reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Po tym jak napisałam posta poszła się przespać, udało się ale trochę się namęczyłam, wstałam jakąś godzinę temu i wszystko ustało... no może trochę pobolewa mnie brzuch ale to nic wielkiego.
Zaraz biorę się za robienie obiadu, potem jedziemy z M do Castoramy wybierać kafelki do łazienki więc trochę pochodzę to może coś się zacznie:-) Chociaż ja codziennie łażę, piorę, gotuje i sprzątam i nic:-D Masakra normalnie:p Potem jedziemy po chrzestnego mojego M bo będzie pomagał kafelki kłaść, a potem już nigdzie się nie ruszam:p

Mruczka a na kiedy dokładnie masz termin? Na jednym suwaczku masz że jeszcze tydzień a na drugim że 2 dni, bo u mnie jest tak że termin z OM mam na 17-19 według suwaczka a z 1 USG na 29 lipca!:szok: Czyli 2 tygodnie... A z 2 USG na 23 lipca tak więc tydzień i sama nie wiem który termin brać pod uwagę;/

reklama
Z om na 20.07. bo miałam cykl 26 dni
Z usg na 17-18 07.

Czyli niby 2-5 dni powinnam mieć małą przy sobie, ale jak nic się nie zacznie to dopiero 27 wezmą mnie na wywołanie, a ja już nie daję rady:baffled:

No ja mam cykl 30-31 dni tak więc nie wiem sama nic... tak to między 17 a 19, a lekarz nagle wyskakuje z 29, moim zdaniem to za duża rozbieżność ale dopiero 22 dowiem się coś więcej;/

he dziewczyny!
Ja juz 2 jestem po terminie.Wiem ze te czekanie jest dolujace.Ja kompletnie nie mam zadnych boli.Wczoraj pojechalam do szpitala.Mialam ktg i jest ok i wszytko mam zamkniete.Ja mieszkam obecnie w Anglii i tu sa inne procedury.Mam w przyszlym tygodniu spotkac sie z polozna i wtedy dopiero cos zaczynaja powoli robic.Z OM wychodzi termin okolo 19 lipca.Z usg 13.Zasatanawiam sie nad usg kiedy byl widoczny pecherzyk w 5 tygodniu.Mialam robione w Polsce i ostanio wyczytalam date 16 lipca.

Mam jeszcze pytanie kiedy w Polsce zaczynaja wywolywac porod i czy pacjentka jest pod scisla kontrola ktg.Jestem ciekawa jak u nas to jest.

Misslena zalamalam sie....
ja myslalam ze ty juz rozpakowana ale chyba cos sie rozwija u cebie! 3mam kciuki.

Melduje się po nieciekawej nocy, chyba coś zaczyna się dziać bo przez ponad godzinę męczył mnie bardzo mocny ból w dole brzucha, kujący ale nieregularny, po prostu bolał i bolał do tego mała wariowała jak nie wiem w tym czasie, ale po ponad godzinie przeszło i zasnęłam:( Ehh:(

reklama
Ja byłam rano na IP, bo miałam spore krwawienie i skurcze. Krwawienie od szyjki, która się skraca(pękło jakieś naczynko), ale jest jeszcze zamknięta
baffled5wh.gif
Skurcze i bóle jak na miesiączkę nawet nie zapisały się na ktg, więc dooopa
nerd6bs.gif
Lekarz mój był akurat i powiedział, że tak z tydzień jeszcze się pomęczę...Dziecko ma już prawie 4 kg
shocked.gif

Do góry