reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Mama Boo to wcale nie glupie, ja tez bym chciala wiedziec, bo jakies skurcze juz czasami mam ale nie wiem czy to sa wlasnie te przepowiadajace;)

reklama
to i ja dołączam do was bo jakos tak ostatnio zaczęły się u mnie te skurcze przepowiadające...z Julką ich nie miałam to tez jestem zdziwiona bo praktycznie cały dzień mam spięty brzuch...a jeszcze koleżanka mi mówiła że u wieloródek ( jejku jak to prymitywnie brzmi) sa silniejsze i bardziej dokuczliwe...kurcze juz nie długo mi zostało tej ciąży...nam wszystkim chyba ...i jeszcze do tego doszły mi te wody płodowe..nie moge się zorientowac czy to one mi sie sączą czy dzidzia naciska mi tak na pęcherz że juz nie czuję jak sikam w majtki....niby test robiłam a dalej nic nie wiem...lekarz mój będzie dopiero w poniedziałek...

kurcze dziewczyny a nie wiecie po czym poznac że szyjka się skraca??

co do szyjki to nie wiem po czym poznac, ale moja sie skrocila - tak lekarz powiedzial, skurcze jakies tez dziwne mam, czasem brzucho mi twardnieje, ale czy to wlasnie przepowiadajace? Lekarz co prawda powiedzial ze nie powinnam jeszcze urodzic (przynajmniej w najblizszych 2 tyg.), ale mam sie oszczedzac i nic nie dzwigac, a jak co to prosto do szpitala.

jus20sto ja mam podobnie - bóle brzunia, twardnienie, no i wiglotne wkladki. I tak juz od dłuzszego czasu. I nic. Też nie pamiętam czegoś takiego z pierwszej ciąży. Więc może u wielródek to troszke inaczej? A może tylko mamy krótka pamięć? ;)

bo ja wam powiem tak nieprofesjonalnie i jezeli to kogos urazi to powiedzcie zmienie tresc posta...jak w ciązy nie byłam to czułam szyjke palcami teraz nie moge jej sięgnąc więc zapytałam się was bo wydaje mi się ze gdzies mi uciekła...

misia_q a jak się czujesz na dzień przed terminem....kurcze ale ci zazdroszcze ja juz bym chciała byc po porodzie a tu jeszcze 3 tygodnie

reklama
Dzisiaj czuję się tak, że góry bym mogła przenosić, naprawdę!
miewam pojedyncze skurcze, kilka nocy myślałam że to już ale mały dalej siedzi, prawdopodobnie wczoraj siedząc na ubikacji zgubiłam czop, ale cholera wie czy to z tej dziurki mi wypadło co trzeba ;)
na razie czekam :)

Do góry