reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SZCZEPEINIA

Dziewczynki ja z lutówek chociaż moja Olcia urodzona w styczniu ;) mam pytanko czy wy te szczepionki kupowałyście w aptece czy
można je od razu w przychodni kupić?

reklama
Karolla pisze:
Dziewczynki ja z lutówek chociaż moja Olcia urodzona w styczniu ;) mam pytanko czy wy te szczepionki kupowałyście w aptece czy

Ja kupuje w aptece - jest kilkadziesiąt złoty taniej :)

Karolla pisze:

u nas dostepne sa w naszej przychodni trzeba tylko wczesniej sie umowic na szczepienie:)

Dzieki kobitki za odp w piatek jest u nas rejestracja do pediatry zadzwonie i dowiem sie co do ceny !!!

Dzisiaj byłam na szczepieniu z Zuzanką ( w piątek skończyła 6 tygodni).
W trakcie wizyty u lekarza moja córeńka była bardzo dzielna. Zapłakała tylko gdy pielęgniarka wbiła jej igłę w nóżkę, ale zaraz po tym się uspokoiła. Moja zuch dziewczyna!  :laugh:
Zastanawiam się następnym razem nad zastosowaniem plastra przeciwbólowego , mała tak dobrze znosi szczepienie bez niego ,że nie wiem czy jest taka potzreba.

Moja mała baryłka waży już 4800g, czyli od porodu przybyło jej 1200g. Urosła też o 5 cm , ma teraz 60cm.
Bioderka ma  w porządku, skóra ładniutka, reakcje prawidłowe. Jest okazem zdrowia i oby tak zostało.

Padiqq piszesz baryłka moja Olcia waży 6350 gram a karmie ją tylko cycem ;D nie wiem ile mierzy ale 60cm miała przy porodzie
a ważyła 4230gram jak sie urodziła ;) a teraz tak mi rośnie !!!

reklama
Witam dziewczynki!!!
Ja osobiscie nie jestem za szczepionkami skojarzonymi.Wiem ze wierzycie lekarzom ale niestety to jest ich zarobek proponowany przez firme farm.Jestem aptekarą,byłam na studiach na ktorych pan doktor mowił nam ze takiemu maluszkowi to jest za duzo naraz.Tyle wirusów w jednej dawce to straszne przeciążenie dla organizmu.Ja swojej córci daję osobno.Mówie tu o szczepionce HIB.Moza ja podac(i lekarze tak proponują)5w1 co jest dla mnie FE!!! a ja podaję stopniowo........
Ale to juz wy mamuski decydujecie...
POZDROWIONKAPAULA mamusia MARYSKI 23.01.06

Do góry