reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

KARINA niestety każda z nas odczuwa wszystko bardzo indywidualnie, musisz wsłuchać sie w siebie... mi brzuch obniżył sie ok 2 tygodnie temu(37t.c), czop odszedł tydzień temu (38t.c), skurcze czasem czuję - niestety na ktg są dosyc niskie >>> i czekam na tego dzidziolka, który nie ma zamiaru wyjść... dodam, ze przez 15 tygodni brałam tabletki na podtrzymanie by nie urodzic przedwcześnie... teraz szyjki już nie mam, rozwarcie od tygodnia na 2,5 cm i ...nic... załamać sie idzie... założe sie że przenosze ciąże...

reklama
Dziękuje bardzo za odpowiedzi są dla cenne. Mamba napisała,żeby skontaktować się z lekarzem i tak będzie, ponieważ jutro na 17.20 mam wizytę więc zrobi mi badania i pewnie będzie coś więcej wiadomo:tak:
Jest to mój pierwszy dzidziuś i nie mogę doczekać się chociaż wiem, że dobrze gdyby szkrab jeszcze posiedział w brzuchu.
Moje emocje są abrdzo zmienne chyba jak wiekszości z nas:blink:na przemian cieszę się i nie moge doczekać się ale jednocześnie jest strach przed porodem.
Jutro jak rócę od lekarza to napiszę:-)

Witajcie
Wczoraj byłam u lekarza no i wszystko jest w porzadku:tak:
Szkrab ladnie rosnie ustawil sie juz glowka w dol. Jeżeli chodzi o moje skurcze to sa one skurczami przepowiadajacymi a jezeli chodzi o zwiekszona wydzieline to powrocil stan zapalny ale lagodny za dwa tygodnie mam kolejna wizyte i mam nadzieje ze do tego czasu pozbede sie tego zapalenia.
Moj lekarz powiedzial ze powinnam ze dwa, trzy tygodnie jeszcze ponosic i wtedy moge swobodnie juz rodzic chociaz tak jak mowi 90% pierworodek potrafi przenosic ciaze.
Ehhhh mam nadzieje ze bedzie w czasie i jej nie przenosze ale co ma byc to bedzie:-)
Teraz bede czekac na kolejna wizyte moze cos nowego dowiem sie:tak:
Pozdrawiam was
KARINA

"A wiec moje przypuszczenia potwierdzily sie w 100%. Zycze wszystkiego dobrego!!!;-)"

Dokładnie tak teraz czekać najważniejsze że szkrab jest zdrowy na zdjęciu fajnie wygladał bo buźką wtulił się w łożysko:-)
Mój lekarz tak jak napisałam mówił żeby jeszcze tak ze dwa trzy tyg donosić i wtedy mogę rodzić byleby to był początek listopada bo wtedy mój lekarz wraca z urlopu:-)
Tak więc tylko czekać a wszystko na szkraba jest już przygotowane.
POZDRAWIAM
KARINA

Przepraszam, że tak zbocze z tematu, ale apropo stanu zapalnego... czy jeśli sie go nie wyleczy do porodu to dzidzi może cos być? Też jestem w 34 tc, jakiś czas temu lekarz stwierdził niewielki stan zapalny. Nie wiem jak bardzo to poważne :-(

Dokładnie tak jak napisała Sela ważne żeby stan zapalny nie przenikł dalej.
U mnie był spokój ze stanem do dnia wczorajszego tzn wczoraj otrzymałam wyniki z badań i potwierdziło się co prawda jest u mnie lekki stan zapalny ale jest.
Trzy miesiące temu jak miałam stan zapalny lekarz przepisał mi antybiotyk ale teraz nie chce mi go podać bo był dosyć silny i mam brac witaminę C ( pewnie ma to znaczenie, że stan jest lekki).
Tak jak napisałam potwierdzeniem stanu ( oprócz tego co my zauważamy np. upławy)są wyniki moczu.
Istotną rzeczą jest jak robimy siusiu do badania:blink:. Ważne jest żeby pobierać środkowy strumień i przed porannym siusianiem podmyć się. Być może jest to dla większości Was oczywiste ale ja niedokładnie tak robiłam i nasze siusiu może mieć też wpływ jakiś na nasze wyniki.
Mam nadzieję, że to co usłyszałam od lekarza przyda sę któreś z Was.
POZDRAWIAM
KARINA

Dziękuję slicznie :)

Jak byłam u lekarki w Polsce stwierdziła lekki stan zapalny, ale nic mi z tym robić nie kazała. Tzn dostałam globułki przeciwgrzybiczne. Czyli mozliwe, że ten stan zapalny to wynik grzybicy? bo z nią się męcze i męczę.
Potem lekarz tu w moczu wykrył, że coś jest nie tak i kazał mi duzo pic i siusiać. I tylko tyle. Na badaniach w szpitalu nigdy nic nie znajdują. Już sama nie wiem :-(

reklama
Witaj
Pewnie jeżeli dostałaś globulki to wystarczy ja też je miałam. Jeżeli chodzi o stan zapalny to faktycznie jest z nim udręka ja do czwartego miesiąca nie miałam pożniej piąty i szósty miesiąc miałam potem dwa miesiące spokoju i znowu powtórka:zawstydzona/y:
Tylko teraz tak jak napisałam mam brać tylko Wit.C.
Trzeba to przeczekać z tego co słyszałam to duża liczba dziewczyn ma z tym problemy w ciaży tak więc głowa do góry:-)i powodzenia

POZDRAWIAM
KARINA

Do góry