reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Widzisz Majandra jaki glupek ze mnie :-D Spojrzalam na wymiary z 1 listopada :-D:-D:-D
Narazie drugie nie wchodzi w gre, bo z ojcem mojego pierwszego dziecka nie potrafimy sie jakos ostatnio dogadac...ale moze z czasem :-) Ja tam juz bym chciala :-):tak:;-):-)

reklama
Sandra1982

U mnie jeżeli chodzi o czop śluzowy to raczej nic nie odeszło owszem mam tak jak napisłam wcześniej zwiększona wydzielinę ale jest ona w sumie bardziej biaława i nie podbarwiona niczym, ale dziękuje za informacje mam nadzieje, że nastapi to niedługo i poród nie będzie taki straszny jakim go teraz widzę:-)

POZDRAWIAM
KARINA

Karina, u mnie czop odszedl na kilka godzin przed porodem.

Sandra, tak myslalam,ze spojrzalas na ta wieksza wage:-D A ja dopiero teraz dopisalam,ze to z 1 listopada. Na suwaczku jest waga z porodu:tak:

Cześć Dziewczyny.Jestem nową na forum grudniową mamą.Mam pytanie czy to normalne,że mimo terminu wyznaczonego na 7.12.2007 nie mam żadnych ciążowych przypadłości typu:zgaga,bóle krzyża,jakiekolwiek skurcze.A co dla mnie najgorsze ciągle mam bardzo mały brzuszek.Lekarz mówi,że z maleństwem jest wszystko dobrze,moje wyniki są wzorcowe.Jednak bardzo się martwię i z podziwem patrzę na inne"okazalsze"i widocznie ciężarne mamy.Pozdrawiam gorąco!

Netka1

Witaj zadajesz pytanie czy jest to normalne że nie maz zgagi itp.... powiem tak jestem co prawda początkującą mamą a raczej nią zostanę mam nadzieję niedługo ( jestem w 39 tyg ciąży) ale wiem że na ciąże i objawy z nią związane nie ma reguł. Wszystkie opisane objawy zauważalne mogą a nie musza występowac.
Ja tak jak napisałam jestem w 39 tygodniu ciązy i jak do tej pory nie występowała u mnie zgaga, natomiast co do bóli krzyża no to mam ale związane jest to z tym, że mam naprawdę duży brzuch i mi ciąży.
Wypatruję cały czas oznaki zbliżającego się porodu i oprócz skurczy i zwiększnego śluzu nic nie mam:zawstydzona/y:
Jak rozmawiałam z moim lekarzem wiem że podane opisy objawów przepowiadająceych poród jak i samego porodu nie należy traktować dosłownie bowiem u każdej z nas może to przebiaga inaczej i w inej kolejnoci a pozatym nie wszytsko musi też wystąpić.
Wiec myśle, że to normalne i nie masz czym sie przejmować a co do wielkości brzuszka to chyba dobrze że nie jest duży tym bardziej że lekarz mówił Tobie że ze szkrabkiem jest wszystko w porządku.
Pewnie nie możesz się doczekac tak jak ja:-)
Wiesz co będzie chłopiec czy dziewczynka?????
POZDRAWIAM
KARINA

Witaj Karinko.Dziękuję Ci bardzo za odpowiedż.U mnie w 23 tygodniu lekarz stwierdził "płeć męska"i do tej pory zdania nie zmienił.Będziemy mieli małego Kubusia(wiem wiem to "oklepane"imię,ale od zawsze chciałam Kubusia)A Ty szykujesz wyprawkę dla chłopca czy dziewczynki?
My od 6 lat staraliśmy się o dzidzię i jakoś nie wychodziło aż tu nagle w pewien marcowy dzień....
Trzymaj się ciepło.

Witaj Netka1
No to jeżeli chodzi o płeć to możemy sobie podać rękę też będziemy mieć chłopca. Jezeli chodzi o imie to Kubuś podobało nam sie i było brane pod uwagę:-)jednak drogą eliminacji pozostały u nas dwa imiona Szymonek albo Konradek i tak naprawdę z mężem nie wiemy które wybrać ale najważniejsze jest żeby szkrab był zdrowy:-)
Ładny staz macie my z mężem jesteśmy ponad pięć lat razem natomiast małzeństwem jesteśmy drugi rok więc dzidziuś "wyszedł" nam 9 miesięcy po tym jak powiedzieliśmy sobie "tak":-)no i teraz dziewięć miesięcy ciąży haha.
Jeżeli chodzi o wyprawkę to stoi spakowana wraz z innymi rzeczami do szpitala i jak nie trudno domyśleć się jest niebieska:-D
Maluszek na świat nie śpieszy się i własnie jak odpisuje Tobie ma czkawke.

POZDRAWIAM CIEPLO
KARINA

To świetnie że będziecie mieć synka bo coś ostatnio górę wzięły dziewczynki.W mojej grupie ze szkoły rodzenia tylko ja nosiłam pod serduszkiem chłopca(a było 12par)Ja z rozpędu-mimo,że jeszcze prawie miesiąc-skompletowałam już niemal wszystko dla bączka.Łóżeczko złożone,wózek także,ubranka gotowe tylko moja torba do szpitala pusta.Teraz się niecierpliwię i czekam.Teraz najważniejsze jest to by dzidzia była zdrowa.To będą najwspanialsze Swięta w naszym życiu.Jak dla wszystkich "nowych"mam oczywiście.Powodzonka)))))

reklama
Do Karinki)))
Szymon to śliczne imię.Szymon,Szymek,Szymonek,Szymuś-w każdej wersji brzmi słodko.
I wiesz nie wiem jak to działa,ale gdy mój bączek ma czkawkę(a ma ją często)ja coś zjadam i mija.Może to przypadek,ale u nas działa.Pozdro!

Do góry