reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Hihi - ja też obiecałam że narazie sie wstrzymam z zakupami dzieciaczkowymi ;) Ale o mnie nie wspominał - stad sweterki :) Chwilowo zabdam o to żeby być ładną mamą ;)

ja też w tym miesiącu musze kupić kilka rzeczy, ale nie ciuchy, bo to mam. Potrzebuję kosmetyki na brzuchol. Pod pępkiem pojawiło mi się kilka rozstępów i musze kupić krem na istniejące rozstępy, aby szybko się zabliźniły i zbladły.

reklama
ja też w tym miesiącu musze kupić kilka rzeczy, ale nie ciuchy, bo to mam. Potrzebuję kosmetyki na brzuchol. Pod pępkiem pojawiło mi się kilka rozstępów i musze kupić krem na istniejące rozstępy, aby szybko się zabliźniły i zbladły.

Ja też ciuchów nie kupuję dla siebie (jedyne co kupiłam to spodnie ciążowe) bo jakoś mam sporo rzeczy, które pasują na brzuszek :)

A co do rozstępów to jakaś dziewczyna na BB pisała, że świetna jest maść z witaminą A. W aptece kosztuje ok. 2 zł i jest podobno super skuteczna. Ona zaczęła smarować jak jej wyszły takie czerwone na brzuchu i dzięki tej maści szybko jej zbladły a następne już się nie pojawiają. Może warto spróbować :)

Ja podgrzewacz dostane w prezencie , sterylizator jakoś specjalnie nie wydaje mi sie konieczny , ma taką samą funkcje jak garnek z woda na gazie :p

A jak już wczesniej sie chwialiłam torbe termiczną z Aventa na 2 butle kupiłam na uzywanych ciuchach za 11 zeta :D Także potem tylko dokupie te pojemniczki z Via i już będe miała wszytsko co mi potrzeba .

Ja niestety nic w prezencie nie dostanę- nie mam po kim, ale mam o tyle dobrze, że kasa z ubezpieczenia mojego i męża+ becikowe pokryją wszystkie koszty więc się nie ograniczam. Też miałam takie podejście do podgrzewacza i sterylizatora- ale przemyślałam sprawę głównie pod kątem finansowym i użytkowym-w sensie oszczędność czasu itp. i doszłam do wniosku, że skoro mogę to kupię :) A Ty słonko zrobiłaś zajebiście dobry interes :) Kongratulejszyn :)

Oj to koniecznie - i to szybko.... ja mam chyba jednego rozstępa koło pępka ale coś go 3 dzień obserwuję i nie mogę zdiagnozować do końca czy jest prawdziwy - tylko ja to smaruję co 2-3h brzunio...

Co do pościeli też kupuję Darlanda bo są przepiękne - tylko ja wybrałam z osiołkiem i misiem o taką: 3el-miś i osiołek w kremie H3 (zielona i krem) ;)

Oj szalejecie z zakupkami kobietki...szalejecie :tak:;-)
A my narazie mamy ciuszki dla małej...mase ciuszków!!! Jedynie dokupić muszę z 4 bodziaki 56 i 2 pajacyki 56 do spania..
Wózek to nadal wielka niewiadoma- nie mogę się zdecydować :sorry2:
Licytować chcę kołyskę dla malutkiej...taką tylko troszkę ciemniejszy kolorek (podoba mi się mechanizm bujania...taki delikatny :tak:) Glider crib : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

Akcesoria do kąpieli mam powoli wybrane...krzesełko do jedzenia maluda odziedziczy po starszym braciszku ;-)
No a co do reszty to powoli....mam nadzieje ze zdążymy ;-)

Na brzus polecam Mustele-jest drogi ten balsam ale swietny, ja nie mam narazie zadnego rozstepu:tak: oby tak dalej... a co do zakupow to u mnie teraz sie zaczelo:-), zamowilam to lozeczko z materacem i zestaw; poscieli, poszewek, ochraniacz baldachim:-) wczoraj wam linka dałam:-) no i w promocji kupilam tanio wanienke i gabke-misia do kapieli, ciuszkow mam juz troche bo dostalam, teraz sukcesywnie kupuje akcesoria, a na koniec planuje kupic wozek, bo nie amm gdzie go umiescic i kosmetyki dla bubu:tak::tak::tak:

reklama
Na brzus polecam Mustele-jest drogi ten balsam ale swietny, ja nie mam narazie zadnego rozstepu:tak: oby tak dalej... a co do zakupow to u mnie teraz sie zaczelo:-), zamowilam to lozeczko z materacem i zestaw; poscieli, poszewek, ochraniacz baldachim:-) wczoraj wam linka dałam:-) no i w promocji kupilam tanio wanienke i gabke-misia do kapieli, ciuszkow mam juz troche bo dostalam, teraz sukcesywnie kupuje akcesoria, a na koniec planuje kupic wozek, bo nie amm gdzie go umiescic i kosmetyki dla bubu:tak::tak::tak:

no to poszalalas widze...ja juz wozek mam ale teraz czekam na posciel az mi przyjdzie:)
trzeba jeszcze wozek i lozeczko...dresser z chcging table tez kupic trzeba a reszta to na liscie na baby shower juz mam:) wiec powinno byc ok

ja poszalalam na zakupkach troche ciuszkow jeszzcze kupilam ale zdjecia to jutro wkleje bo dzis to nawet nie wiem gdzie camera lezy:)

Do góry