reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Melduję się nadal w dwupaku, ale mówię wam... wczorajszy dzień to był dla mnie koszmar! Spuchłam jak balonik! Dłonie mnie aż bolały, stopy jak słoń do tego potworny ból głowy, otępienie... bałam się że może jakiegoś udaru dostałam ale gdy wieczorem wyszłam na dwór (wracałam od siostry z moim) to od razu poczułam się lepiej, ten chłód był tak kojący że od razu przestała mnie głowa boleć, ale niestety... padłam jak kawka:-D
Brzuch mnie nie boli, ale wczoraj dawał się we znaki, kłucia, skurcze... bóle, wszystko się powoli jakby nasila, jednak i tak pewnie jeszcze sobie długo poczekam zanim cokolwiek się wydarzy.

reklama
No i ja witam znowu-nierozpakowana,ale spoko do 10 lipca już wytrwam.
madziulek30 co do tej Twojej infekcji-widzisz ja 2 tyg. temu też jeszcze miałam jakąś i mój ginekolog zadziałał jednak przepisując mi krem "Gynazol"-można go max 3x podać podczas ciąży i nie wolno tylko w I trymestrze! On działa bardzo szybko i skutecznie! Chodzi o to,żeby dzidzia nie musiała się przeciskać przez to całe siedlisko bakterii wywołane infekcją w pochwie właśnie-dla takiego bezbronnego ciałka to niezdrowe raczej...Wierzę jednak,że są kobiety,które tak rodzą no i nic przykrego się nie dzieje...

Tak was podczytuję i zastanawiam się jak u mnie przebiegłby naturalny poród.Miałam cc w 39t i 3d planowaną.Do tego momentu nie miałam żadnych objawów przepowiadających..dosłownie zero skurczu.

Madziurku ja usg wszystkie panstwowe mialam. Jako ze pierwszy syn byl duzy i mialam komplikacje poporodowe to teraz sprawdzali wszystko. Wkurzylam sie tylko bo caly czas mowili, ze jak dziecko bedzie duze to wywolaja w 38 tygodniu. No i jest duze i nie wywoluja ;-(. Wkurzylam sie jeszcze bardziej bo moja mama przylatuje i boi sie ze ja jeszcze w ciazy moge byc.
A skad jestes jak mozna spytac?
Ja w pierwszej ciazy tez nic nie mialam, skurczy ani czopui urodzilam 8dni po terminie. Czop mi odszedl z wodami. Teraz mam te skurcze przepowiadajace i od paru dni sa lekko bolesne a w nocy to spac nie moglam bo co jakies 15minut brzuch twardnial i lekko pobolewalo. Do rana przeszlo.
Dzis caly dom wysprzatalam, ogrod wypielilam i fajnie by bylo gdyby cos sie zaczelo.
Jeszcze dodatkowo od paru dni tak mnie boli i piecze tam na dole ze masakra, jak siadlam na krzesle tak na krancu to normalnie jakbym czula glowke dziecka w srodku. Jutro ide do poloznej, mam nadzieje ze powie ze dzidzia juz gotowa do wyjscia.
Ale sie rozpisalam. Zmykam do mojej rozrabiaki-typowy dwulatek caly czas broi.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Aneczka ja jestem ze Staines,(okolo pol godziny Londynu,jakies 10 km od Heathrow)A ty?
Jak widze masz juz synka:-)
Intuicyjnie czuje ze urodze jednak po terminie.Poza tym z Om wychodzilo mi 19 lipca.a z usg 13.
Supernowa dzieki za info.Tylko nie wiem czy dostane ten lek w UK,bo obecnie tu mieszkam,ale poszukam
Dzieki pa

Ja mieszkam w March, jakas godzinke od Londynu.
Mam nadzieje ze tym razem urodze wczesniej, nudzi mi sie juz ta ciaza i brzuch przeszkadza w opiece nad naszym pierworodnym

hej :) melduje sie wciaz w tym samym stanie:)
jutro do szpitala wiec opuszcze Was:(( mam nadzieje ze jutro ta proba oxy da mi juz moja coreczke :) trzymajcie kciuki prosze bo 43 tygodnia juz nie zniose:D:D

Ja równiez melduję się - nadal 2 w1.
Misslena dokonale cię rozumiem, mi od 3 dni puchną tak stopy, że nie mogę już chodzić, niestety to przez zatrzymywanie wody w organiźmie :( ostatnio "zaszalałam" z solą i napojami, i mam teraz tego skutki, dodatkowo w 3 dni przytyłam ponad 2,5 kg przez tą wodę. Dodatkowo te upały i ciężko mi się ograniczać z tą wodą.... no ale byle jakoś wytrzymać do 9 lipca ...
marteczkaa trzymamy bardzo mocno KCIUKI:) oby się udało i dzidzia była już z Tobą:)

dzieki Justyna:*

Mam skurcze tak co 3 - 5 minut ....jakos od 2 godzin....ale nie sa bardzo mocno wiec nadal czekam ...

reklama
hej dziewczyny!:-) ja mam termin na 13 lipca.Tez mieszkam w UK.Jesli chodzi o jakiekolwiek symptomy to zero.Nawet zadnych boli jak na okres,czopow.Nawet nie czuje zadnych boli w pachwinach,ktore mialam wczesniej,okolo 4-6 tygodni temu.Aneczka ty chodzisz do lekarza prywatnie?Ja nie robilam tutaj usg prywatnie.Jak bylam w Polsce to prywatnie u swojego ginekologa na samym poczateczku i po 20 tygoniu.
Ja nie sadze ze moja dzidzia bedzie bardzo, bo przytylam jakies 8-9 kg.Ja z kolei bylam duzym dzieckem 425 i 59 dluga.Moj M jakies 2800.Wiec mysle ze sie wyposrodkuje:)
Giov a jaka infekcje mialas?J tez mam jakis stan zapalny pochwy i tez juz nie mam juz sily tego zwalczyc.Boje sie to bedzie mialo jakies znaczenie przy porodzie
Pozdrawiam Was wszytkie serdecznie

dowiedz sie lepiej co to za infekcja moze to byc jakis paciorkowiec i wtedy konieczny jest antybiotyk.. trze4ba uwazac bo dziecko moze sie zarazic.
ja mialam infekcje wg gina takze bo caly czas moj sluz byl zolty....
dostawalam tabletki dopochwowe ale nic nie daly.. jestem juz ponad pol roku po porodzie i mimo wszystko co jakis czas zdarza sie ze moj sluz jest zolty!

Do góry