reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

reklama
chyba pod kombinezonik cos sie jescze wklada to chyba lepiej ten duzy. lepiej zeby mialo wiecej miejsca niz duchote i splatane w maly kombinezonik. ja tam bym brala 62 - to nie jest duza roznica.

ale mam dylemat.Jaki rozmiar kombinezonu kupić?? Bo dzidzie już ze szpitala trzeba w niego włożyć i pytanie czy 56 czy 62 ?? Ma ktos doswiadczenie w tej kwestii :)?

Ja kupiłabym 62. Dziecko leży w tym kombinezonie w wózku, przykryte kocem i nie widać,że kombinezon jest za duży. A w zależności od dnia porodu taki kombinezon musi wystarczyć na wszystkie chłodne dni. Może na 2-3 miesiące, więc 56 może nie wystarczyć na taki okres czasu. Ja mam po córce taki na 62 i nie będę go zmieniać.

Ja kupiłam kombinezon rozmiar 62, ale jest polarkowy z barankiem w środku - obawiam się, że na luty to będzie za chłodny ... Jak uważacie? No nie jest to typowy jak na zimę, i się zaczynam zastanawiać....
W sumie Adaś będzie ubrany pod nim, no i będzie przykryty grubym kocykiem,,,,
Ale ostatnio widziałam śliczne kombinezoniki za 50zł (nowe!) i się zastanawiam, czy nie kupić takiego stricte zimowego!

A ja mam dylemacik, bo u nas ciuszków nie kupuje się na wzrost, tylko na wiek dziecka i teraz nie wiem, czy powinnam kupować na 0-3m-ce, czy na 3-6m-ca :confused:

Co byście radziły?

reklama
Ja myślę, że 0-3m, ale nie mam doświadczenia więc proszę nie kieruj się tym!

Ja wiele ubranek nie będę kupować, kilka sztuk 56, kilka 62 i 68 (głównie body i śpiochy, kilka też pajacyków) ... przecież sklepy są i zawsze można dokupić! Tesco jest czynne w Bielsku 24/h hehe, zawsze znajdę czas na zakupy

Do góry