reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Hihi - ja też obiecałam że narazie sie wstrzymam z zakupami dzieciaczkowymi ;) Ale o mnie nie wspominał - stad sweterki :) Chwilowo zabdam o to żeby być ładną mamą ;)

ja też w tym miesiącu musze kupić kilka rzeczy, ale nie ciuchy, bo to mam. Potrzebuję kosmetyki na brzuchol. Pod pępkiem pojawiło mi się kilka rozstępów i musze kupić krem na istniejące rozstępy, aby szybko się zabliźniły i zbladły.

reklama
ja też w tym miesiącu musze kupić kilka rzeczy, ale nie ciuchy, bo to mam. Potrzebuję kosmetyki na brzuchol. Pod pępkiem pojawiło mi się kilka rozstępów i musze kupić krem na istniejące rozstępy, aby szybko się zabliźniły i zbladły.

Ja też ciuchów nie kupuję dla siebie (jedyne co kupiłam to spodnie ciążowe) bo jakoś mam sporo rzeczy, które pasują na brzuszek :)

A co do rozstępów to jakaś dziewczyna na BB pisała, że świetna jest maść z witaminą A. W aptece kosztuje ok. 2 zł i jest podobno super skuteczna. Ona zaczęła smarować jak jej wyszły takie czerwone na brzuchu i dzięki tej maści szybko jej zbladły a następne już się nie pojawiają. Może warto spróbować :)

Ja podgrzewacz dostane w prezencie , sterylizator jakoś specjalnie nie wydaje mi sie konieczny , ma taką samą funkcje jak garnek z woda na gazie :p

A jak już wczesniej sie chwialiłam torbe termiczną z Aventa na 2 butle kupiłam na uzywanych ciuchach za 11 zeta :D Także potem tylko dokupie te pojemniczki z Via i już będe miała wszytsko co mi potrzeba .

Ja niestety nic w prezencie nie dostanę- nie mam po kim, ale mam o tyle dobrze, że kasa z ubezpieczenia mojego i męża+ becikowe pokryją wszystkie koszty więc się nie ograniczam. Też miałam takie podejście do podgrzewacza i sterylizatora- ale przemyślałam sprawę głównie pod kątem finansowym i użytkowym-w sensie oszczędność czasu itp. i doszłam do wniosku, że skoro mogę to kupię :) A Ty słonko zrobiłaś zajebiście dobry interes :) Kongratulejszyn :)

Oj to koniecznie - i to szybko.... ja mam chyba jednego rozstępa koło pępka ale coś go 3 dzień obserwuję i nie mogę zdiagnozować do końca czy jest prawdziwy - tylko ja to smaruję co 2-3h brzunio...

Co do pościeli też kupuję Darlanda bo są przepiękne - tylko ja wybrałam z osiołkiem i misiem o taką: 3el-miś i osiołek w kremie H3 (zielona i krem) ;)

Oj szalejecie z zakupkami kobietki...szalejecie :tak:;-)
A my narazie mamy ciuszki dla małej...mase ciuszków!!! Jedynie dokupić muszę z 4 bodziaki 56 i 2 pajacyki 56 do spania..
Wózek to nadal wielka niewiadoma- nie mogę się zdecydować :sorry2:
Licytować chcę kołyskę dla malutkiej...taką tylko troszkę ciemniejszy kolorek (podoba mi się mechanizm bujania...taki delikatny :tak:) Glider crib : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

Akcesoria do kąpieli mam powoli wybrane...krzesełko do jedzenia maluda odziedziczy po starszym braciszku ;-)
No a co do reszty to powoli....mam nadzieje ze zdążymy ;-)

Na brzus polecam Mustele-jest drogi ten balsam ale swietny, ja nie mam narazie zadnego rozstepu:tak: oby tak dalej... a co do zakupow to u mnie teraz sie zaczelo:-), zamowilam to lozeczko z materacem i zestaw; poscieli, poszewek, ochraniacz baldachim:-) wczoraj wam linka dałam:-) no i w promocji kupilam tanio wanienke i gabke-misia do kapieli, ciuszkow mam juz troche bo dostalam, teraz sukcesywnie kupuje akcesoria, a na koniec planuje kupic wozek, bo nie amm gdzie go umiescic i kosmetyki dla bubu:tak::tak::tak:

reklama
Na brzus polecam Mustele-jest drogi ten balsam ale swietny, ja nie mam narazie zadnego rozstepu:tak: oby tak dalej... a co do zakupow to u mnie teraz sie zaczelo:-), zamowilam to lozeczko z materacem i zestaw; poscieli, poszewek, ochraniacz baldachim:-) wczoraj wam linka dałam:-) no i w promocji kupilam tanio wanienke i gabke-misia do kapieli, ciuszkow mam juz troche bo dostalam, teraz sukcesywnie kupuje akcesoria, a na koniec planuje kupic wozek, bo nie amm gdzie go umiescic i kosmetyki dla bubu:tak::tak::tak:

no to poszalalas widze...ja juz wozek mam ale teraz czekam na posciel az mi przyjdzie:)
trzeba jeszcze wozek i lozeczko...dresser z chcging table tez kupic trzeba a reszta to na liscie na baby shower juz mam:) wiec powinno byc ok

ja poszalalam na zakupkach troche ciuszkow jeszzcze kupilam ale zdjecia to jutro wkleje bo dzis to nawet nie wiem gdzie camera lezy:)

Do góry