reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

U nas maleństwo będzie spać z nami w sypialni także nie będziemy kupować skoro będzie tuż obok:-)

Ostatnia edycja:
reklama
my niani na razie nie bedziemy kupowac, bo maluszek bedzie spal w naszej sypialni... Jednak zastanawiamy sie nad tym w przyszlosci, poniewaz kiedy bedziemy w odwiedzinach u moich rodzicow moze sie przydac...oni maja dom, sypilanie sa na gorze, a czas spedzamy najczesciej na dole...wiec niania wtedy znajduje uzasadnienie... ale na poczatku bedziemy mieli tyle wydatkow, ze chyba damy sobie spokoj.

Uhmm.... Odnosnie detektora oddechu nie mam jeszcze wyrobionego zdania...poczytam o tym, zapoznam sie z opiniami doswiadczonych mam, ktore go posiadaly i wtedy pewnie zdecyduje:)

Ja detektora oddechu nie mialam, ale nianie mam i uzywam jej do dnia dzisiejszego. Mieszkamy w sporym domu, wiec zawsze mozna bylo zejsc np na dol do tesciow a Oliwka spala u gory. Nawet jak pozamykalismy drzwi a bylismy tylko w pokoju obok to normalnei nie zawsze slychac a przez nianie jest super. Teraz Oliwia ma pokoj w drugim koncu domu i w nocy niania jest wlaczona. Ja jestem spokojniejsza bo nasza corcia w nocy dosc czesto poplakuje i chce do nas, a sama nie przyjdzie, wiec przynajmniej ja slyszymy. No i super sprawdza sie na wakacjach, gdy wynajmujemy taki duzy dom w gorach. My siedzilismy na dworze przy ognisku a Oliwia spala na pietrze i tez bylo slychac. Jak dla mnei niania to super sprawa. My mamy nie jakas super tylko BabyOno (chyba?) za jakos 180 zl. Ale wywod..... :-p

Ja nie potrzebuje niani, chodzi właśnie o ten detektor oddechu. Nie mam gdzie wsadzić do sypialni łóżeczka, i Adaś już ma szykowany swój własny pokoik. Ale muszę mieć to urządzenie, ponieważ maluch nie będzie pod moim okiem w nocy! Wiem, że jest to drogie, ale chcę sobie odkładać kasiorkę na spokojnie. Czy któraś ma sprawdzony konkretny model? Nie chcę kupować czegoś niesprawdzonego...

a mam pytanie do Was: kiedy macie zamiar kupić łóżeczko i wózek?
Łóżeczko mamy zamiar kupić w grudniu a wózek gdzieś w marcu bo jak będzie zima to gdzie ja tym wózkiem pojadę nie mamy się co spieszyć:-) a nosidełko już mamy kuzynka nam w prezencie dała to ze szpitala i do auta się świetnie nada;-)

reklama
Ja już pomału zacznę kupować te "większe" rzeczy (wózek, łóżeczko itp) w grudniu, aby do końca stycznia mieć już cały komplet. Nigdy nie wiadomo, kiedy nasze maluchy będą pchać się na ten świat :-) A do urodzin Adasia chcę mieć wszystko kupione, aby później się nie martwić i na szybko nie szukać.
Na razie to cieszę się remontem małego pokoiku, zamawiając i kupując pierdołki, a i pomału kompletuje ubranka, aby też nie było szału.

Do góry