reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Hej!
A ja melduję że właśnie wyprowadziłam się ze swoją rodzinką ze Szczecina. Moja druga połowa dostała ciekawą pracę w naszych rodzinnych stronach no i zdecydowaliśmy się na wyjazd:-) Dziadkowie są przeszczęśliwi że mają teraz wnuczkę na co dzień.
Pozdrowienia dla Mam Szczecinianek:-)
A gdzie teraz mieszkasz?

Kurcze, tyle razy myśleliśmy o przeprowadzce, ale chyba przyzwyczailiśmy się do naszego miasta, mimo że jest jakie jest...

reklama
dziękuję za odpowiedzi, ponieważ to moja pierwsza ciąża i do końca nie wiem jak to ze wszystkim jest.Mam jeszcze pytanko co do porodu-szpitala,która z Was rodziła w Zdrojach chciałabym znać opinię oraz Unii Lubelskiej.Z góry dziękuję za opinie szpitali.Gorąco pozdrawiam

dziękuję za odpowiedzi, ponieważ to moja pierwsza ciąża i do końca nie wiem jak to ze wszystkim jest.Mam jeszcze pytanko co do porodu-szpitala,która z Was rodziła w Zdrojach chciałabym znać opinię oraz Unii Lubelskiej.Z góry dziękuję za opinie szpitali.Gorąco pozdrawiam

W stu procentach pewna nie jestem, ale wydaje mi się, że od niedawna na Unii nie ma już porodówki... Zresztą niewiele moich znajomych tam rodziło i żadna nie chciałaby powtórki :-)
Ja rodziłam moich obu chłopców na Pomorzanach (mimo że do Unii mam rzut beretem) i jestem zadowolona z opieki pracującego tam personelu. Wiem, że Zdroje też mają dobre notowania ze względu na cały sprzęt do ewentualnego ratowania wcześniaków i miły personel. Zdroje oglądałam i też zrobiły na mnie dobre wrażenie. Nie weim czy wiesz, ale w większości szpitali jest tak, że mozna oddział obejrzeć przed porodem. Na Pomorzanach chyba we wtorki około 11. Masz rozmowę z lekarzem, który wydaje zgodę na poród rodzinny, a potem zabiera cała grupę kobitek w ciaży z mężami i pokazuje oddział.

Na Unii jest jeszcze porodówka,ja także mam rzut beret ale jakoś jak teraz leżałam tam to szpital nie zrobił na mnie wrażenia.Na Pomorzanach rodziła moja kuzynka niedawno i też nie jest zadowolona z opieki...ponoć odwiedziny są tylko do 17.Najbardziej chciałabym w Zdrojach muszę zadzwonić do szpitala i zapytać jak to wygląda.Pozdrawiam

.Mam jeszcze pytanko co do porodu-szpitala,która z Was rodziła w Zdrojach chciałabym znać opinię oraz Unii Lubelskiej.Z góry dziękuję za opinie szpitali.Gorąco pozdrawiam
cześć dziewczynki
ja swoją kochaną dwójeczke rodziłam w zdrojach - choć bliżej mi na unię i pomorzany - i jestem super zadowolona ... nigdy bym nie poszła do szpitala klinicznego gdzie oprócz lekarzy przebada mnie 5 studentów... jak dla mie zdroje super:tak:

Witam Was,
ja zdecydowałam się na poród w Zdrojach, spodobał mi się personel jaki tam pracuje oraz, że jest tam wszystko nowe. No zobaczymy już niedługo. Wiele pozytywnych opinii słyszałam na temat tego szpitala. Poród rodzinny kosztuje chyba najwiecej w całym Szczeciknie bo 175 zł a Unia pobiera 50 zł:baffled: No ale damy radę:-).

Na Unii jest jeszcze porodówka,ja także mam rzut beret ale jakoś jak teraz leżałam tam to szpital nie zrobił na mnie wrażenia.Na Pomorzanach rodziła moja kuzynka niedawno i też nie jest zadowolona z opieki...ponoć odwiedziny są tylko do 17.Najbardziej chciałabym w Zdrojach muszę zadzwonić do szpitala i zapytać jak to wygląda.Pozdrawiam

Tak naprawdę odwiedzających wypraszają na dobre przed 19, przed wieczornym obchodem. Ale przyznam się szczerze, że długi czas odwiedzin to czasami udręka. Leżałam tydzień na patologii w w 8-osobowej sali. I była dziewczyna, u której od 9 do 19 siedział mąż albo mama. Dla pozostałych było to niezwykle krępujące, bo w tym czasie kilka KTG, jakiś zastrzyk, a czasami nawet problem ze wstaniem do łazienki bo łóżko wysokie i gramolic się trzeba, a tu obcy facet siedzi i gapi się na Twoje nogi. I to od rana do wieczora.... a jak urodziłam, to leżałam obok dziewczyny, do której potrafiła przyjść 5-osobowa rodzina i siedzieć... Ja nie miałam czym oddychać. Mój mąż jak przychodził, to na pięć minut i uciekał, widząc takie tłumy.

Hej!
ja rodziłam w Szpitalu Miejskim i byłam bardzo zadowolona. Super opieka i na patologii ciąży i na porodówce. :-)Niestety z tego co dziś wyczytałam to własnie powoli zamykają ten szpital i na porodówkę już nie przyjmują:no: Na tema Unii Lubelskiej słyszałam same negatywne opinie! A jeśli chodzi o Zdroje to większość moich znajomych sobie chwaliła:tak:

Rodziłam w Zdrojach w maju zeszłego roku.
Jestem bardzo ale to bardzo zadowolona.
Mąż pojawiał się u mnie po rannym obchodzie.
Z tego co pamiętam to ok. 20 zamykają odział dla odwiedzających.

reklama
cześć kobietki pozwólcie że do was dołączę:-)
mam na imię Magda i do niedawna mieszkałam na prawobrzeżu teraz mieszkam ciut dalej ale moje serce na zawsze zostanie w Szczecinie.
po suwaczkach poznacie która to z kolei ciąża:-)
Matełka rodziłam w miejskim było super, mam ginkę z tamtego szpitala. szkoda że już go do zdrojów przenieśli.
teraz poważnie zastanawiam się nad porodem na Pomorzanach i nie mam nic przeciwko badaniu przez studentów (muszą się gdzieś nauczyć)
pozdrawiam serdecznie:-)

Do góry