reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
Melduję się:tak:
Niestety ale nadal z wami jestem:-D Ale od kiedy tylko wstałam to boli mnie brzuch, jak w czasie okresu, czasami o wiele mocniej ale to nie to:-( Jednak mam nadzieję że to początek czegoś porządnego. W nocy wstawałam sikać i zdziwiłam się bo też mnie bolało, ale nic więcej się nie dzieje, tylko mam wrażenie że brzuch mam jeszcze niżej niż z 3 dni temu:szok: Ja mam już chyba jakieś schizy:zawstydzona/y:
O 10 wezmę no-spe, uszykuję się i lecę do tej kosmetyczki, muszę też zadzwonić do fryzjerki czy mnie przyjmie na zrobienie odrostów pasemek, pewnie i tak nie będzie miała czasu ale chociaż się wstępnie umówię.

Mareteczka Julia skomląco Cie takze pozdrawia:) idzie jej gorna trojeczka i kurcze 3 swiaty sa!
znow zaczelo sie nocne wstawanie.....

dziewczyny no rozpakowujcie sie bo to juz nie jest smieszkne!
a confounded nam zniknela! moze dzidzia zabiera jej duzo czasu.
oby wszystko bylo u nich ok i Madzik tez nie ma.

Idę się szykować do wyjścia, ale nie idę do kosmetyczki... brwi zrobię sobie sama, jakoś nie mam siły na chodzenie, dziwnie i źle się czuje:(
Przejdę się tylko na miasto do siostry, podejdę do eko i kupię mięso do mrożenia, potem wracam do domu.

daffodill dzieki za pozdrowionka od mojej małej kolezanki...ale bedzie teraz smiesznie sie usmiechac majac pare zabkow :D zawsze mnie to u dzieci rozbrajalo :)no misiaszka tez nie ma ;(( tylko ja tu kwitne ...a raczej usycham.ktos pare stron wczesniej pisal ze objawem porodu bylo rozwolnienie no to oznajmiam mam ten objaw i czekam...:*

misslena Ty masz jeszcze 2 tygodnie do porodu! to masz kupe czasu nic dziwnego ze tu z nami jeszcze jestes:p wpierw my przeterminowane musimy sie rozpakowac potem przyjdzie kolej na Ciebie.Choc według tej reguly powinnam isc pierwsza a tu juz 3 poszly przedemna :wściekła/y:no a Ty sie w tym czasie zrob na bóstwo zebys z dzidzia ladnie na pierwszym zdjeciu wygladala.Ja sobie wczoraj pomalowalam pazurki ogolilam sie tak w razie czego (z nadzieja ze cos sie zacznie) a myslalas juz o antykoncepcji po porodzie??bo ja sie juz umowilam z lekarzem na wkladke mirena, a ty co bierzesz pod uwage? i zamierzasz karmic piersia?

ktos tu jeszcze wogole jest przeterminowany??bo juz nie pamietam tyle osob tu doszlo:D
Najbardziej mnie wkurza to , ze juz 5 dni powinnam byc z małą w domu i pisać Wam jak sie chowa a nie czekac az wyjdzie...dzisiaj jej powiedzialam ze juz nie bede jej prosic tylko przestane ja glaskac i dopiero jak sie urodzi bede ja czule przytulala .Jak jej to powiedzialam to sie chyba lekko zbulwersowala bo caly brzuch zaczal latac - jak by zrozumiala i sie rozzloscila . :D smiesznie to wygladalo.

Ostatnia edycja:
heheh ja o tym pisalam tez bo mnie zaczelo czyscic na kilka dni przed... zle sie czulam i mialam mdlosci jak na poczatku ciazy...a le przy samym porodzie wszystko minelo i nie wymiotowalam bo nie mialam czym a podobno czesto zdarzaja sie wymioty!
ja sie najbardziej balam czegos innego! ze jak bede parła to mi co innego wylezie z tyłka hahhahahahah
na szczescie nie bylo nic z tych rzeczy zwieracze odbytowe i pecherz wytrwał godnie do konca! reka meza takze ktora byla niemilosiernie mocno sciskana az mu paznokcie powbijalam:) hihihiih

No ja się jeszcze nie przeterminowałam, ale miałam strasznie uważać do 01.07. Uważałam, nic nie robiłam tylko tyłam na kanapie i co??Teraz już bym chciała urodzić!!!:tak:Dziewczyny na pocz przyszłego tygodnia ma być chłodniej, a potem znowu upały. Trzeba przekonać dzidziolki, żeby wyszly najpoźniej w te chłodne dni:-)

No ja się jeszcze nie przeterminowałam, ale miałam strasznie uważać do 01.07. Uważałam, nic nie robiłam tylko tyłam na kanapie i co??Teraz już bym chciała urodzić!!!:tak:Dziewczyny na pocz przyszłego tygodnia ma być chłodniej, a potem znowu upały. Trzeba przekonać dzidziolki, żeby wyszly najpoźniej w te chłodne dni:-)

Kochana ty poczekaj jeszcze kilka dni! to dla twojego malenstwa na zdrowie wyjdzie! jeszcze nie wiadomo jak plucka!
jaka masz rozbierznosc wg OM a USG?

hej oczekujące. Ja od tego tygodnia przestaję się oszczędzać i biorę się do roboty :p wreszcie :p Wczoraj rozpoczęłam akcję - umyłam samochód :-D. Troszkę się napociłam ale chociaż czujniki parkowania działają:zawstydzona/y: bo nie pokrywa ich kurz:zawstydzona/y:. Potem oczywiście troszkę pobolewało podbrzusze ale to raczej gdzieś w spojeniu się rozchodzi...:dry:. Wieczorkiem przeszło... Dzisiaj się pakuję i jadę na weekend. Pobiegam po lesie i trochę rozruszam stare kości, muszę miednicę i kręgosłup trochę poćwiczyć bo zgrzytają przy każdym ruchu :confused:

Mam nadzieję, że do 14 coś się zacznie dziać bo inaczej może mnie czekać wywoływanie :szok: a tego się baaaardzo boję....

I trzymam kciuki za wszystkie przeterminowane ....:-)

reklama
Do góry