reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szczepienia i badania kontrolne

ZEBERKO jak u Was? Maja spi,zasnela przed 20.O 19.30 dalam jej bufenik,wtedy milala temp.ok.38 stopni.Teraz nie mierzylam ale nie jest ciepla.Za to juz raz zdazyla sie obudzic z placzem...udko okladam soda profilaktycznie,jest lekko twarde ale bez rumienia

reklama
Kochana przepraszam, ale nie zajrzałam wczoraj..
U nas tez bez rumienia, ja podałam ten nurofen zanim temp zaczęła rosnąć - przeciwbólowo, może dlatego w nocy nie było gorączki... nie wiem..

U nas ok 37,3... Nie wiem, ale jak zapytałam wczoraj, czy po ostatnim szczepieniu gorączka mogła się pojawić po 5 dniach, to powiedziała, że przy tym zestawie szczepionek - nie.

u nas 37,6...nóżka dość twarda w okolicy miejsca wkłucia(tak w promieniu 2-3cm w jedną stronę), kurcze, akurat dziś A. musi mieć tą imprezę...

Spokojnie Kochana, nic przeciez na razie się nie dzieje, a taki stan podgorączkowy to normalne. A w nocy tez proszę spać spokojnie. Jak Maja obudzi się na jedzenie to sprawdzisz czy nie jest gorąca. Nic się nie denerwuj! Będzie dobrze!

zeberko widzisz, ja się boję, żeby jakoś ta gorączka nagle nie urosła do niebezpiecznego poziomu...ona czasem potrafi od 22 do 3-4 pospać a wtedy i ja się nie obudzę, żeby sprawdzić. Muszę więc budzik sobie nastawiać co jakiś czas. Jeszcze A. jutro do pracy idzie, bo pracuje wt-sb, na szczęście pn ma za to wolny. Mieliśmy jutro iść do znajomych na urodziny, ale chyba odpuścimy, jeszcze Maja coś złapie, pełno dzieciaków ma być, a ona po szczepieniu osłabiona...szkoda, że nas wyjście ominie...

Mrsmoon, od 22 do 4 śpij spokojnie i nie schizuj proszę! Sprawdź zanim się położysz jak sytuacja i potem jak Maja się obudzi. Takie Twoje schizowanie doprowadzi do wrzodów żołądka niedługo. Staraj się trochę spokojniej podchodzić do tematu, chociaz wiem, ze to niełatwe...

zeberko dzięki, ja wiem, że mało racjonalna jestem w tym wszystkim, ale chyba inaczej nie potrafię...o siebie w życiu bym się tak nie martwiła. Jak nie było Mai, to o Sokratesa schizowałam, teraz trochę mu odpuściłam, ale muszę go zaszczepić, bo chociaż niewychodzący, to dawkę przypominającą powinien dostać. I też się boję tego szczepienia...swojego czasu tyle się naczytałam o szczepionkach dla kotów, że wiedziałam porównywalnie dużo, co o szczepionkach dla dzieci. Im więcej człowiek czyta, tym głupszy jest i bardziej skołowany od tego wszystkiego...

reklama
moon przerazasz mnie kobieto :szok: czemu ty tak panikujesz z tym wszystkim? :eek: czy mai cos było kiedys po szczepionce? jesli nie to nie schizuj i nie sciagaj złych mysli i fluidow ... :tak:

powiem ci tylko ze jak komus na łeb ma cegła spac to i spadnie w drewnianym domku - a 38,4 w dupce było po odjeciu 5 kresek czy nie? ;-) bo jak nie to to jest normalna temperatura i wywies to sobie gdzies na widoku i nie denerwuj sie tak... bo ty przeciez wrzodow sie nabawisz.... pomysl co bedzie jak maja bedzie robic prawko? :-p

Do góry