reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Luczynko, ja bym chciala juz miec wszystko, bo mnie te zakupy przerazaja:szok::shocked2:. Jak dla mnie za duzy wybor jest teraz i czlowiek sie nie moze zdecydowac co bedzie najlepsze. Masakra normalnie, masakra:wściekła/y::confused:

reklama
Luczynko, ja bym chciala juz miec wszystko, bo mnie te zakupy przerazaja:szok::shocked2:. Jak dla mnie za duzy wybor jest teraz i czlowiek sie nie moze zdecydowac co bedzie najlepsze. Masakra normalnie, masakra:wściekła/y::confused:

witaj w klubie:eek: ja mam to samo... niby fajne, słodkie, kochane rzeczy i aż chce się skakać z radości jak się już coś kupi, ale zanim się kupi... każdy doradza coś innego (choćby z rodzajem materacu), każdy ma swoje doświadczenia, a i tak niewiadomo czy mojemu dziecku akurat nie będzie pasować coś zupełnie innego. i w ogóle na początku miałam problem z ogarnięciem ile i co kupić, żeby niczego nie zabrakło, ale żeby nie przedobrzyć. i tak na razie powolutku, powolutku zbieram rzeczy, ale jeszcze dużo ich do uzbierania, bo ciągle nie mogę się zdecydować szczególnie na wózek, łóżeczko czy pościel:dry:

Kropeczko mamy duzo wspolnego, mi pomogla lista wyprawkowa, ktora kiedys zrobily dziewczyny na BB, tam mam wszystko wypisane co kupic dla maluszka:-):-) Sama bym tego nie ogarnela, hihi:-):-)

HAha, ja sie dalej myle jesli chodzi o pajacyki i spiochy, ale od czego ma sie mame:-D:-D:-D Troszke sie boje ze jak w grudniu zaczne chodzic po sklepach to niewydole fizycznie:zawstydzona/y::-p:-p, ale zobaczymy jak to bedzie:-p:-p

czarodziejko sliczny bajer dla dzidzi;-) hmmmm a co do owłosienia to tez zdarza mi się zapuścić, ale Maciejka pilnuje hiihihih Znachorko zawsze mozesz powiedzieć ze twój kocurek tez ma byc idealnie wydepilowany:-p:-p:-p u mnie to działaa hehehehe

Też właśnie myślałam nad gryką, bo się dobrze sprzedaje na Allegro, ale babka w sklepie dziecięcym mówiła mi, że te kokos-pianka-kokos są najlepsze, a potem mi potwierdził ortopeda więc raczej zrezygnuję z gryki:-p

Ech co do zakupów ja się wstrzymuję....

1. do skończenia remontu
2. do zorientowania się co mam - bo mi dziewczynki moje trochę naznoszą i wtedy zobaczę co mi brak..

No i mówicie że materacyk jednak kokos pianka kokos? no bo... czym sie rózni ten kokos od gryki tak w sumie... bo chyba Aniaforever pisała kiedyś że na początek musi być twardo - czyli kokos... a potem się odwraca na bardziej miekka stronę czyli gryka.... ale ja sie nie znam - i widzę ze tyle opini co pytan...

reklama
Kokos to jedna całość , taka jak wycieraczka z włosia, sprasowne włókna kokosowe . A gryka to tylko cienka warstwa łupiny gryczanej przepikowana między dwoma warstwami materiału . Ale pod każdym z tych 2 rodzajów jest pianka . Postaram się znaleźć przekrój materaca .

Do góry