reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

a to moje zakupki, z takich hmmm niezbędnych bym je nazwała ;-)
dziś w końcu kupiliśmy materac do łóżeczka. no i również zaopatrzyłam się z termometr do wanienki...
w sumie mamy wszystko :-) (brakuje maty edukacyjnej, podgrzewacza. karuzele dostane od koleżanek ;-))

Załączniki

• śliniak (3).jpg
    śliniak (3).jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 45
  • wanienka.jpg
    wanienka.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 43
  • grzechotka.jpg
    grzechotka.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 42
  • dzwoneczki.jpg
    dzwoneczki.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 41
reklama
barmankaJak juz pisalam na glownym BARDZO SUPER zakupy....
Badzmy realistkami! Co bysmy nie kupily to wszystko bedzie super, bo przeciez jak takie gadzety dla maluszkow moga byc niefajne! ;-)
Ja jednak torby nie spakowalam jeszcze, ale uswiadomilam sobie wczoraj, ze nie kupilam sobie tych majtek siateczkowych! GUPEK! Kupilam podklady i nie wiem w czym bede je nosic!
Mam nadzieje, ze jutro w Wa-wie nadrobie te gafe!
Nie wiem ile tych podkladow Belli powinnam posiadac? Kiedys pisalyscie chyba, ze do szpitala to przynajmniej ze 3 paczki chyba, tak?
A czy w domu to bedzie mozna sobie juz poradzic z takimi grubszymi podpaskami? Czy jednak beda jeszcze potrzebne podklady?

No i jeszcze patrzac na zakupy bramanki uswiadomilam sobie, ze nie mam zabawek zadnych. Ogolnie chyba na poczatku nie beda takie potrzebne i mysle, ze goscie to zawsze cos naznosza, ja kupie tylko pozytywke i ew. karuzele. A jakby co to misiakow mam w domu pelno, bo za mlodych lat zbieralam je. Tylko narazie nie bede ich stawiac kolo lozeczka, bo to takie zbieracze kurzu beda.

slonkoonline , barmanka79 fajowe zakupki....
slonko ja tez nie mam żadnych zabawek jeszcze...po co kupować? Zostaw tę przyjemnośc tym wszystkim ciociom i babciom które tłumnie będa Was odwiedzać .... niech mają coś od życia :-D

slonkoonline , barmanka79 fajowe zakupki....
slonko ja tez nie mam żadnych zabawek jeszcze...po co kupować? Zostaw tę przyjemnośc tym wszystkim ciociom i babciom które tłumnie będa Was odwiedzać .... niech mają coś od życia :-D

kochana ja już kiedyś pisałam w wątku z lekami dla dziecka...
my tutaj jesteśmy sami, bez rodziny - babć, dziadek, ciotek, wujków itp. a przecież nie mogę w każdej sytuacji liczyć na znajomych których tutaj mamy - w końcu to nie jest rodzina, i tak naprawdę oni nie mają żadnego obowiązku w stosunku do nas... no a przecież z Polski nikt mi zabawek czy ciuszków w paczce wysyłać nie będzie bo to bez sensu - nasza "kochana" poczta tyle zdziera kaski za wysyłkę że szok.
no i jeszcze jeden argument w stosunku do najbliższej rodziny - jak umiesz liczyć to licz tylko na siebie! - nie raz sprawdzone i przetestowane, niestety....

No cóż dobrze Barmankaa że chociaż znajomych tam masz :tak:
Bo ja tu jak palec jestem i mogę liczyć tylko i wyłącznie na siebie
Jak mąż wyjeżdza na poligony to nie ma go czasem nawet 4 tyg. i zostajemy z córcią same, a jak zachoruje to musze po sąsiadach chodzic i prosic żeby z nią posiedzieli żebym mogła chociaz na chwilke na zakupy wyskoczyć bo lodówka pusta :-(
Czasem boje sie jak to będzie gdy mały się urodzi :baffled:

Iwona to widzę, że masz trochę podobnie do mnie. Mój mąż tirem jeździ i też non stop go w domu nie ma. U mnie to będzie pierwsze dziecko, ale i tak się boję. Rodzine niby mam niedaleko, ale moi Rodzice sami jeszcze pracują i też za bardzo nie mogę liczyć na ich pomoc, a o teściach to już nie wspomę. Oni są już oboje na emeryturze i mieszkają nawet bliżej niż moi Rodzice, ale nigdy nie wpadną. Teścowa przez całą ciążę raz zapytała jak się czuję. Pytanie było w SMS-ie, którego mi przysłała tuż przed świętami, bo chciala się dowiedzieć, w który dzień do nich przyjedziemy. A tak to ja całymi dniami sama siedzę i nawet buzi do kogo odezwać nie mam. Teraz to się zastanawiam jak ja sobie poradzę ze znoszeniem wózka...

kochana ja już kiedyś pisałam w wątku z lekami dla dziecka...
my tutaj jesteśmy sami, bez rodziny - babć, dziadek, ciotek, wujków itp. a przecież nie mogę w każdej sytuacji liczyć na znajomych których tutaj mamy - w końcu to nie jest rodzina, i tak naprawdę oni nie mają żadnego obowiązku w stosunku do nas... no a przecież z Polski nikt mi zabawek czy ciuszków w paczce wysyłać nie będzie bo to bez sensu - nasza "kochana" poczta tyle zdziera kaski za wysyłkę że szok.
no i jeszcze jeden argument w stosunku do najbliższej rodziny - jak umiesz liczyć to licz tylko na siebie! - nie raz sprawdzone i przetestowane, niestety....
echhh no to współczuję...my to bedziemy na bank zasypani tymi wszystkimi dziecięcymi pierdołami ... dlatego nic nie kupuję bo nie ma to sensu

reklama
a to mój ostatni zakup ciuszkowy ... MAM NADZIEJĘ!!! :sorry:
ciuszki znalezione na szperach - jakby to Słonko ładnie nazwała :-)

Załączniki

• 0-3 (24).jpg
    0-3 (24).jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 50
  • 0-3 (17).jpg
    0-3 (17).jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 52
  • 3-6 (13).jpg
    3-6 (13).jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 51
  • 3-6 (14).jpg
    3-6 (14).jpg