reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Po tym jak napisałam posta poszła się przespać, udało się ale trochę się namęczyłam, wstałam jakąś godzinę temu i wszystko ustało... no może trochę pobolewa mnie brzuch ale to nic wielkiego.
Zaraz biorę się za robienie obiadu, potem jedziemy z M do Castoramy wybierać kafelki do łazienki więc trochę pochodzę to może coś się zacznie:-) Chociaż ja codziennie łażę, piorę, gotuje i sprzątam i nic:-D Masakra normalnie:p Potem jedziemy po chrzestnego mojego M bo będzie pomagał kafelki kłaść, a potem już nigdzie się nie ruszam:p

Mruczka a na kiedy dokładnie masz termin? Na jednym suwaczku masz że jeszcze tydzień a na drugim że 2 dni, bo u mnie jest tak że termin z OM mam na 17-19 według suwaczka a z 1 USG na 29 lipca!:szok: Czyli 2 tygodnie... A z 2 USG na 23 lipca tak więc tydzień i sama nie wiem który termin brać pod uwagę;/

reklama
Z om na 20.07. bo miałam cykl 26 dni
Z usg na 17-18 07.

Czyli niby 2-5 dni powinnam mieć małą przy sobie, ale jak nic się nie zacznie to dopiero 27 wezmą mnie na wywołanie, a ja już nie daję rady:baffled:

No ja mam cykl 30-31 dni tak więc nie wiem sama nic... tak to między 17 a 19, a lekarz nagle wyskakuje z 29, moim zdaniem to za duża rozbieżność ale dopiero 22 dowiem się coś więcej;/

he dziewczyny!
Ja juz 2 jestem po terminie.Wiem ze te czekanie jest dolujace.Ja kompletnie nie mam zadnych boli.Wczoraj pojechalam do szpitala.Mialam ktg i jest ok i wszytko mam zamkniete.Ja mieszkam obecnie w Anglii i tu sa inne procedury.Mam w przyszlym tygodniu spotkac sie z polozna i wtedy dopiero cos zaczynaja powoli robic.Z OM wychodzi termin okolo 19 lipca.Z usg 13.Zasatanawiam sie nad usg kiedy byl widoczny pecherzyk w 5 tygodniu.Mialam robione w Polsce i ostanio wyczytalam date 16 lipca.

Mam jeszcze pytanie kiedy w Polsce zaczynaja wywolywac porod i czy pacjentka jest pod scisla kontrola ktg.Jestem ciekawa jak u nas to jest.

Misslena zalamalam sie....
ja myslalam ze ty juz rozpakowana ale chyba cos sie rozwija u cebie! 3mam kciuki.

Melduje się po nieciekawej nocy, chyba coś zaczyna się dziać bo przez ponad godzinę męczył mnie bardzo mocny ból w dole brzucha, kujący ale nieregularny, po prostu bolał i bolał do tego mała wariowała jak nie wiem w tym czasie, ale po ponad godzinie przeszło i zasnęłam:( Ehh:(

reklama
Ja byłam rano na IP, bo miałam spore krwawienie i skurcze. Krwawienie od szyjki, która się skraca(pękło jakieś naczynko), ale jest jeszcze zamknięta
baffled5wh.gif
Skurcze i bóle jak na miesiączkę nawet nie zapisały się na ktg, więc dooopa
nerd6bs.gif
Lekarz mój był akurat i powiedział, że tak z tydzień jeszcze się pomęczę...Dziecko ma już prawie 4 kg
shocked.gif

Do góry