reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

Tsarina - ja też będę mieć teraz córeczkę. Pewnie że warto mieć choć 1-2 sukieneczki. Latem w upała sukienusia, pampers i do przodu ;-) Poza tym na chrzest małej w spiochy nie ubiorę ;-) a planujemy w lipcu.
Przy synku też miała wiele par spodenek i w drugim miesącu ubierałam go już nie tylko w pajacyki i spioszki. Wiadomo najwygodniejsze są body, spioszki i pajacyki ale ja mialam spodenki bawełniane z rozpinanymi nogawkami super wygodne. Czasami warto nawet takiego maluszka ubrać inaczej ;-)

reklama
A ja dziś byłam na drobnych zakupach w TESCO, polecam wszystkim bo jest wyprzedaż ubranek dla dzieciaczków, kupiłam dwa ręczniki za 11 i 12 zł, 2 pary bodziaków za 8.70, 6 par białych skarpeteczek za 13 zł.

a to jeszcze kupiłam i nikt mi nie powie, że powinnam unikać zabawek, bo dostane w prezentach. To jest grubaśna misia zabawka z pozytywką!

A w tym rożku się zakochałam,

z ubranek mam też kilka, ale to zwykłe i bez nadruków, jak kupie wyjściówki to wrzuce
A ja sie zastanawiam czy wogole bedę korzystać w maju z rożka skoro bedzie tak ciepło

no wlaśnie różek, kupować czy nie??moją uwagę przykuł też śpiworek do spania (TESCO - 26zł) ale czy nie będzie za ciepło na to??
a w czym będziecie wynosić dzidziusia ze szpitala (tak wogle to ja mam nadzieję ze strajki się u nas do tego czasu skończą, bo wszystkich pacjentów odsyłają 40 - 70 km do innych szpitali)
ja myślałam o wyniesieniu dziecka w gondoli, bałabym się schodzić po schodach z takim malusim stworzonkiem na rękach

guska35- w programie mamo to ja, byl poruszany temat spiworkow dla dzieciaczkow, i stanowczo je odrfadzano, w ziwazku z tym , ze dziecko moze cie do niego z sunac i poprostu udusic, wiem ze brzmi to tragiccznie, ale taka jest prawda, ja nie ryzykowalabym z zakupem takiego spiworka. a pozatym to dziecko bede wynosic w foteliku, bo pewnie maz przyjedzie po nas samochodem :)

patusia- a ty idziesz dzis na zakupy, czy bedzies sie kurowac w domku??

Ostatnia edycja:
reklama
ja również nie będę szaleć bo ma być dziewczynka:) więc mam sporo po starszej córci.większy zakup to wózek,bujaczek no i trochę drobiazgów:)))

Do góry