reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki w ciąży :)

Witam wszystkich serdecznie :) to mój pierwszy post na forum :) jestem ze Szczecina i w styczniu zostanę (mam nadzieję!) szczęśliwą mamą Oleńki :) to moja pierwsza ciąża. Chciałabym się zapytać czy któraś z Was może wie, w jakim szpitalu pracuje obecnie doktor Krzysztof Ira? Chodzę do niego prywatnie, ale nie spytałam o to na początku w jakim szpitalu pracuje, a teraz, w 33 tygodniu będąc, mam wrażenie się wygłupię takim pytaniem (w sensie tyle wizyt zaliczonych a jak takiej rzeczy nie wiem...). Mam sprzeczne informacje o szpitalu w Stargardzie i Zdrojach. Będę wdzięczna za odpowiedzi oraz za przyjęcie mnie do Waszego grona :)

reklama
hej
witaj idiosynkrazja
ja niestety nie poradze, nie wiem gdzie pracuje ten dr, ale witaj na naszym forum, napisz skąd jestes i tak o sobie, :-D:-D:-D

Mieszkam w Szczecinie od 6. lat, osiedle Reda :) mam 25 lat, jestem szczęśliwą żoną od lat dwóch i pół, termin porodu mam na 13 stycznia :). Moja dzidzia rozwija się prawidłowo, mam nadzieję że tak będzie do końca:tak:, ze mną też jak na razie wszystko w porządku. :)

Jednak podczas ostatniej wizyty u doktora w 32. tygodniu okazało się że mój maluszek jest ułożony miednicowo, i jeśli nie obróci się do następnej wizyty (15. grudnia - 36. tc) to czeka mnie cesarskie cięcie... Doktor powiedział że jesli tak będzie to umówimy się na cesarkę 9. stycznia u niego... No właśnie, i nie wiem gdzie, ech...:zawstydzona/y:
zła jestem na siebie że nie spytałam na początku gdzie on pracuje:wściekła/y:

Idiosynkrazja-witaj, ja też jestem styczniówką:). Nie martw się, że nie wiesz gdzie Twój GIN przyjmuje tylko się zwyczajnie spytaj:-).Po co sobie dodawać dodatkowych zmartwień:)

Idiosynkrazja z tego co słyszałam to obecnie pracuje w Stargardzie, ale zapytać nie zaszkodzi. Zagadaj, że już się pogubiłaś przez to ciążowe roztargnienie gdzie pan dr pracuje ;)

Dziękuję za powitanie i odpowiedzi, macie rację, zapytać trzeba jak się mała zdecyduje pupą świat powitać... Hmm, a właśnie... czy któraś w Was już wie że czeka je cesarka? Jak są Wasze odczucia w związku z tym?

idiosynkrazja moi rodzice mieszkaja niedaleko os reda, a ja na redzie chodze do przychodni rodzinej wiec znam te strony:-D:-D, ja rodziłam teraz we wrzesniu ale silami natury, i corki tez wczesniej rodzilam sn wiec o cc nic nie wiem i nie pomoge, no ale moze maly sie odwroci :-D:-D:-D

:-) dowiem się tego 15. grudnia :-) chciałabym wiedzieć jak najszybciej żeby przygotować się psychicznie do tego co mnie czeka :) tak czy inaczej trzeba urodzić :-D

reklama
Idiosynkrazja lepiej się nie martw bo jeszcze Cię dzidzia zaskoczy :D
ja miałam malutki brzuch i lekarz nie dawał szans na obrócenie się dziecka, tzn powiedział że to już praktycznie nie możliwe w 37tyg miałam robione USG jakoś, potem powiedział że w takim przyopadku skoro dalej tak siedzi to spotkamy się w 38t4d i mały był obrócony, zdziwiłam się, spytał czy czułam że coś robi..ja mówię że nie ... ;) i w 39tc się urodził.

A ile naczytałam się o cesarkach po usg...o rany :D
a SN było tak prosto i szybko bez komplikacji ;) więc tobie też życzę czy CC czy SN - łatwo i przyjemnie :D

Do góry