reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Hej dziewczyny:tak:
Jestem w 38 tyg(juz koncowka)...i jeszcze nie obnizyla mi sie macica(to moja pierwsza ciaza) termin mam na 6 sierpnia i tak sie zastanawiam (bo czytalam ze obniza sie 2 lub 3 tyg przed porodem) czy mozliwe ze mi sie obnizy pozniej?
pozdrawiam:-)

oczywiscie ze tak ;-) u mnie obnizyl sie dopiero jak akcja porodowa sie rozpoczela :-D bylo to 6 dni po terminie i mialam prowokacje.

reklama
Hej Nocka
a to byla tez pierwsza ciaza?? pocieszylas mnie bo czekam na to obnizenie juz w jakas paranoje popadam hehe:confused: boje sie ze to oznacza ze napewno urodze po terminie, a jestem juz tak niecierpliwa ze marzy mi sie porod w lipcu :-)chodziaz termin na 6 sierpnia hehe

Hej Nocka
a to byla tez pierwsza ciaza?? pocieszylas mnie bo czekam na to obnizenie juz w jakas paranoje popadam hehe:confused: boje sie ze to oznacza ze napewno urodze po terminie, a jestem juz tak niecierpliwa ze marzy mi sie porod w lipcu :-)chodziaz termin na 6 sierpnia hehe

tak-to byla moja pierwsza ciaza...robilam wszystko zeby urodzic przed terminem a i tak skonczylo sie na wywolaniu. Chodzilam po schodach,mylam okna,wieszalam firanki i zaslony,mylam podloge na czworakach no i oczywiscie przytulanki z mezem ale to i tak na mnie a wlasciwie na Oliwke nie dzialalo....:-D:-D:-D

Mama mi mowi ze jej sie obznizyla przed samym porodem(a rodzila przed terminem)..chodziaz teraz to bardziej martwie sie wynikami na choleostaze ide sobie zrobic w poniedzialek..bo to swedzenie mnie wykonczy:-(..mam naszieje ze bedzie ok
pozdrawiam:-)

Witaj Natalia21 mi też sie brzuch obniżył dopiero na porodówce
Cały czas miałam bardzo wysoko brzuch.Więc nie masz się czym martwić ze Ci się brzuch jeszcze nie obniżył.
Na twojego maluszka przyjdzie też czas aby wyszedł na nasz świat.
Acha chciałam dodać ze ja też urodziłam 8 dni po terminie i to też była moja pierwsza ciąża.

Trzymam kciuki za dobre wyniki cholestazy

Hej
wyniki na choleostaze ok, nie mam tego cholerstwa:tak:ale o czwartej nad ranem jechalam do szpitala bo meczyl mnie straszny bol ale nie jakies skurcze tylko taki ciagly wolalam pojechac i sie przekonac czy napewno ok....byly badania, ktg jest wszystko wporzadku, a rozwarcie 1,5 cm:-)czekam z niecierpliwoscia na wiecej heheh
pozdrawiam

Natalia mi przy pierwszej ciąży brzuch opadł dopiero w trakcie porodu, a rodziłam 3 tyg. przed terminem. Za to teraz mam już bardzo nisko, bo główka jest w kanale rodnym wstawiona. Nie ma reguły.
Powodzenia!

ps. czemu nie zaglądasz juz do nas, sierpniówek?

o to super!!:-)
pocieszylas mnie, bo juz myslalam ze moze bede skazana na dlugie wyczekiwanie...no zreszta zobaczymy wazniejsze zeby porod nie trwał wieki i dzidzia zdrowa
pozdrawiam:happy:

natalia21 ja mam brzuch od ponad 3 tygodni nizej a maly i tak jakos nie bardzo sie chce zebrac na ten swiat,nawet pomimo to ze juz mam 3 cm rozwarcia:tak:

reklama
Ooo!!!
to rzeczywiscie dużo wskazuje na to, że niedługo sie zobaczycie:-)obniżenie i rozwarcie...to w sumie poród może byc w każym momencie:tak:trzymam kciuki za to żebyś długo nie musiała czekać;-)bo napewno juz sie nie mozesz doczekac zreszta tak jak my wszystkie:rofl2:
pozdrawiam

Do góry