reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

reklama
pandorka my musimy wybrać materacyk z Mamas and Papas bo oni mają swoje rozmiary...już w sumie zdecydowaliśmy..weźmiemy taki z pianki i ze sprężynkami...powinien być ok.

Teraz się zastanawiam nad pościelką dla małej i nie wiem na jaką się zdecydować...:confused:
Bardzo podoba mi się ten zestaw:
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-U...oved-and-Adored-CotCotbed-Bedding-Set(0070011)

Ale też ta jest fajna....
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-U...Hugs-and-Kisses-CotCotbed-Bedding-Set(0017171)

To co mnie bardziej przekonuje do pierwszej to wykonanie...dobór tkaninek...jest taka patchworkowa prawdziwa. A ta różowa niby patchwork ale wszytsko nadrukowane...ale bardziej dziewczęca jest...choć tamta uniwersalna...:sorry2:

Kochane, chcemy z mężem kupić łóżeczko sosnowe dla naszego maleństwa. Może któraś z Was kupowała na allegro i może polecić konkretny model lub sprzedawcę? Jeśli już jesteśmy przy łóżeczkach to napiszcie tez coś o materacykach. Jaki polecacie? Z góry wielkie dzięki za pomoc
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
My kupiliśmy materacyk piankowo-kokosowy. Siostra męża taki ma już 2 lata i nic się z nim złego nie stało. Tylko zaznaczam: pianka-kokos-pianka, a nie kokos-pianka-gryka.

pandorka my musimy wybrać materacyk z Mamas and Papas bo oni mają swoje rozmiary...już w sumie zdecydowaliśmy..weźmiemy taki z pianki i ze sprężynkami...powinien być ok.

madzia... jaki wymiar materacyka Ci potrzebny? W tym sklepie, do ktorego podałam linka są różne materacyki w różnych wymiarach.

Jeśli chodzi o pościele, to ja zdecydowanie nie kupuję żadnej, bo uważam to za mało bezpieczne i w sumie zbędne. My zdecydowaliśmy się na śpiworki + jeśli zajdzie taka potrzeba zawsze można jeszcze kocyka użyć.

Teraz się zastanawiam nad pościelką dla małej i nie wiem na jaką się zdecydować...:confused:
Bardzo podoba mi się ten zestaw:
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-U...oved-and-Adored-CotCotbed-Bedding-Set(0070011)

Ale też ta jest fajna....
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-U...Hugs-and-Kisses-CotCotbed-Bedding-Set(0017171)

To co mnie bardziej przekonuje do pierwszej to wykonanie...dobór tkaninek...jest taka patchworkowa prawdziwa. A ta różowa niby patchwork ale wszytsko nadrukowane...ale bardziej dziewczęca jest...choć tamta uniwersalna...:sorry2:

Ja tez mialam problem z wyborem poscieli, jakos zawsze w tych kompletach mi cos nie pasowalo. Wiec sie zdecydowalam i kupilam wszystko osobno.
Ta rozowa jest ladna i bardziej dziewczeca ale tez zalerzy ktura jest lepsza w dotyku, wiem ze u nas niekture te kolderki w tych zestawach sa bardzo sztywne. Wiec moze bardziej tym sie pokieruj ktura bendzie wygodniejsza dla bobasa.

Jeśli chodzi o pościele, to ja zdecydowanie nie kupuję żadnej, bo uważam to za mało bezpieczne i w sumie zbędne. My zdecydowaliśmy się na śpiworki + jeśli zajdzie taka potrzeba zawsze można jeszcze kocyka użyć.

Nie rozumie jak posciel moze byc niebezpieczna??? Chyba ze chodzi ci o sama kolderke to moge sie zgodzic. Ale sa tez komplety poscieli do lozeczka bez kolderek.

pandorka niestety nie mają tam takiego rozmiaru...już sprawdziłam :-(
Jeśli chodzi o posciel to nie uważam że jest niebezpieczna....i o ile śpiworek do spania jest ok (sama mam 2 sztuki) to nie każde dziecko je lubi...no i szczerze...nie są wygodne dla maluchów które już sie sporo kręcą w czasie snu...plątają się i w ogóle...
Pościelkę chyba wybiorę tą z misiem...jest dużo milsza w dotyku. Jedynie co mnie denerwuje to że nie ma do kompletu pościeli na kołdrę i poduszkę dla tarszych dzieci (bo tu w Anglii po roku jest już większy rozmiar) Do tej rózowej mogłabym dokupić potem pościel z tej serii i pasowałaby do ochraniacza....
Jutro już chyba się zdecyduję i kupię....

A dzis kupiłam sobie piżamkę do karmienia i skarpetusie dla małej...:tak:
Jutro idę w poszukiwaniu staników...dziś już przegiełam i własnie czuję jak mi się brzuch spina :no:

luczynka nie wiem jak to urządzonko bo nie miałam do czynienia nigdy z nim...ale dziś właśnie z tej firmy myślałam żeby kupić taką buteleczkę do karmienia mlekiem mamy- ma inny smoczek który nie zaburza karmienia piersią....No ale nadal się zastanawiam...

Nie rozumie jak posciel moze byc niebezpieczna??? Chyba ze chodzi ci o sama kolderke to moge sie zgodzic. Ale sa tez komplety poscieli do lozeczka bez kolderek.

No jasne, że pisząc pościel miałam na myśli pościel a w niej kołderkę ;-)
Przy starszym dziecku się pewnie nad tym zastanowię, ale na razie mówię stanowcze nie
;-)

Jedynie co mnie denerwuje to że nie ma do kompletu pościeli na kołdrę i poduszkę dla tarszych dzieci (bo tu w Anglii po roku jest już większy rozmiar) Do tej rózowej mogłabym dokupić potem pościel z tej serii i pasowałaby do ochraniacza....

madzia... w jakim mieście mieszkasz? Może znajdziesz krawcową, która uszyłaby ci to co chcesz? U nas na rynku w Bury facet ma super wybór materiałów na pościele dziecięce, więc sama sobie będę szyła ;-):tak:. Do Bury i tak jeżdżę ze 2-3 razy w tyg. na basen więc po drodze.

Ostatnia edycja:
reklama
Jeśli chodzi o posciel to nie uważam że jest niebezpieczna....i o ile śpiworek do spania jest ok (sama mam 2 sztuki) to nie każde dziecko je lubi...no i szczerze...nie są wygodne dla maluchów które już sie sporo kręcą w czasie snu...plątają się i w ogóle...
Zgadzam sie. Moj maly dlugo nie spal w tym spiworku gora chyba do 4 miesiaca. Jak juz zrobil sie bardziej mobilny to niechcial w tym lezec.

No jasne, że pisząc pościel miałam na myśli pościel a w niej kołderkę ;-)
Przy starszym dziecku się pewnie nad tym zastanowię, ale na razie mówię stanowcze nie ;-)

Ja na poczatek mialam taka kolderke z misiem puchatkiem co nie trzeba bylo zakladac na nia poscieli. Poprostu pralam cala koldre. A jak maly byl troche starszy (jakies 7 miesiecy) to kupilam mu w ikei zwykla kolderke i do tego posciel. Ale i tak najwiecej chyba uzywa sie kocykow do przykrywania takiego malenstwa.

Do góry