reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

A ja jestem zła wczoraj sprzed nosa na allegro sprzątneli mi taki fajny welurowy kombinezonik:wściekła/y: Dwie minuty przed końcem mnie przebili:wściekła/y: a ja weszłam 5 minut przed końcem patrzę cisza tylko moja oferta to mi się uda i co i się przeliczyłam ale jestem zła na siebie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bo to się licytuje minutę przed końcem i dajesz od razu maks ile możesz zapłacić. Wtedy i tak tylko przebija o 50 gr od najwyższej oferty, a ktoś nie zdąży Cie przebić jesli nie da większej niż ty kwoty, Większość licytuje własnie więcje o złotówkę. Jescze mi się nei zdarzyło, żeby nie kupic czegoś na czym mi bardzo zależało :-)

reklama
Bo to się licytuje minutę przed końcem i dajesz od razu maks ile możesz zapłacić. Wtedy i tak tylko przebija o 50 gr od najwyższej oferty, a ktoś nie zdąży Cie przebić jesli nie da większej niż ty kwoty, Większość licytuje własnie więcje o złotówkę. Jescze mi się nei zdarzyło, żeby nie kupic czegoś na czym mi bardzo zależało :-)
Wiem ale było mało wyświetleń i tylko moja oferta była z zapasem 40 zl bo cena była 40 a ja dałam 80 to widniała cena 42 zl ;-) no i czasu nie miałam wieczorem:-( no trudno się mówi...:sorry:

Ostatnia edycja:
Wiem ale było mało wyświetleń i tylko moja oferta była z zapasem 30 zl;-) a ja czasu nie miałam wieczorem:-( no trudno się mówi...:sorry:

Ja też jak coś obesrwuję to w to nie wchodzę, zeby było malo wyświetleń doopiero odswieżam minutę przed :-). Spoko zdążysz jeszcze kupić fajniejsze :-)

Ja już wybrałam wózek i raczej zdania nie zmienię:no: Coneco Toledo jest moim faworytem, gdyż ma duże pompowane koła, sporą gondolę, i bardzo fajna spacerówkę, w której można oparcie na płasko rozłożyć:-) wiem, ze nie w każdej spacerówce tak jest. Ma dość dobrą opinię, i jest teraz wyprzedaż stare kolekcji, kosztuje 850zł:tak: Mam nadzieję, że nie będę żałowała;-) Na początku chciałam X-Landera, ale w sklepie koleś mi odradził, bo jest bardzo sztywny:crazy:

My z M. już od lipca się zastanawialiśmy nad wózkiem. I wspólnie stwierdziliśmy, że najbardziej podobają nam się BabyActive. Bardzo solidne, super materiały, świetne wykończenia. No, ale konkrety :-): przednie koła duże pompowane, tylne małe piankowe-skrętne (można też zablokować) - to daje duże pole do popisu, można wykonać każdy manewr dosłownie w miejscu. Jest super lekki-14kg! Na aluminiowym stelażu. Budka składa się bardzo cicho. Ma regulowany podnóżek w spacerówce. Rewelacyjnie łatwo się składa i rozkłada, przekształcenie na spacerówkę jest dziecinnie proste-dosłownie można to zrobić 2 ruchami. Poza tym co ważne ma miękkie zawieszenie-dzięki temu łatwo go unieść np. przy krawężniku czy na schodach. Próbowaliśmy też inne wózki i ten był bezkonkurencyjny :) Mam porównanie, bo ostatnio moja kuzynka pokazywała mi swój wózek, za który dużo zapłaciła, a jest starsznie z niego niezadowolona. To był poprostu koszmar-za składanie tego wóziora to ja bym dała nobla, poza tym ogromnie ciężki- a dla niskich i drobnych kobietek takich jak ja to dodatkowy problem, twarde zawieszenie itp...

Marlas każda z nas jest inna i dla każdej inny wózek będzie tym idealnym :) Myślę, że obie wybrałyśmy taki, który jest dla nas najlepszy :) Buziaczki Wrzucisz fotkę jak już kupisz? ps. Mój wózek był teraz w promocji, bo normalnie kosztuje ponad tysiaka :p (nowa kolekcja) W sumie to zamierzaliśmy kupić używany wózek tej firmy, ale ten był tak fajny, że się na niego zdecydowaliśmy hihiih

Ostatnia edycja:
Ja zakochana jestem w bebecar vector at , ale cena niestety wysoka (nowy ok 2500zł). Na dole zamieszczam zdjęcia.

Na pewno tak drogiego wózka nie kupię (chyba, że dziadki dadzą po 1000zł, ja dołożę 500zł; lub wygram w totolotka hehe), Ale jak będę wybierać to tylko wózek ze skrętną przednią osią, to co ma Bebecar :-)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 37
  • 2.jpg
    2.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 31
  • 3.jpg
    3.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 30
Ja zakochana jestem w bebecar vector at , ale cena niestety wysoka (nowy ok 2500zł). Na dole zamieszczam zdjęcia.

Na pewno tak drogiego wózka nie kupię (chyba, że dziadki dadzą po 1000zł, ja dołożę 500zł; lub wygram w totolotka hehe), Ale jak będę wybierać to tylko wózek ze skrętną przednią osią, to co ma Bebecar :-)
Fajny:tak::-) ja zachorowałam na wózek tego pokroju:-D
http://www.allegro.pl/item726956811_trio_enjoy_evolution_chicco_gwar_polska_12msc.htmlhttp://www.allegro.pl/item726956811_trio_enjoy_evolution_chicco_gwar_polska_12msc.html
albo ten tylko drogi:
http://www.allegro.pl/item723098724_chicco_wozek_trio_tour_4_gondola_auto_fix_gratis.html

i mam do Was prośbę jakby którejś wpadło w łapki kiedyś jakiś ładny welurkowy kombinezonik to dajcie mi znać;-)

Ostatnia edycja:
My z M. już od lipca się zastanawialiśmy nad wózkiem. I wspólnie stwierdziliśmy, że najbardziej podobają nam się BabyActive. Bardzo solidne, super materiały, świetne wykończenia. No, ale konkrety :-): przednie koła duże pompowane, tylne małe piankowe-skrętne (można też zablokować) - to daje duże pole do popisu, można wykonać każdy manewr dosłownie w miejscu. Jest super lekki-14kg! Na aluminiowym stelażu. Budka składa się bardzo cicho. Ma regulowany podnóżek w spacerówce. Rewelacyjnie łatwo się składa i rozkłada, przekształcenie na spacerówkę jest dziecinnie proste-dosłownie można to zrobić 2 ruchami. Poza tym co ważne ma miękkie zawieszenie-dzięki temu łatwo go unieść np. przy krawężniku czy na schodach. Próbowaliśmy też inne wózki i ten był bezkonkurencyjny :) Mam porównanie, bo ostatnio moja kuzynka pokazywała mi swój wózek, za który dużo zapłaciła, a jest starsznie z niego niezadowolona. To był poprostu koszmar-za składanie tego wóziora to ja bym dała nobla, poza tym ogromnie ciężki- a dla niskich i drobnych kobietek takich jak ja to dodatkowy problem, twarde zawieszenie itp...

też myślałam nad tym wózkiem, bo rewelacyjnie jeździ, ale te przednie małe kółeczka na żywo MOIM zdaniem wyglądają trochę jak wózek inwalidzki (w wersji spacerowej)... wiem, że dzięki nim tak fajnie jeździ dlatego jak na razie jestem na etapie podejmowania decyzji... cena fajna, kolorki też mają fajne tylko jeszcze jedna rzecz musi mnie przekonać :-p:-p

my przekonalismy sie ze trzeba kazdy wózek na zywo obejrzeć, nie tyle dotknąc co go odrobine wypróbować.
pani w renomowanym sklepie pokazała nam jeden z 2500. fajnie wyglądał na wystawie i ...tyle. ogólnie to już prowadzenie nam się nie podobało, wszystko jakoś klekocze, rączka nowego już sie kiwa i za niedlugo odpadnie. składa sie koszmarnie, dwie rece małej osoby moga nie wystrczyć. a kto mi bedzie pomagał? Po prostu koszmar. ale na wystawie wygladał perfect.
Najwazniejsze dla mnie jest- skrętność kół, lekkosc, prostota w składaniu i małe wymiary po złozeniu. No i solidnosc, chcemy by posłuzył kolejnemu dziecku.

my przekonalismy sie ze trzeba kazdy wózek na zywo obejrzeć, nie tyle dotknąc co go odrobine wypróbować.
pani w renomowanym sklepie pokazała nam jeden z 2500. fajnie wyglądał na wystawie i ...tyle. ogólnie to już prowadzenie nam się nie podobało, wszystko jakoś klekocze, rączka nowego już sie kiwa i za niedlugo odpadnie. składa sie koszmarnie, dwie rece małej osoby moga nie wystrczyć. a kto mi bedzie pomagał? Po prostu koszmar. ale na wystawie wygladał perfect.
Najwazniejsze dla mnie jest- skrętność kół, lekkosc, prostota w składaniu i małe wymiary po złozeniu. No i solidnosc, chcemy by posłuzył kolejnemu dziecku.
Dokładnie u mnie tak samo kupujemy z myślą o drugim dziecku:tak: byłam w Rzeszowie w niedzielę zanim do kina pojechaliśmy pochodziliśmy po galeriach i oglądałam oba modele spisałam na kartce nazwy:-D(te co zamieściłam linki powyżej) na żywo i są lekkie poręczne i dobrze się prowadzą dlatego te i żadne inne:-D A inne owszem były fajne ale ceny koszmarne i albo jakieś ciężkie sztywne albo miały coś co je z góry skreślało:confused2: Ale kupię ten wózek na allegro bo cena na allegro jest dużo niższa niż w normalnie sklepie o prawie 500 zl to już za te pieniądze mam porządne łóżeczko:tak:

reklama
Patrycja my tez tak zrobimy, pooglądamy, popróbujemy w sklepach i kupimy przez internet.
A co łóżeczka to już wiem ze chcę drewniane, koniecznie, tyle ze znów dostałam ochrzan teraz od mojej mamy ze mamy niczego nie kupować bo to zapeszy. Ja to chyba oszaleje, jak nie siostra mnie meczy to mama to znów jakaś ciotka, jedno przestanie drugie zaczyna.
co jest z tymi przesądami?? Żeby kobieta z 4 dzieci w takie przesądy wierzyła:szok:, jeszcze mi zakazą zagladać przez wizjer w drzwiach i szyć na maszynie

Do góry