reklama
założyłam nowy wątek dla mamuś już po porodzie zapraszam https://www.babyboom.pl/forum/mamus...ow-zblizajacego-sie-porodu-47494/#post6478917
Witam :-)
No ja mam termin porodu 16.02, ale już mam lekki kryzys i chyba pierwsze objawy przygotowań organizmu do porodu. Od paru dni strasznie stawia mi się brzuszek i jest bardzo twardy. Czuje dziwne kłucia w dolnej części brzuszka, czasem mam dziwne bule jakby ktoś mi ściskał pasem brzuch. To moja pierwsza ciąża więc wszystkiego się uczę. Oczywiście jest strach że urodzę dużo szybciej tak jak moja kuzynka, która miała termin na 01.11.2010 a urodziła w październiku.
Fajnie,że można poczytać na takim forum o objawach, trochę mnie podnoszą na duchu,że to tak musi być z tymi objawami :-)
No ja mam termin porodu 16.02, ale już mam lekki kryzys i chyba pierwsze objawy przygotowań organizmu do porodu. Od paru dni strasznie stawia mi się brzuszek i jest bardzo twardy. Czuje dziwne kłucia w dolnej części brzuszka, czasem mam dziwne bule jakby ktoś mi ściskał pasem brzuch. To moja pierwsza ciąża więc wszystkiego się uczę. Oczywiście jest strach że urodzę dużo szybciej tak jak moja kuzynka, która miała termin na 01.11.2010 a urodziła w październiku.
Fajnie,że można poczytać na takim forum o objawach, trochę mnie podnoszą na duchu,że to tak musi być z tymi objawami :-)
19Martus91
Początkująca w BB
ja mam termin na 25,01 wiec juz za chwilke maluszel sie ulegnie
miesiac temu brzuszek mi sie opuscil zaczelam zle spac czesto chodze do kibelka ost mialam tez skurcz w dole brzucha, w dodatkuw nocy. ale nastawiona jestem pozytywnie do porodu,
miesiac temu brzuszek mi sie opuscil zaczelam zle spac czesto chodze do kibelka ost mialam tez skurcz w dole brzucha, w dodatkuw nocy. ale nastawiona jestem pozytywnie do porodu,
ja mam termin na 25,01 wiec juz za chwilke maluszel sie ulegnie
No to trzymam kciuki! A co do nastawienia to tak trzymaj!!! :-) mówią,że najważniejsze jest aby się nie dać strachowi i stresowi bo to najgorszy wróg rodzącej...nie wiem czy to prawda bo sama będę rodziła pierwszy raz ;-)
VeronicaMelania
Fanka BB :)
hej ja termin porodu mam na 23 lutego...nawet nie wiecie jak sie stresuje...a to daltego ze to moja 1 ciaza i nie mam pojecia co mnie czeka ;(
hej ja termin porodu mam na 23 lutego...nawet nie wiecie jak sie stresuje...a to daltego ze to moja 1 ciaza i nie mam pojecia co mnie czeka ;(
Veronica Melania ja też będę rodziła pierwszy raz, ale myślę,że nie powinnaś się tak stresować bo to nie pomaga. Czy chodziłaś do jakiejś szkoły rodzenia? Myślę, że to pomaga, chociażby dlatego, że mniej więcej się dowiesz co Cię czeka. A czy zamierzasz rodzić sama czy poród rodzinny?
Głowa do góry ;-)
VeronicaMelania
nie chodze do zadnej szkoly rodzenia bo rodzice powiedzieli ze im szkoda kasy i ze mam sobie robic jakies cwiczenia w domu (
co do porodu to nie wiem jak to bedzie. Moi rodzice ciagle pracuja... bardzo ciezko jest im wziac wolne wiec nie mam pojecia kto ze mna bedzie tata mowil ze sie postara zeby jakos ze mna byc...no nie wiem, zobaczymy . napewno nie chciclabym byc sama w tym czasie
co do porodu to nie wiem jak to bedzie. Moi rodzice ciagle pracuja... bardzo ciezko jest im wziac wolne wiec nie mam pojecia kto ze mna bedzie tata mowil ze sie postara zeby jakos ze mna byc...no nie wiem, zobaczymy . napewno nie chciclabym byc sama w tym czasie
VeronicaMelania
Witam :-)
ja mam dokladnie to samo... twardniejacy brzuch i te okropne klucia w dolnej czesci brzucha...jak by ktos mi wbijal igly od srodka.... masakra....
reklama
VeronicaMelania szkoda,że nie mogłaś uczestniczyć w zajęciach szkoły rodzenia, w wielu szpitalach organizują je za darmo, ja tak chodziłam w moim mieście. Jak chcesz to zajrzyj sobie na stronę RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOnie chodze do zadnej szkoly rodzenia bo rodzice powiedzieli ze im szkoda kasy i ze mam sobie robic jakies cwiczenia w domu (
Podziel się: