reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szaleństwa zakupowe dla Dzieci i Mam oczywiście :D!

Luczynko, ja bym chciala juz miec wszystko, bo mnie te zakupy przerazaja:szok::shocked2:. Jak dla mnie za duzy wybor jest teraz i czlowiek sie nie moze zdecydowac co bedzie najlepsze. Masakra normalnie, masakra:wściekła/y::confused:

reklama
Luczynko, ja bym chciala juz miec wszystko, bo mnie te zakupy przerazaja:szok::shocked2:. Jak dla mnie za duzy wybor jest teraz i czlowiek sie nie moze zdecydowac co bedzie najlepsze. Masakra normalnie, masakra:wściekła/y::confused:

witaj w klubie:eek: ja mam to samo... niby fajne, słodkie, kochane rzeczy i aż chce się skakać z radości jak się już coś kupi, ale zanim się kupi... każdy doradza coś innego (choćby z rodzajem materacu), każdy ma swoje doświadczenia, a i tak niewiadomo czy mojemu dziecku akurat nie będzie pasować coś zupełnie innego. i w ogóle na początku miałam problem z ogarnięciem ile i co kupić, żeby niczego nie zabrakło, ale żeby nie przedobrzyć. i tak na razie powolutku, powolutku zbieram rzeczy, ale jeszcze dużo ich do uzbierania, bo ciągle nie mogę się zdecydować szczególnie na wózek, łóżeczko czy pościel:dry:

Kropeczko mamy duzo wspolnego, mi pomogla lista wyprawkowa, ktora kiedys zrobily dziewczyny na BB, tam mam wszystko wypisane co kupic dla maluszka:-):-) Sama bym tego nie ogarnela, hihi:-):-)

HAha, ja sie dalej myle jesli chodzi o pajacyki i spiochy, ale od czego ma sie mame:-D:-D:-D Troszke sie boje ze jak w grudniu zaczne chodzic po sklepach to niewydole fizycznie:zawstydzona/y::-p:-p, ale zobaczymy jak to bedzie:-p:-p

czarodziejko sliczny bajer dla dzidzi;-) hmmmm a co do owłosienia to tez zdarza mi się zapuścić, ale Maciejka pilnuje hiihihih Znachorko zawsze mozesz powiedzieć ze twój kocurek tez ma byc idealnie wydepilowany:-p:-p:-p u mnie to działaa hehehehe

Też właśnie myślałam nad gryką, bo się dobrze sprzedaje na Allegro, ale babka w sklepie dziecięcym mówiła mi, że te kokos-pianka-kokos są najlepsze, a potem mi potwierdził ortopeda więc raczej zrezygnuję z gryki:-p

Ech co do zakupów ja się wstrzymuję....

1. do skończenia remontu
2. do zorientowania się co mam - bo mi dziewczynki moje trochę naznoszą i wtedy zobaczę co mi brak..

No i mówicie że materacyk jednak kokos pianka kokos? no bo... czym sie rózni ten kokos od gryki tak w sumie... bo chyba Aniaforever pisała kiedyś że na początek musi być twardo - czyli kokos... a potem się odwraca na bardziej miekka stronę czyli gryka.... ale ja sie nie znam - i widzę ze tyle opini co pytan...

reklama
Kokos to jedna całość , taka jak wycieraczka z włosia, sprasowne włókna kokosowe . A gryka to tylko cienka warstwa łupiny gryczanej przepikowana między dwoma warstwami materiału . Ale pod każdym z tych 2 rodzajów jest pianka . Postaram się znaleźć przekrój materaca .

Do góry