reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

FAJNIE ZE SIE PODOBAL - OK JAK TYLKO COS TRAFI MI SIE W RECE TO WAM BEDE PODSYLAC

ale pamietajcie ze u kazdego jest inaczej ... to sa pewne ramy porodowe kotre podpowiadaj jak moze byc ... obserwujcie swoje cialo i same bedziecie najlepiej wiedziec .... i gwarantuje wam ze jak sie zacznie porod to napewno bedziecie wiedziec ze to juz CZASSSS :D

pozdrownienia dla ciezarowek

czesc wszystkim jestem pierworodka i jestem w 42 tyg ciazy skurcze mam teraz nieregularne i sama nie wiem co o tym myslec mam skurcze raz co 5 a raz co 10 minut skurcze trwaja okolo minuty i to jest normalne???bylam dzisiaj w szpitalu i odeslali mnie do domu wiedzac o skurczach moze mi kto napisac jak to z wami bylo moze ktoras z was byla w takiej samej sytuacji dodam ze odszedl mi rano czop sluzowy....:baffled::baffled::baffled:

reklama
BOBEK - ja przez cały porod miałam nieregularne skurcze....co 12, co 10, co 5, co 15 minut,kazdy skurcz trwal okolo 2 minut..................i tak do konca....meczylam sie z takimi skurczami 29 godzin w szpiatlu - urodzilam naturalnie. W ich czasie tez odszedl mi czop - krwawilam jak podczas okresu.......Acha KTG rejestrowalu moje skurcze przez cały ten czas jako dosc slabe - choc wcale takie nie byly....bole od krzyza. No i to tez bylo w 42 tyg :-) Moze to juz niebawem....Zycze powodzenia

Dzieki!!!
Ja jak narazie to naprawde niewiem co robic skurcze teraz pojawiaja sie co 5 min i co troche musze do ubikacji :-(na siusiu. Siostra kaze mi jeszcze czekac i liczyc mam nadzieje ze ma racje.

Pamietam jak pare dni przed porodem jakas kobitka mi powiedziala ze niedlugo bede rodzic bo mam nos jak kartofel :| ale jak to sie ma do rzeczywistosci... patrze na zdjecia z tego okresu i sama nie wiem...

Hej. nowa tu jestem i nie wiem jak mam sie tu poruszac,bylabym nawet wdzieczna gdybym mogla tak sobie normalnie na gadulcu pogadac...a co do Twojego snu tez czesto taki miewam:-)

Witam:-)
Jestem na forumw sumie nowa i czytałam wasze wypowiedzi są bardzo pouczające i ciekawe.
Mam pytanie do osób które przeszły juz to czy moga mi poradzić.
Chodzi mianowicie o objawy przepowiadające poród. Duzo czytałam na ten temat i każda literatura podaje bardzo podobne przykłady ale ......no własnie jest to ale.
Jestem na początku 34 tygodnia ciąży i jak kazda z was pewnie nie mogę doczekać się brzdąca.
Bacznie obserwuje swoje ciało i organizm i zauważyłam pewnie zmiany w nim a mianowicie brzuszek obniżył mi się, występują u mnie nieregularne skurcze, występuje u mnie zwiekszona wydzielnia śluzu "taki kolor ma biały", a także powrociły do mnie nudności i wymoty które pojawiły sie dwa dni temu.
I jest jeszcze jedna rzecz szkrabek mniej porusza( tzn z mniejszą częstotliowścią) niż np. tydzień temu)
Powiedzcie mi czy może to być faktycznie oznaką zbliżające się porodu???
Czy któreś z was miały podobne objawy a może możecie doradzić mi na co jeszcze powinnam zwrócić uwage????
POZDRAWIAM
KARINA

WITAM
Jakiś czas napisałam wiadomość ale jest cisza może coś żle robię więc próbuje jeszcze raz jeżeli ktoś będzie to czytać to bardzo proszę o odpowiedź, będe wdzięczna

Witam:-)
Jestem na forumw sumie nowa i czytałam wasze wypowiedzi są bardzo pouczające i ciekawe.
Mam pytanie do osób które przeszły juz to czy moga mi poradzić.
Chodzi mianowicie o objawy przepowiadające poród. Duzo czytałam na ten temat i każda literatura podaje bardzo podobne przykłady ale ......no własnie jest to ale.
Jestem na początku 34 tygodnia ciąży i jak kazda z was pewnie nie mogę doczekać się brzdąca.
Bacznie obserwuje swoje ciało i organizm i zauważyłam pewnie zmiany w nim a mianowicie brzuszek obniżył mi się, występują u mnie nieregularne skurcze, występuje u mnie zwiekszona wydzielnia śluzu "taki kolor ma biały", a także powrociły do mnie nudności i wymoty które pojawiły sie dwa dni temu.
I jest jeszcze jedna rzecz szkrabek mniej porusza( tzn z mniejszą częstotliowścią) niż np. tydzień temu)
Powiedzcie mi czy może to być faktycznie oznaką zbliżające się porodu???
Czy któreś z was miały podobne objawy a może możecie doradzić mi na co jeszcze powinnam zwrócić uwage????
POZDRAWIAM
KARINA[/quote]

Karina 1980 - Najlepiej gdybys udała sie do lekarza 34 tydzień to jeszcze za wczesnie na poród. Mogą to być przepowiadające skurcze ale w tym tyg ciąży lepiej dmuchać na zimne jeszcze z miesiac dzidzia powinna byc w brzuchu wiec udaj sie do lekarza. daj znać co i jak

reklama
Karina, jest sprawa normalna, ze brzuszek obniza sie pod koniec ciazy. Nieregularne skurcze (niebolesne) tez sa prawidlowoscia, macica musi cwiczyc przed porodem. Co do wydzieliny z pochwy - warto zastanowic sie, czy nie jest to jakies zakaznie grzybicze, ktore lubi sie przyczepic w ciazy ze wzgledu na zmiane pH w pochwie. Leczyc trzeba, aby nie stalo sie to przyczyna porodu przedwczesnego. Bez obejrzenia wydzieliny nikt Ci nie udzieli wlasciwejodpowiedzi. Co do ruchow dziecka - ono rosnie, ma wiec mniej miejsca. Niepokojoce moze byc, jezeli aktywnosc nagle mocno wzrasta lub spada, jezeli dziecko zasadniczo inaczej sie zachowuje. Badz w stalym kontakcie z lekarzem, a takze z polozna srodowiskowa. Na pewno pomoze Tobie jesli sie skontaktujesz.

Do góry