reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

hej :)

symptony u kazdej kobiety sa rozne

ja rodzilam dwa razy i za kazdym razem inaczej to odczuwalam.

Przed pierwszym porodem odczuwalam bol brzucha, gdy sie nasilil pojechalam do szpitala i dowiedzialam sie ze mam pelne rozwarcie. Bylam zdziwiona bo nie mialam zadnych skurczy, tylko bol jak przy okresie.

Przed drugim porodem bylo jeszcze inaczej. Lezalam miesiac w szpitalu. gdy minął 36 tydzien zostalam wypisana do domu. W domu wykapalam sie, najadlam i poszl;am spac. w nocy obudzialm sie o 1 godzinie. Poczulam jakis bol, ale nie skurcze. 10 minut pozniej bol byl taki duzy ze zdecydowalam sie wrocic do szpitala. Okazalo sie ze mam pelne rozwarcie ;/ Jak to mozliwe ?

jak widzac trudno jest wyczuc moment, ale warto zapamiertac zeby sie tego nie bac, a wyczekiwac w radosci na urodziny naszych maluszkow :)

Poradnik o zdrowiu, pielegnacji i wychowywaniu dzieci

http://radymamy.blogspot.com

reklama
Kaso ma absolutną rację, nie nalezy sie bać tej chwili:) Gdy zaczal sie poród bardzo bolało, ale i tak byłam najszczesliwsza kobietą na świecie. Wiedzialam ze za kilka lub kilkanaście godzin będę trzymała w ramionach mojego długo wyczekiwanego i wymarzonego synka:) Od tej chwili minęło 5 miesięcy a ja nadal nie moge uwierzyc ze spotkało mnie tak ogromne szczęście, ze jestem mamą:)

W moim przypadku pierwsze objawy porodu, to odejscie czopu śluzowego, oraz biegunka.:zawstydzona/y: I tu własnie mam pytanie do Was dziewczyny. Jak wiadomo w nie wszystkich szpitalach robi się lewatywę, wiec ''to'' może się zdarzyć podczas porodu,, co dla nas jak i dla personelu nie jest mile:szok:. Słyszałam kiedyś że można kupic coś w rodzaju lewatywy i zaaplikować sobie samemu w domku. Czy wiecie cos na ten temat?

w sobote pojechalamna badania, nie bylo zadnego rozwarcia i wejscie do szyjki bylo zamkniete a dlugosc jej wynosila 3 cm, dzis bylam badana i rozwarcie jest juz na 1.5 cm i szyjka skrocila sie do 1.5 cm jak myslicie ile jeszcze czasu mam do rozwiazania ? jak to u Was bylo?

Don Kichot, powiem co szyjka to obyczaje :> tak słyszałam każda kobieta z każdą ciążą może mieć inaczej. Ja z pierwsza córą w 38 tyg nie miałam żadnych symptomów wszystko pozamykane itd. A teraz czop odpadł przed wczoraj wieczorem szyjka skrócona i zmieniona a skurcze wczoraj miałam tak śmiesznie bo na zmiane co 4 lub 10 min, ale do wytrzymania,brzuch mam na kolanach jak to moj dziadek mowi, i jeszcze w nocy myślałam ze to już bo miałam uczucie jakby kto mi melona chciał przecisnąć :szok: jak dziś bedzie tak samo to jade na IP .zreszta tak mowiła moja gin, po konsultacji :) i mała sie bardzo mało rusza a jak już rusza to jakby tunel wierciła :))) no ale narazie nie rodze :)) (chyba:tak:)

Ostatnia edycja:
don-kichot no jak napisała kolezanka co szyjka to jest innaczej;-)
Ja np. w trzeciej ciazy chodzilam z 1cm rozwarciem prawie miesiac, a z rozwarciem na 2 tydzien:tak: a szyjke juz miałam skrócona miesiac przed porodem, a 8dni po terminie rodzilam;-)

Nektaryna kurcze a moze Ty juz rodzic zaczynasz ze masz takie uczucie?;-)

u mnie to jeszcze inaczej wygląda... mam dosłownie wszystkie możliwe objawy. skurcze, twardnienia, czop odszedł, bóle jak na @, bóle krzyża, biegunki, rozwarcie mam na 3 cm. i co...? i jutro mi wywołują... więc Kochane u każdego co innego

reklama
Do góry