich szczepień podchodziłam powiedzmy na luzie.

z tego co wiem, to lepiej szczepić Priorixem niż MMR, ale nie wiem czy (i kiedy) zaszczepię Leosia; najchętniej kupiłabym (a z tego cow iem, w PL nie jest dostępna) osobno szczepionke przeciw śwince (dla chłopca) i różyczce (dla dziewczynki);
póki co, to Leo oprócz dawki w 1 dobie życia na wzw-B nie był na nic szczepiony; jeśli bym szczepiła, to raczej teraz, w sezonie cieplejszym, ale jakoś nam z M. wciąż nie po drodze by znów debatować nad zasadnością i wybierać którą to szczepionką zaszczepić;

My też jeszcze przed 3-cią dawką hexy, a pediatra w przychodni wzw b i tężcem straszny:confused: Też polecała priorix nie mmr, ale ja chyba tylko na różyczkę zaszczepię. A co o odrze kochane myślicie?

My nie szczepimy... Ola po swoich pierwszych dwóch szczepieniach wylądowała w szpitalu bo się zaczęła dusić i miała ślinotok... NIGDY WIĘCEJ !!!!!! Tyle co moje dziecko miało przez to stresów i badań że ja dzięuję bardzo !!!!!!!!

ja jakoś odwlekam w głowie fakt, że zbliżają się kolejne szczepienia... muszę podpytać naszego szpitalnego alergologa co mam robić, a potem się zastanowię czy to ma sens:)

reklama
dla zainteresowanych tu jest lista wszystkich istniejących szczepionek. Z tego co widze szczepionki odrebne nie sa dostepne w Polsce, ale istnieja. A moze cos przeczylam?
Przyznam, ze jak przeczytalam z czego zrobione sa szczepionki slabo mi sie zrobilo, zwlaszcza biorac pod uwage moj obecny stan...

Informacja o szczepionkach stosowanych w Polsce oraz etycznych alternatywach

Do góry