reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Ja kupiłam kombinezon rozmiar 62, ale jest polarkowy z barankiem w środku - obawiam się, że na luty to będzie za chłodny ... Jak uważacie? No nie jest to typowy jak na zimę, i się zaczynam zastanawiać....
W sumie Adaś będzie ubrany pod nim, no i będzie przykryty grubym kocykiem,,,,
Ale ostatnio widziałam śliczne kombinezoniki za 50zł (nowe!) i się zastanawiam, czy nie kupić takiego stricte zimowego!

Ja nie kupowałabym drugiego, bo to zakup tylko na 2-3 miesiące.
Myślę,że dzieciaczkowi nie będzie zimno, ale ....
kupiłam kiedys ocieplany śpiworek do wózka i to jest super rzecz.Wykorzystuję to juz trzeci rok z rzędu- najpierw do wózka a ostatniej zimy nawet na sanki. Teraz przy drugim dziecku też będę go wykorzystywać. Tak więc za 60 zł mam śpiworek na kilka lat a kombinezon jest na kilka miesięcy;-)

A ja mam dylemacik, bo u nas ciuszków nie kupuje się na wzrost, tylko na wiek dziecka i teraz nie wiem, czy powinnam kupować na 0-3m-ce, czy na 3-6m-ca :confused:

Co byście radziły?

Ten 0-3 m-cy powinien wystarczyć, ale jeśli dziecko urodzi się duże? Nie znam się na tych rozmiarach, nie umiem porównać do "naszych". Może porównaj w sklepie czy jest bardzo duża różnica między 0-3 a 3-6 miesięcy. Jeśli nie to chyba warto kupić większy?

reklama
Ja nie kupowałabym drugiego, bo to zakup tylko na 2-3 miesiące.
Myślę,że dzieciaczkowi nie będzie zimno, ale ....
kupiłam kiedys ocieplany śpiworek do wózka i to jest super rzecz.Wykorzystuję to juz trzeci rok z rzędu- najpierw do wózka a ostatniej zimy nawet na sanki. Teraz przy drugim dziecku też będę go wykorzystywać. Tak więc za 60 zł mam śpiworek na kilka lat a kombinezon jest na kilka miesięcy;-)

To może i jak dokupię taki śpiworek....w tedy będę mogła spokojnie Adaśka zapakować w ten polarkowy kombinezon i do śpiworka! Fajny pomysł!!! Dzięki za podpowiedź!

To może i jak dokupię taki śpiworek....w tedy będę mogła spokojnie Adaśka zapakować w ten polarkowy kombinezon i do śpiworka! Fajny pomysł!!! Dzięki za podpowiedź!

Nie ma za co! Przy drugim dziecku już jest łatwiej robic zakupy, bo wiadomo co naprawdę się przydaje a co jest tylko bajerem żeby z nas wyciągnąć kasę.
Śpiworek polecam bo za niewielką kasę mamy coś nawet na kilka lat. Są takie, które mają z tyłu dziurki na pasy-żeby można było przypiać siedzące już dziecko w spacerówce.
Jak znajdę na allegro taki jak mam to wrzucę link.

Już tyle rzeczy macie nakupowane, a ja nadal nie mam prawie nic. Chyba jak już poznam płeć to zaszaleję :-) Choć i tak jak by była dziewuszka to nie będę raczej ubierać jej na małą barbie- różowy kolor-owszem-ale z głową :tak:

słuchajcie a da radę bez kombinezonu? Np. dresik z otulinką, polarkowy kombinezonik, grubszy rożek, grubszy kocyk i tak ze szpitala lub na balkonie.. Da radę czy za zimno/wielowartswowo??

słuchajcie a da radę bez kombinezonu? Np. dresik z otulinką, polarkowy kombinezonik, grubszy rożek, grubszy kocyk i tak ze szpitala lub na balkonie.. Da radę czy za zimno/wielowartswowo??

moze i da ale czy to wygodne dla dzidzi? z reszta powiem wam w sekrecie ze to moja zmora - bo ja nie mam pojecia jak ubierac dziecko :szok: podobno s[prawdza sie kark - jak jest zimny to znaczy ze trzeba cieplej ubrac.

Nie ma za co! Przy drugim dziecku już jest łatwiej robic zakupy, bo wiadomo co naprawdę się przydaje a co jest tylko bajerem żeby z nas wyciągnąć kasę.
Śpiworek polecam bo za niewielką kasę mamy coś nawet na kilka lat. Są takie, które mają z tyłu dziurki na pasy-żeby można było przypiać siedzące już dziecko w spacerówce.
Jak znajdę na allegro taki jak mam to wrzucę link.

Super! Wiesz....ja dopiero uczę się roli "mamy" ... nie wiem co kupować a co nie,,, dlatego cieszę się, że mamy, które są już doświadczone piszą tutaj i doradzają! Jest to dla mnie naprawdę bezcenne, gdyż nie mam ani koleżanek z małymi szkrabami, ani nikt z rodziny bardzo nie chce doradzać... Dlatego też cieszę się, że jest coś takiego jak Forum na BB i że mam Was!

Jakbyś znalazła jakiś śpiworek, do zalinkuj! Wczoraj wieczorem patrzałam, ale ja nie wiem, który jest lepszy....i na jakie cechy zwracac uwagę....

Pewnie da radę. Jak tak ubierzesz dziecko to zimno mu nie będzie. Tylko pomyśl czy wygodnie? Po pierwsze nie wiem czy w tylu warstwach długo pojeździ w gondoli. One raczej są małe.
Po drugie taki miesięczny bobas już się trochę rusza a w tych kocykach i rozkach będzie mu ciasno.
Jest to jakiś pomysł tylko na wyjście ze szpitala i ewentualnie na poleżenie na balkonie. Ale na spacer raczej nie. Więc i tak trzeba kupić taki kombinezon. Co innego jakby poród był w kwietniu, ale cały luty i marzec trzeba mieć coś cieplutkiego.

reklama
Super! Wiesz....ja dopiero uczę się roli "mamy" ... nie wiem co kupować a co nie,,, dlatego cieszę się, że mamy, które są już doświadczone piszą tutaj i doradzają! Jest to dla mnie naprawdę bezcenne, gdyż nie mam ani koleżanek z małymi szkrabami, ani nikt z rodziny bardzo nie chce doradzać... Dlatego też cieszę się, że jest coś takiego jak Forum na BB i że mam Was!

Jakbyś znalazła jakiś śpiworek, do zalinkuj! Wczoraj wieczorem patrzałam, ale ja nie wiem, który jest lepszy....i na jakie cechy zwracac uwagę....

mam juz dwa spiworki :) jeden uzywany - dostalam , a drugi nowy :):):) kombinezonik mam niebieski (błekitny) - ale jakby byla dziewuszka to i tak moim zdaniem bedzie pasował :):):)

Do góry