reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Ja biorę tabletki i mam nadzieje ze nie będę tym maleńkim procentem ponieważ nie ma sił▲y na kolejne maleństwo
póki co Kacper wymaga masy czasu i wizyt a gdzie teraz by kolejne

reklama
assila ten niecały procent, to i tak w większości nieregularne stosowanie tabletek, nieprawidłowe przyklejenie plastra, a w NuvaRing, to nie wiem co może tak zadziałać. Pewnie jest tylko niewielki ułamek promila przypadków, kiedy nie wiadomo z jakiego powodu kuracja nie zadziałała. Tak jak pisałam, hormonki stosowałam wiele lat i wszystko działało. Może teraz to gdzieś na górze było zapisane, że mam mieć dziecko...

didi moja znajoma zaszła w ciążę mając założoną Mirenę, chłopiec urodził się w 7 miesiącu ciąży i jest lekko uszkodzony
No to smutna hostoria. Chyba jednak glebiej sie nad tym wszystkim zastanowie. Tez wlasnie od kilku dziewczyn slyszalam to i owo. A tak wogóle, to jakie to niesprawiedliwe, ze musimy tyle kombinacji przeprowadzac a dla facetów tak malo mozliwosci- -no nie?

Witam,mam ten sam problem co ty,ja również przeprowadziłam sie do szczecina,a raczej do dobrej szczecińskiej ze śląska i nie mam zbyt wiele znajomych,i chętnie poznam młode mamy:).Ja tez niedawno urodziłam dzidzie,a dokładnie Zuzia ma juz 5 miesięcy.:-D

Witam, też jestem nową Szczecinianką i tak jak autorka tego tematu mam półroczną córeczkę i kilka miesięcy temu przeprowadziłam się do Szczecina, mieszkamy w Śródmieściu. Jestem studentką a moja córeczka jest w tym czasie w klubie malucha, bo niestety na żłobek nie ma szans. Nie znam żadnych mam małych dzieci w Szczecinie i chętnie poznam takowe :)

Mona, tak trochę nie na temat, ale na kolki w przypadku mojej córki pomógł infacol, w pierwszym dniu stosowania miała delikatniejszą kolkę a na następny dzień jakby ręką odjął. Dzięki temu zaczęła też sama robić kupkę, bo aż do czasu podania infacolu trzeba się było namęczyć i pomagać Jej.

miło słyszec ze jesst w szczecinie ktos z moich okolic,ja dokładnie jestem z Piekar Śląskich;) w szczecinie a właściwie pod szczecinem mieszkam juz jakiś czas,ale jakos nie zawarłam wielu znajomości,milo byloby sie spotkac z kims z moich rejonow:)

reklama
Fakt, coś takiego było, bo my długo walczyliśmy z kolkami nim sięgneliśmy po kropelki. Ale od drugiego miesiąca życia czy po drugim miesiącu życia można stosować?
Najlepiej zresztą, żeby lekarz doradzał. U nas działała też fantastycznie suszarka, ale na brzuszek trzeba położyć tetrę, żeby nie było za gorąco. Nie dość, że koiła ból to dodatkowo jeszcze usypiała Alicję :)

Do góry