reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

heh bo to tak przeważnie jest... Nie wiem czy widziałyście film Incepcja tam jest to fajnie wytłumaczone:-)

Co do wywoływania porodu, oczywiście, że nie można niczego robic na własną rękę... lepiej poczekac...
Ale sexu do póki lekarz nie zabroni można go wręcz nadużywac:-D:-D:-D

reklama
mi zawsze jak się ktoś śni to tylko wiem że to jest właśnie ta osoba. Nigdy nie widzę twarzy osób które znam.
jak mija termin porodu i nic się nie dzieje, to trzeba kontrolować ciążę, żeby nie doszło do zatrucia mamy czy dzidziusia. W najgorszym wypadku idziesz do szpitala i wywołują poród.

mi zawsze jak się ktoś śni to tylko wiem że to jest właśnie ta osoba. Nigdy nie widzę twarzy osób które znam.
jak mija termin porodu i nic się nie dzieje, to trzeba kontrolować ciążę, żeby nie doszło do zatrucia mamy czy dzidziusia. W najgorszym wypadku idziesz do szpitala i wywołują poród.

Dokładnie, dlatego trzeba czekac:-) cierpliwie:-)
Bo to tak jest właśnie w snach, Wiemy o kogo chodzi ale szczegółów nigdy nie widzimy...:-D

z tym sexem też nie przesadzajcie, bo to wcale nie musi przyspieszyc porodu, a moze podraznic szyjke macicy i bedziecie plamic. Niby nic groznego ale watpie zebyscie na spokojnie do tego podeszly...

Jeden raz dziennie wystarczy :)
Mój D. śmieje się, że to lekarstwo i musi co wieczór aplikować, bo tak zaleciła położna..
Wczoraj powiedział mi coś dziwnego, że czuje, że tam jest jakoś miękko i szerzej :DD
Wasi faceci też to zauważyli? :D

Created mój nic nie zauważył, tzn nie czuje różnicy. Ja natomiast mam odwrotne wrażenie, wydaje mi się że z każdym tygodniem jest tam ciaśniej.
A wogóle to byłam dziś na USG i lekarz stwierdził wagę naszej kruszynki 2300g, do tego wszystkie wykonane pomiary wskazują na 33tc. Zdenerwowałam się tym i teraz od południa ciągle mam dziwne skurcze i łapie mnie ból taki okresowy. Mam nadzieję, że przejdzie, bo jeszcze z tydzień chciałabym wytrzymać.

to faktycznie kruszynka :-) my mamy byczka - 3200g

my niestety nie praktykujemy wieczornych przytulanek, mój miły się trochę obawia, że zrobi małemu krzywdę (chociaż zapewniam go że nie ma takiej opcji), a ja niby bym chciała żeby się już urodził, ale wizja przyspieszania jego wyjścia trochę mnie przeraża...

evelinecka - słuchaj. Sny w ciąży są odzwierciedleniem naszych (przyszłych matek) obaw co do zdrowia dziecka. To tylko sen, nie myśl o tym co może oznaczać. Mi od jakiegoś czasu się śni mój maluszek i ja w roli głównej, matka despotka, która nikomu nie chce pokazać swojego dziecka - to jest dopiero wkręta :-)
maryla86 - też staram się zachować aktywność, tyle ile mam sił

muszę się pochwalić, że właśnie wróciłam od lekarza i skraca mi się szyjka macicy. Gin. powiedziała, że jest duża szansa, że w przyszłym tygodniu urodze :p
fajnie masz ;-) też bym chciała usłyszeć coś takiego ;-)

To ja sobie też jeszcze chyba poczekam, bo apetyt to ja mam non stop:)

No to Marylko miło by było gdyby sen się sprawdził w całości:-) mówię też o lekarzu:-D:-D
Jeszcze mi powiesz, że papuguję za Tobą, ale mi co prawda śnił się dzisiaj nie lekarz, ale boski wykładowca... Poszłam zdac jakiś egzamin (chyba z socjologii bo opowiadałam coś o ludziach i ich zachowaniach:-D) Pamiętam, że zadał mi jedno proste pytanie i wpisał mi 5... i ten jego uśmiech...ahhh:-) :-D

Ewelineczko nie martw się snem, czasami śnią się jakieś utajone obawy, w rzeczywistości zobaczysz będzie wsio dobrze:-) A co do sposobów, to na pewno znasz sporo... przede wszystkim sex, masowanie brodawek sutkowych, a zinnych spacery, mycie okien, sprzątanie, bieganie po schodach...
Ja już odpuściłam sobie (nie mówie, że wszystkiego:-)...), bo stwierdziłam, że jak mały będzie chciał wyjśc to to zrobi...
no wiesz jak to mówią wielkie umysły myslą podobnie hahahahaha a ja to sie nawet przytulałam do tego lekarza i po włosach głaskałam - miał takie mięciutkie pamiętam ;-) i mama przyszł i pyta co ja robie z tym lekarzem a ja na to nic jestem jego ulubienica hahahahahahahahaha
a co do porodu to ja jestem na tym samym etapie co ty ;-) poddałam sie i czekam ;-)

Created mój nic nie zauważył, tzn nie czuje różnicy. Ja natomiast mam odwrotne wrażenie, wydaje mi się że z każdym tygodniem jest tam ciaśniej.
A wogóle to byłam dziś na USG i lekarz stwierdził wagę naszej kruszynki 2300g, do tego wszystkie wykonane pomiary wskazują na 33tc. Zdenerwowałam się tym i teraz od południa ciągle mam dziwne skurcze i łapie mnie ból taki okresowy. Mam nadzieję, że przejdzie, bo jeszcze z tydzień chciałabym wytrzymać.
nie przejmuj sie kochana mojej znajomej lekarz tez powiedział że mały nie rośnie i że jest za mały i ta sie bardzo przestraszyła i jeszcze powiedział jej że urodzi przed terminem a ona przenosiła i mały piękny i duży sie urodził 8 dni po terminie

ja mam znów chyba jakies huśtawki nastroju z jednej strony chciała bym urodzić już a z drugiej nie koniecznie - chyba sie zaczynam troche bać i w sumie nie jest mi tak cięzko więc teoretycznie moge śmigać

nie przejmuj sie kochana mojej znajomej lekarz tez powiedział że mały nie rośnie i że jest za mały i ta sie bardzo przestraszyła i jeszcze powiedział jej że urodzi przed terminem a ona przenosiła i mały piękny i duży sie urodził 8 dni po terminie

ja mam znów chyba jakies huśtawki nastroju z jednej strony chciała bym urodzić już a z drugiej nie koniecznie - chyba sie zaczynam troche bać i w sumie nie jest mi tak cięzko więc teoretycznie moge śmigać

No właśnie tak przez to wszystko się spiełam, że nie wiem co o Tym myśleć, w szczególności że wszystkie pozostałe pomiary są prawie identyczne jak z 31tc kiedy robiłam ostatnie usg - co może świadczyć albo o tym że się nie rozwija albo o niekompetencji lekarza.
Wiesz ja też z jednej strony chciałabym za chwilę urodzić tzn na dniach, a z drugiej strasznie się boję tego co przed nami.

reklama
moja droga jak masz zastrzezenia co do lekarza prowadzacego, to idz na konsultacje do innego. albo przejedz sie do najblizeszego szpitala. To powinno rozwiac twoje watpliwosci, bo dam sobie glowe uciac ze jest wszystko ok :-)

Do góry