reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

reklama
hej,

a ja po synku mam dwa rodzaje łóżeczek. Tradycyjne drewnianie Klupś, które było w naszym domku i takie turystyczne Chicco. Drewniane ma 3 poziomy i szufladę. Nie było baldachimu, ale tak jak oczekuję córeczki to chodzi mi po głowie zawieszenie tego kurzołapa ;-) Na łóżeczku mieliśmy przewijak, na którym miał mały zmieniane pieluchy. To akcesorium jest ok, ale tylko do pewnego momentu, póki dzidziuś za bardzo nie przytyje hihi potem się wygina. Tym razem chce kupić komode z przewijakiem z Ikei;-) Turystyczne miało tylko jeden poziom i jeździło z nami do dziadków i na wakacje. Na pewno przydaje się na krótkie wyjazdy, co do dłuższych to raczej gorzej, ze względu właśnie na wspomniany materacyk. No chyba, że weźniecie ze sobą ten z drewnianego.

Nie ma się co bać, że dziecko się poobija, bo są te ochraniacze, a jak zacznie ostro figlować to i tak nic go nie powstrzyma od sprawdzenia co twardego jest dookoła :laugh2:

Kupcie łóżeczko z porządnym stelażem, nasz się dobrze sprawdził, gdy mój syn niemiłosiernie skakał :-) ale już np moje bratanice połamały swoje :rofl2:

Mój wybór był prosty, jestem tradycjonalistką. Kupuję łóżeczko drewniane. Drugi typ jak nazwa wskazuje jest turystyczne. Czekam na to łóżeczko na tą słodką pościel i na karuzelę z misiami. Turystyczne kupuje sobie moja teściowa, aby dzidzia miała gdzie leżakować jak pojedzie do babci w odwiedziny. Nie wyobrażam sobie jakiegoś kolorowego kojca dla noworodka.

Ilonaa śliczna ta mata ;):-)
patrycja214 Mnie też osobiście bardziej pasują drewniane... Zawsze marzyło mi się śliczne łóżeczko z baldachimem...Ale zobaczymy ..czas pokaże co kupimy...
Paulla Mam podobne zdanie ;)

Możemy wiele rzeczy zaplanować i kupić ale tak naprawdę żadna z nas nie wie jak będzie po porodzie:sorry: Jak będziemy się czuły:sorry: Choć ja się bardzo niepokoje:-( bo już wiem że będę miała cesarkę ze względu na wadę wzroku:-( Mam w kiepskim stanie siatkówkę i przy naturalnym może mi ona wypaść a co jak co oczy ma się jedne:-( Tylko że ja się najbardziej tej cesarki boję:-(

Patrycja też mam problem z oczkami, ale jeszcze muszę się poradzić okulisty, bo ginekolog stwierdził, że dam radę naturalnie, tylko będę musiała rodzić "spokojnie, z pomocą".. trochę nie wiem o co mu chodzi, może o jakieś leki lub znieczulenie?

Patrycja też mam problem z oczkami, ale jeszcze muszę się poradzić okulisty, bo ginekolog stwierdził, że dam radę naturalnie, tylko będę musiała rodzić "spokojnie, z pomocą".. trochę nie wiem o co mu chodzi, może o jakieś leki lub znieczulenie?
Ogólnie to się nie da przewidzieć jaki będzie ostatecznie poród:-( A ja się nie pytałam moje gin. ale wiem że nie chętnie dają skierowanie na cc:sorry: Choć wolałabym naturalnie ale nie da się:sorry: Powiedz swojemu okuliście że jesteś w ciąży niech Ci zrobi badania siatkówki on będzie wiedział najlepiej co będzie dobre dla Twoich oczek:tak: Ja jak tylko się dowiedziałam o ciąży poleciałam do okulisty i się okazało że może mi siatkówka wypaść przy większym wysiłku np. porodzie mam przyjść na początku grudnia do okulisty i wystawi mi zaświadczenie że się kwalifikuje do cc:-( choć niektóre kobiety mimo wady wzroku nie mają przeciwskazań to już chyba indywidualna cecha kobiety...;-)

hmmm a mi sie podoba taka opcja, tzn, chcę drewniane, ale znalazłam takie które słuzy dzidzi dłużej, bo jak wyrosnie, to wyjmuje się z obu stron szczebelki i zostaje normalne łóżeczko zobaczcie:Meble dla dzieci - meble młodzieżowe - pokój dziecięcy - meble dziecięce - łóżeczka dziecięce - łóżka dla dzieci - Meblik.pl mi akurat podoba sie kolekcja sawanna ale sa tez inne:-)
My też z mężem zdecydowaliśmy się na meble z Meblika. Jeśli będzie chłopiec to wybierzemy Sawannę, a jeśli dziewczynka to albo sawanna albo księżniczka. To musimy jeszcze przegadać. Przez pół roku po urodzeniu dzidzi będziemy mieszkać w naszym mieszkanku w bloku, dlatego planuję kupić tylko łóżeczko i komodę, a potem jak się przeprowadzimy do naszego domku na wieś, bo właśnie sie budujemy, to rozbudujemy mebelki o dodatkowe elementy. Łóżeczko też wybraliśmy to większe, które potem można przerobić na tapczanik.

Aha, a co do łóżeczka turystycznego, to moja mama ma w planie kupić takie swojemu wnusiowi/wnusi, żeby miało wygodnie u niej jak będziemy przyjeżdżać. A przyjeżdżać będziemy często, bo moja mama jest emerytowaną przedszkolanką /wcześniejsza emerytura/ i zapowiedziała, że chętnie zajmie się Maleństwem jak ja będę w pracy. Poza tym planujemy po porodzie zamieszkać u moich rodziców tak przez 2 tyg. żebym mogła wrócić do siebie, więc łóżeczko będzie jak znalazł. Co do baldachimów to nie jestem ich zwolennikiem. Nie lubię, nie podobają mi się i uważam, że są niepraktyczne, zbierają kurz

reklama
słyszałam, że troche drogo, ale narazie nie myślę o kupnie całego zestawu, zobaczę łóżeczko i jakąś komodę, na którą przewijaczek położę (na osobny mebel-przewijak) nie mam miejsca;-) podoba mi się, że wykonuja oni skrzynie na zabawki dla dzieci z imieniem twojej dzidzi, lub taką śliczą drewniana tabliczkę z imieniem:-) tylko jak też strzelą cene z kosmosu to sobie daruję...jakos po ślubie z Maćkiem się tym zajmiemy;-) więc ceny wam podam
Ja dzisiaj byłam w sklepie z tymi mebelkami - łóżeczko sawanna to większe 140 cm z materacykiem to koszt ok. 1500 zł , niestety:szok:
Ale moim zdaniem warto. i ta możliwość późniejszego wykorzystania łóżeczka też mnie przekonuje. także my jesteśmy już zdecydowani.

Do góry