reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Witajcie Kobietki:-)
tygrysku - a u jakiego laryngologa Byłaś ? mam nadzieję, żę nie był to Pan J. - wiele osób ma złe doświadczenia, zresztą ja też..
A odnośnie szpitali - tylko nie na Wojciecha...
jdzinka;
ja też siedzę w domku i oczekuję z wielką niecierpliwością czerwca, kiedy to powinno narodzić się Dzieciątko :-)
Uściski dla Was

reklama
witam wszystkich, pogoda do bani, nic się nie chce,
tygrysku ja całe szczęście nie mam problemów zdrowotnych z córką więc nie wiem który szpital jest najlepszy ale popytam się znajomych :-)

ja mam problem ze swoim synkiem ma przerośnięty 3 migdał i laryngolog sugeruje wycięcie i nie wiem na który szpital się zdecydować w szczecinie i czy się wogóle zdecydować
wiem,że na arkońskiej mają oddział laryngologiczny... troszkę przepełniony ale chyba w porządku:tak:
HEJ:)
Jestem mamą 9 miesięcznej Wiktorii i mieszkam w Szczecinie. Obecnie siedzę w domku i cieszę się urokami macierzyństwa. Moja córcia jest coraz grzeczniejsza, więc mam trochę wolnego czasu, więc na pewne będę zaglądać na forum. Pozdrowienia dla wszystkich szczecińskich Mateczek:)
witaj jdzinka - mamy dzieciaczki w tym samym wieku;-)weszłaś raz do nas na kwietniowe mamy zapraszam ponownie na różne wątki dotyczących nas i naszych dzieciaczków... są na prawdę fajne dziewczyny - a gdzie mieszkasz?... no i powiedz coś wiecej o sobie i o córeczce:tak:
Dzieci urodzone w kwietniu 2007 - Forum BabyBoom

joasia i cudelfiku - witajcie

Witaj tygrysku i jdzinko :-) Co do szpitali ja zawsze polecam zdroje, nigdy sie nie zawiodłam, alejesli idzie o dzieci to on tam mają dobry noworodkowy, pulmonologie i alergologiczny, a to to chyba chirurgia powinna byc :confused: Sama nie wiem.
Cudelf widze ze humorek mamy podobny :tak: mi tez sie dzis nic nie chce beeeee ;-)

hej!
tak tak hana 31 nasze maleństwa są rówieśnikami:)
Mieszkamy sobie w samym centrum Szczecina przy placu Grunwaldzkim, więc często można nas spotkać na spacerku na Jasnych Błoniach lub w Parku Kasprowicza. Może jak zrobi się ciepło to spotkamy sie na spacerku:)? Moja Wiki to taki mały szkrabik, ma 9 miesięcy no i waży 7kg400g i ciągle słyszę od obcych że jakaś taka mała i w ogóle. Ale się nie przejmuję, bo apetyt ma ekstra:) Obecnie posiadamy na stanie pierwszego wyczekanego ząbka i przymierzamy się do chodzenia (totalnie mała olewa raczkowanie).

Co do szpitali to wielu znajomych chwaliło sobie szpital na Arkońskiej i zdaje się że tam mają odpowiedni oddział (kolega miał ta operowaną przegrodę nosową), ale warto się dobrze rozejrzeć. Dobro maleństwa na pierwszym miejscu:)

dzięki kobietki za odzew i zainteresowanie ja jestem wstępnie za arkońską bo byłam tam na konsultacjach u kardiologa z małą na szczęście nic groźnego (ale boję się że w przyszłości może mnie spotkać los rodziców Mai) a na 29 stycznia jesteśmy umówieni na wojciecha na stulejkę a ktoś źle się wypowiedział o tym szpitalu , dlaczego???
jdzinka nasze córeczki to imienniczki, hehe ładne imię a ja ostatnio wołam na nią Wika tak jakoś mi się spodobało a tak to mnóstwo zdrobnień i przeinaczeń

Tak tak tygrysku! Co do zdrobnień imienia Wiktoria to masz rację. Każdy w rodzinie wymyśla swoje i niektóre są naprawdę przekombinowane.
Myślę, że będziesz zadowolona ze szpitala na Arkońskie :)

witajcie, coś pustki tu świecą, pogodę mamy dziś ładną i można wybrać się na spacer,
odebrałam już prawo jazdy i teraz to już muszę podlizywać się mężowi żeby dał mi samochód :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

już coś wspomniał w żartach że mam go zawiźć do kolegi bo bo będą pić :-D:-):-):-)

reklama
HE J :0
Pogoda była nawet, ale te wiatrzysko straszne. Ale na spacer udało się wybrać.
Mam pytanie: Czy chodzicie czasami ze swoimi Maleństwami do kina?
Ja przynajmniej raz w miesiącu idę łyknąć trochę kultury tzn. idziemy całą rodzinką na multibaby kino. Są to seanse zawsze w środę o 12 przeznaczone dla mam i ich bobasów (tatusiów też w puszczają). Bilet 10 zł.
Warunki na sali są na tyle fajne ( przyciszony dźwięk, podwyższona temperatura na sali, częściowo przygaszone światła, przewijak i pieluchy), że moja Wiki po obejrzeniu kawałka filmu i nacieszeniu się dużym telewizorem:-) przeważnie zasypia.
Dajcie znać. Może kiedyś wybierzemy się wspólnie.

Do góry