reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepic czy nie

Casablanca1234

Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny w poniedziałek jadę z córką(1.5 m-ca) na pierwsze szczepienie. Co sądzicie w ogóle o szczepieniach 5 w jednym, 6 w jednym lub każde indywidualnie?
Czy te szczepionki są w ogóle bezpieczne czy w ogóle warto szczepić dzieci, bo każdy mówi co innego?

reklama
U mnie syn ze wzmożonym napięciem, refluksem szczepiony był 5w1 - nic się nie działo. I też słyszałam opinie, że 5w1 jest mniej obciążająca.

Starszą córkę planowałam szczepić 6w1 i tak zaczęłam - i niestety dziwnie mi się po tym szczepieniu zachowywała - jakby "naćpana" była. Oczy jak 5zł i ogólnie nieobecna była. Dalej ją szczepiłam 5w1 i już takich atrakcji nie było.

Ze względu na wcześniactwo syn miał szczepionki refundowane, a córka ze względu na hipotrofię.
Dziękuję! Chyba jednak zdecyduję się na to 5w1, nawet jeśli nie będziemy miały refundacji. Jaki to jest obecnie koszt za 1 wizytą? Ok 200 zł?

reklama
No to nie wiem jaka idea jej przyświecała. Moze przy fizjoterapeutach ludzie są wylewni i kwieciscie opowiadają o tym, że zapłacili za 6w1 i teraz bujają się z rehabilitacją. Nasza fizjoterapeutka też się spodziewała, że dziecko będzie sztywne po szczepieniu a to się u nas nie sprawdzało.
Przepraszam, my mieliśmy jednak z synem Hexacima a nie Infarix Hexa. Hexa i Hexacima mi się pomyliło 🙈

No to nie wiem jaka idea jej przyświecała. Moze przy fizjoterapeutach ludzie są wylewni i kwieciscie opowiadają o tym, że zapłacili za 6w1 i teraz bujają się z rehabilitacją. Nasza fizjoterapeutka też się spodziewała, że dziecko będzie sztywne po szczepieniu a to się u nas nie sprawdzało.
Nie rozumiem. Po tej 6w1 rzekomo dziecko sztywne? I o co chodzi 1 szczepienie na 1 wizycie?🤔

Chodzi o to, że przy szczepionkach na NFZ czasami dziwni specjalisci chcą rozdzielać i szczepić po jednej. Albo rodzice panikują i się nie zgadzają na więcej niż jedno. I ta szczepionka jedna rozwleka sie na 6 wizyt.
O ludzie.
Chyba jednak trafiłam na dobrą przychodnię i pielęgniarkę od szczepień.

Do góry