reklama
Mocno spóxniona ale w końcu odpowiadam:
Nie będziemy dalej się szczepić. Położna była ciekawa dlaczego, a przeprawa z pediatrą czeka nas we czwartek.
Ja już swoje napisałam dużo wczesniej na temat braku informacji w PL o zagrożeniach jakie niosą szczepionki, nie tylko zabezpieczenie przed ewentualnym zachorowaniem, ale co mają w sobie i dlaczego to takie ważne by świadomie szczepic i wiedziec co jest w środku. Polecam Mamom szczepiącym lekturę ulotek PRZED szczepieniem i sprawdzenie, czy nie ma np zamiennika do danej szczepionki produkowanego przez inną firmę.
nie szczepimy :: - tu mnóstwo informacji dla tych co szczepią i nie szczepią. Trzeba się zarejestrować. Polecam.
Morgaine - nie zaszczepiłam w szpitalu, jedna pani pediatra - bo aż trzy się w sumie przewinęły - zabrała się za komentowanie. Podpisałam kwity, że się nie zgadzam i finito. Na wzw był tylko Euvax.acronka szczepilas w szpitalu? bedziesz teraz na cos szczepic?
ja szczepilam tylko BCG, euvaxem nie. teraz nie wiem co zrobiclekarka poleca 6w1, bo te sanepidowskie szczepionki co są za free to koreańskie świństwo jak euvax, a w skojarzonych niby lepsze...ale wiesz że nie wiesz;-( cholera jasna.
Nie będziemy dalej się szczepić. Położna była ciekawa dlaczego, a przeprawa z pediatrą czeka nas we czwartek.
nie ma obowiazku?? co za bzdura. z jedenj strony powinno to zalezec od rodzicow ale z drugiej powinna byc kontrola zeby nie wrocily choroby. Nas szczepiono i sie nic zlego nie dzialo to i teraz sie nie dzieje.
nati kazdy kij ma dwa konce. to nei jest tak ze nic sie nie dzialo i zyjemy... ale to grubszy temat
edit: mam wrażenie ze argument 'zawsze sie szczepilo i nic sie nie dzialo' to ich jedyny argument na szczepienia...
problem w tym ze sie dzialo i dzieje, tylko skutki uboczne wystepuja na tyle pozno od szczepienia i jednoczesnie w tak mlodym wieku rozwojowym dziecka, ze nikt tego nie kwalifikuje i nie laczy ze szczepieniem...jak cos jest z ukl.neurologicznym dziecka nie halo, no to takie sie urodzilo i teraz to wyszlo;( wiec tak naprawde nie wiemy jaki wplyw maja te szczepionki...
Ja już swoje napisałam dużo wczesniej na temat braku informacji w PL o zagrożeniach jakie niosą szczepionki, nie tylko zabezpieczenie przed ewentualnym zachorowaniem, ale co mają w sobie i dlaczego to takie ważne by świadomie szczepic i wiedziec co jest w środku. Polecam Mamom szczepiącym lekturę ulotek PRZED szczepieniem i sprawdzenie, czy nie ma np zamiennika do danej szczepionki produkowanego przez inną firmę.
nie szczepimy :: - tu mnóstwo informacji dla tych co szczepią i nie szczepią. Trzeba się zarejestrować. Polecam.
U
użytkownik 838
Gość
Mi dzisiaj moja polozna powiedziala, z Mala bedzie szczepiona infranrixem hera, ale pewnie to podobne do tej hexy... Ponoc bezpieczna... o ile szczepionka taka moze byc. Szukam na necie skladu tego, ale jakos nijak moge znalezc...
U
użytkownik 838
Gość
dranissimo a dobrze usłyszałaś? Nie słyszałam jeszcze o takiej szczepionce![]()
mam nawet zapisane na ulotce, poprosilam o nazwy wszystkich szczepionek jakimi Niunia bedzie szczepiona i polozna mi wypisala nazwy i firmy przy kazdej szczepionce.
U
użytkownik 838
Gość
nie wiecie moze, czy mozna szczepic dziecko kiedy matka bierze anytbiotyk??
nie wiecie moze, czy mozna szczepic dziecko kiedy matka bierze anytbiotyk??
nie wiem, ale dla pewności spytaj przed szczepieniem lekarza
andariel
mama super dwójki :]
to tak jak mój wcześniaczek; tylko że teraz neurolog kazała nam jak najszybciej szczepić przeciwko gruźlicy, której ponoć znów wiele... i na tę gruźlicę zaszczepię, ale co do reszty - mega obawy; to samo przerabiałam z córcią; ostatecznie ją zaszczepiłam, ale przy nieszczęsnym Priorixie (mmrII) pogorszyla jej sie znacznie skóra (mala jest atopikiem i od razu reaguje na różne świństwa) i skóra oczyszczala się przez wiele m-cy po tym; więc teraz mam znów dylematy wielkie; nie wspominając już o tym, że w ogóle dziwi mnie, że lek. zalecają szczepienia wcześniaków zgodnie z normalnym, ogólnie przyjętym kalendarzem szczepień...nie zaszczepiłam w szpitalu, jedna pani pediatra - bo aż trzy się w sumie przewinęły - zabrała się za komentowanie. Podpisałam kwity, że się nie zgadzam i finito. Na wzw był tylko Euvax.
Nie będziemy dalej się szczepić.
reklama
alexandra_73
Fanka BB :)
oliver byl 2 -gi raz szczepiony (tezec,blonica,krztusiec,choroba h-m,hib,wirus zapalenia watroby b,dwoinka zapalenia pluc)...zniosl na cale szczesie dobrze.
Podziel się: