reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

hej.ja urodzilam w 38 tyg ciazy...spojenie strasznie mnie bolalo juz 3 tyg przed porodem...poszlam do lekarza i juz wtedy mialam rozwarcie na 1 cm...pozniej pojawil mi sie na bieliznie bialy sluz ale bez krwi...pod koniec ciazy maluszek byl bardzo ruzhliwy...nie dawal mi w nocy spac:no:pamietam dzien przed porodem bolal mnie caly brzuch,ale mezus wymasowal i bylo ok:-)nastepnego dnia o 7 rano cos nie dawalo mi spac,lekko bolalo mnie w podbrzuszu,tak ja na miesiaczke...nawet nie przyszlo mi do glowy ze to juz to...dopiero o 16,30 pojechalam do lekarza i mialam juz 4 cm rozwarcia i zaczelam troche krwawic,ale ja nadal bylam spokojna,zanim pojechalam do szpitala to odwiedzilam jeszcze mame i zjadlam obiadek,zeby miec troche sily,bo caly dzien nic nie jadlam(brak apetytu to tez objaw porodu)...w szpitalu wyladowalam o 19,mialam juz 7 cm rozwarcia...a o 19,57 urodzilam synusia:-)akcja porodowa trwala 12 min!porodu nie wspominam zle...najgorsze bylo to szycie...zycze CI powodzenia na sali porodowej:happy2:

reklama
Mi spojenie dokuczalo od 6 msc ciazy normalnie nie moglam wstac zlozka przekrecic sie z boku na bok ubranie skarpetek graniczylo z cudem:tak: potem przeszlo przy drugiej ciazy boalo dopiero pod koniec ale niesety jeszcze mi sie nie zeszlo i czasami doskwiera ale zju coraz mniej:tak:

Do Martusi1
Hej gratuluje synka i w miarę fajnego porodu bo sądze że taki miałaś z Twojego opisu:-)Ile synek ważył i miał wzrost????
U mnie jest dziwna sytuacja jestem teraz w 38-39 tygodniu ciąży i brzuch mam obnizony od dłuższego czasu, wydzieline z pochwy też mam zwiększoną ale nie jest ona podbarwiona krwią, no i mam skurcze coraz częstsze ( i od 2 dni mam takie specyficzne pobolewanie w bodbrzuszu coś jak na okres) tak samo mi nie dawało to spac w nocy no i oczywiscie występowało to podczas dzisiejszego dnia.
Z takich ogólnych objawów które zaobserwowałam u siebie to ogólne zdenerwowanie, zmęczenie i "wolniejsze stolce".Być może jest to tylko zbieg okoliczności?!
Byłam we wtorek 06.11.07 u lekarza na wizycie potwierdził dojrzewanie ładne łożyska i skrócenie szyjki macicy troche ale niestety nic więcej. Jak stwierdził "najprawdopodobniej spotkamy się na wizycie za dwa tygodnie":zawstydzona/y:
Tak więc nie wiem jak to będzie u mnie i też czekam na synka;-)
POZDRAWIAM SERDECZNIE
KARINA

Karina, ja w srode 16.08 bylam u ginek. na badaniu i KTG i moja ginek. pow. mi, ze spokojnie do terminu dotrwam (czyli do 23-go), a na nastepny dzien Sara sie urodzila :-)

Do Sandra1982

Dzięki za informacje bardzo chciałabym żeby u mnie też tak było jak na razie nic szczególnego nie dzieje się u mnie ale wiem że sytuacja może zmienić się praktycznie z godziny na godziny.
Powiedz u Ciebie były zauważalne jakieś objawy które poprzedzały rozpoczęcie się porodu????
Więc czekamy:tak:

Powiedz u Ciebie były zauważalne jakieś objawy które poprzedzały rozpoczęcie się porodu????
Odszedl mi krwisty czop sluzowy, a raczej jego resztki, bo sam galaretowaty, tyle, ze przezroczysto zoltawy czop odchodzil mi juz od jakichs 2 tygodni. Zadzwonilam do wlasciciela kliniki, w ktorej mialam rodzic i kazal natychmiast przyjezdzac. Na miejscu okazalo sie, ze mam juz prawie 3 cm rozwarcia i regularne skurcze co 5 minut, ktorych nie czulam, tzn. czulam tylko, ze brzuch mi twardnieje, ale myslalam, ze to normalne, bo od jakiegos czasu juz mi sie stawial :-)
Powodzenia! I trzymam kciuki za bezbolesny i szybki porod! :tak:

Majandra, wiem wiem :-) Ale Twoj synus to maly kolosek! Jak Ty go dalas rade urodzic? ;-) Moja Sara przy nim to takie chucherko bylo :-D

reklama
Do góry