reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepic czy nieszczepic???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
emikaa no nie wiadomo :) często maj był cieplejszy niz lipiec heh

reklama
emikaa no nie wiadomo :) często maj był cieplejszy niz lipiec heh
no tak 20 max poprosimy,co by bylo czym oddychac w tych bolach...:)
choc racja, w tamtym roku, w dlugi weekend majowy dogrzalo w jeden dzien....
no jeszcze musze przemyslec temat tej szczepionki,bo znowu jak by cos sie mialo jej stac,to jeszcze gorzej chyba niz ta z ta dawka rteci,ktora pewnie szczepia miliony dzieciaczkow...

Chciałam się przywitać. Dzień dobry. Jestem mamą po szczepionkowych przejściach. Mój blog parę razy był tu cytowany, więc czas się przywitać i wyjaśnić sprawę. Nie każde dziecko nadaje się do szczepień. Moje nie, ale dowiedziałam się o tym zbyt późno, gdy było po fakcie, a dziecka układ neurologiczny został spustoszony przez Infanrix Hexa.
Teraz bardzo dużo wiem na temat szczepień i chętnie się podzielę tą wiedzą z innymi mamami, by ich dzieci miały większą szansę by nie doznać NOPa. Jest to wiedza, którą powinien dzielić się lekarz, ale w większości wypadków nie robi tego, czego dowodem jest moje dziecko źle zdiagnozowane i źle zakwalifikowane do szczepień.
Pozdrawiam cieplutko.

Zachęcam do pogaduszek z tą mamusią. Udziela się na https://www.babyboom.pl/forum/przedstawiam-sie-f122/antyszczepionkowa-mama-wita-50177/ lub https://www.babyboom.pl/forum/zdrow...-ktorzy-wogole-nie-szczepia-4348/#post6913496
Pozdrawiam

u nas na szkole rodzenia babeczka mowila ze szczepionka na rotawirusy dziala tylko w I i II roku zycia dziecka i i tak nie daje 100% ochrony przed zachorowaniem, ale jak juz takie zaszczepione dziecko na to zachoruje to lagodnie przechodzi chorobsko.

Ja to chyba te rota sobie daruje i zaszczepie na pneumokoki. Ale to jeszcze przemysle i obgadam z pediatra.

I wszystko jasne. Jaki to jest mądry naród.. i obowiązku szczepienia nie ma.. i u nas. To samo napisała dr Majewska w marcu tego roku już. Info dostepne na naszym forum na BB.. https://www.babyboom.pl/forum/zdrow...e-ktorzy-wogole-nie-szczepia-4348/index4.html

Ostatnie doniesienie dr Majewskiej
"Witam Państwa,

Japonia właśnie ogłosiła, ze wycofuje szczepionki Prevnar i Act Hib, które w marcu b.r. zabily prawie natychmiast 4 dzieci. Szczepionki te spotyka sie tez w Polsce. Prosze o rozeslanie innym rodzicom tego ostrzezenia,bo to samo zdarza sie wszedzie. Roznica jest taka, ze Japonia nazywa zgony poszczepienne takimi zgonami, a w Polsce , czy USA urzednicy panstwowi nazywa je "przypadkowym zbiegiem okoliczności", ze zdrowe dzieci nagle umarly bez przyczyny wkrotce po szczepeniach. Szczepionki przeciw Hib (np.Act Hib) w bazie VAERS wystepuja jako powodujace najwiecej zgonow. Szczepionki przeciw poneumokokom (np. Prevnar) sa blisko za nimi.

Pozdrawiam
D Majewska"

hmmm wy piszecie o wycofaniu szczepionek na pneumo a ja niedawno w tv oglądałam w wiadomościach info że jakieś miasto w naszej PL refunduje te szczepionki maluchom. Generalnie morał z tego był taki, aby w PL tego typu szczepienia stały się OBOWIĄZKOWE !!

reklama
to ja już mam mętlik w głowie... raczej po obejrzeniu reportażu na tvn24, który jest umieszczony pod tym linkiem

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry