hej.ja urodzilam w 38 tyg ciazy...spojenie strasznie mnie bolalo juz 3 tyg przed porodem...poszlam do lekarza i juz wtedy mialam rozwarcie na 1 cm...pozniej pojawil mi sie na bieliznie bialy sluz ale bez krwi...pod koniec ciazy maluszek byl bardzo ruzhliwy...nie dawal mi w nocy spacpamietam dzien przed porodem bolal mnie caly brzuch,ale mezus wymasowal i bylo ok:-)nastepnego dnia o 7 rano cos nie dawalo mi spac,lekko bolalo mnie w podbrzuszu,tak ja na miesiaczke...nawet nie przyszlo mi do glowy ze to juz to...dopiero o 16,30 pojechalam do lekarza i mialam juz 4 cm rozwarcia i zaczelam troche krwawic,ale ja nadal bylam spokojna,zanim pojechalam do szpitala to odwiedzilam jeszcze mame i zjadlam obiadek,zeby miec troche sily,bo caly dzien nic nie jadlam(brak apetytu to tez objaw porodu)...w szpitalu wyladowalam o 19,mialam juz 7 cm rozwarcia...a o 19,57 urodzilam synusia:-)akcja porodowa trwala 12 min!porodu nie wspominam zle...najgorsze bylo to szycie...zycze CI powodzenia na sali porodowej
reklama
T
tynka
Gość
Mi spojenie dokuczalo od 6 msc ciazy normalnie nie moglam wstac zlozka przekrecic sie z boku na bok ubranie skarpetek graniczylo z cudem potem przeszlo przy drugiej ciazy boalo dopiero pod koniec ale niesety jeszcze mi sie nie zeszlo i czasami doskwiera ale zju coraz mniej
karina1980
Fanka BB :)
Do Martusi1
Hej gratuluje synka i w miarę fajnego porodu bo sądze że taki miałaś z Twojego opisu:-)Ile synek ważył i miał wzrost????
U mnie jest dziwna sytuacja jestem teraz w 38-39 tygodniu ciąży i brzuch mam obnizony od dłuższego czasu, wydzieline z pochwy też mam zwiększoną ale nie jest ona podbarwiona krwią, no i mam skurcze coraz częstsze ( i od 2 dni mam takie specyficzne pobolewanie w bodbrzuszu coś jak na okres) tak samo mi nie dawało to spac w nocy no i oczywiscie występowało to podczas dzisiejszego dnia.
Z takich ogólnych objawów które zaobserwowałam u siebie to ogólne zdenerwowanie, zmęczenie i "wolniejsze stolce".Być może jest to tylko zbieg okoliczności?!
Byłam we wtorek 06.11.07 u lekarza na wizycie potwierdził dojrzewanie ładne łożyska i skrócenie szyjki macicy troche ale niestety nic więcej. Jak stwierdził "najprawdopodobniej spotkamy się na wizycie za dwa tygodnie"
Tak więc nie wiem jak to będzie u mnie i też czekam na synka;-)
POZDRAWIAM SERDECZNIE
KARINA
Hej gratuluje synka i w miarę fajnego porodu bo sądze że taki miałaś z Twojego opisu:-)Ile synek ważył i miał wzrost????
U mnie jest dziwna sytuacja jestem teraz w 38-39 tygodniu ciąży i brzuch mam obnizony od dłuższego czasu, wydzieline z pochwy też mam zwiększoną ale nie jest ona podbarwiona krwią, no i mam skurcze coraz częstsze ( i od 2 dni mam takie specyficzne pobolewanie w bodbrzuszu coś jak na okres) tak samo mi nie dawało to spac w nocy no i oczywiscie występowało to podczas dzisiejszego dnia.
Z takich ogólnych objawów które zaobserwowałam u siebie to ogólne zdenerwowanie, zmęczenie i "wolniejsze stolce".Być może jest to tylko zbieg okoliczności?!
Byłam we wtorek 06.11.07 u lekarza na wizycie potwierdził dojrzewanie ładne łożyska i skrócenie szyjki macicy troche ale niestety nic więcej. Jak stwierdził "najprawdopodobniej spotkamy się na wizycie za dwa tygodnie"
Tak więc nie wiem jak to będzie u mnie i też czekam na synka;-)
POZDRAWIAM SERDECZNIE
KARINA
karina1980
Do Tynki
No mi niestety spojenie tak bardzo nie dokucza a pozostale objawy to tak jak opisalam wyżej.
POZDRAWIAM
KARINA
No mi niestety spojenie tak bardzo nie dokucza a pozostale objawy to tak jak opisalam wyżej.
POZDRAWIAM
KARINA
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Karina, ja w srode 16.08 bylam u ginek. na badaniu i KTG i moja ginek. pow. mi, ze spokojnie do terminu dotrwam (czyli do 23-go), a na nastepny dzien Sara sie urodzila :-)
karina1980
Do Sandra1982
Dzięki za informacje bardzo chciałabym żeby u mnie też tak było jak na razie nic szczególnego nie dzieje się u mnie ale wiem że sytuacja może zmienić się praktycznie z godziny na godziny.
Powiedz u Ciebie były zauważalne jakieś objawy które poprzedzały rozpoczęcie się porodu????
Więc czekamy
Dzięki za informacje bardzo chciałabym żeby u mnie też tak było jak na razie nic szczególnego nie dzieje się u mnie ale wiem że sytuacja może zmienić się praktycznie z godziny na godziny.
Powiedz u Ciebie były zauważalne jakieś objawy które poprzedzały rozpoczęcie się porodu????
Więc czekamy
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Sandra,Ja tak samo, dokladnie tego samego dnia, tylko rok pozniej:-) (zreszta chyba juz o tym wiesz, bo pisalas juz do mnie na wrzesniowkach)
karina1980
Do Sandra1982
No tak:-)
KARINA
No tak:-)
KARINA
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Odszedl mi krwisty czop sluzowy, a raczej jego resztki, bo sam galaretowaty, tyle, ze przezroczysto zoltawy czop odchodzil mi juz od jakichs 2 tygodni. Zadzwonilam do wlasciciela kliniki, w ktorej mialam rodzic i kazal natychmiast przyjezdzac. Na miejscu okazalo sie, ze mam juz prawie 3 cm rozwarcia i regularne skurcze co 5 minut, ktorych nie czulam, tzn. czulam tylko, ze brzuch mi twardnieje, ale myslalam, ze to normalne, bo od jakiegos czasu juz mi sie stawial :-)Powiedz u Ciebie były zauważalne jakieś objawy które poprzedzały rozpoczęcie się porodu????
Powodzenia! I trzymam kciuki za bezbolesny i szybki porod!
Majandra, wiem wiem :-) Ale Twoj synus to maly kolosek! Jak Ty go dalas rade urodzic? ;-) Moja Sara przy nim to takie chucherko bylo
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Sandra, o tak bardzo ciezko bylo urodzic 2,5 kg Nawet nie czulam jak wychodzi
p.s. A czy Ty masz ochotke juz na drugie?
p.s. A czy Ty masz ochotke juz na drugie?
Podziel się: