reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
kaska wiem tylko z dnia na dzien sie boje czy u niej wszystko ok...czy jest zdrowa...wczesniej tak nie mialam ale przez to czekanie czlowiek mysli o glupich rzeczach ...no w koncu kiedys urodzimy!!!:D hihi:-D i bedziemy gadac o dzieciaczkach a nie o brzucholkach:D bo Was rozpakowane to juz pewnie nudzi;d macie taki zapierdziel z maluchami a my tu tak marudzimy ze pare dni dluzej w ciazy ;-):-D

do dwupaczków bedziecie karmily piersia?? i ile zamierzacie karmić?

mógł by mi ktoś dac chociaz takiego malucha do popilnowania:D to bym moze cierpliwiej czekala :-) daffodill nie chcesz na dwie godzinki mi Julci podrzucic?:D:D ja sie czyms zajme a Ty odpoczniesz:D :-D

ja zamierzam piersią-już mi się tak leje że ledwo powstrzymuję... podobno od tego szybciej się chudnie i że tak powiem "dziurka" się kurczy i wraca do podobnego stanu jak sprzed ciąży :) a poza tym to zdrowiej dla malucha i oszczędność dla mamy :) mam odciągacz więc na wieczór odciągnę i w nocy tatuś będzie wstawał :D przynajmniej w weekend. ale jak na razie to mi się popłakało że nawet urodzić nie mogę :( ale już mi troszkę przeszło... pójdę na chałupy na plotki to może mi się poprawi

no witam Was i ja tez w dwupaku-jak by to inaczej...
wczoraj caly dzien prawie ryczalam - misiaszek mi to dopiero na psyche siada :D
na szczescie dzis jest ok w miare.nic sie u mnie nie dzieje wczoraj mialam skurcze bezbolesne (ktory to juz raz=/)daffodill jak Ty nas tu pilnujesz, ze zadna nie poszla rodzic :D:D chyba za dobrze nam sie z Toba gada hihi:D
ciekawe co u confounded moze o nas zapomniala i nawet nie pochwali sie ze jest mamuska , w koncu za dlugo to z nami nie gadala:D
kamilara wiesz ja tez mysle ze moje uparte dziecko czeka na ten glupi lipiec bo ja jestem z sierpnia a moj facet z wrzesnia i moze sobie zaplanowala zeby bylo po koli lipiec,sierpien,wrzesnien :D juz nie wiem jak to sobie tlumaczyc zeby mi ta zlosc przeszla.nawet nie moge nigdzie wyjsc bo zaraz mi slabo a krotkich spodenek nie zaloze bo moje kosci do porodu rozeszly sie tak ze nie mieszcze sie w zadne!

hmmm ok a wiec przestaje z wami rozmawiac skoro nie chcecie rodzic moze faktycznie to przeze mnie!
uciekajcie mi z forum i z torbami na porodowke!
mi juz podpowiadali zebym zglosila sie do szpitala ze nie czuje zbyt rucvhow dziecka ze oslably..
podobno czesto szybka akcja jest...
ale moze ejdnak nie probujcie bo was poloza i bedziecie lezec w szpitalu bez sensu.

mógł by mi ktoś dac chociaz takiego malucha do popilnowania:D to bym moze cierpliwiej czekala :-) daffodill nie chcesz na dwie godzinki mi Julci podrzucic?:D:D ja sie czyms zajme a Ty odpoczniesz:D :-D

bardzo chetnie wypozycze ja!
ale przy niej to urodzisz od razu!
jej kilka zebow naraz idzie i maruda taka ze opisac sei nei da! chyba dlugo bys z nia nie wytrzymala!

Wiesz Justynka wlasnie dlatego bym ja wypozyczyla bo by mi sie juz pewnie tak nie spieszylo do tylu obowiazkow hii:-D kurcze mam dzisiaj dobry dzien :)) nie moge w to uwierzyc:-D A ty jeszcze Juleczke karmisz?? najchetniej bym chciala karmic w dzien butla a w nocy cycem tak po dwoch miesiacach...ale nie wiem czy to dobre:):p co o tym myslisz?

reklama
Wiesz Justynka wlasnie dlatego bym ja wypozyczyla bo by mi sie juz pewnie tak nie spieszylo do tylu obowiazkow hii:-D kurcze mam dzisiaj dobry dzien :)) nie moge w to uwierzyc:-D A ty jeszcze Juleczke karmisz?? najchetniej bym chciala karmic w dzien butla a w nocy cycem tak po dwoch miesiacach...ale nie wiem czy to dobre:):p co o tym myslisz?

julke nie karmie od 2 tyg zycia bo pokarm mi zanikl mimo ze w 5 dobie mialam nawał!
ale dostalam goraczki stres doszedl i po cycusiu!
Jak mam ci pozyczyc julke?
od razu ja umyjesz bo cala w chrupkach jest.
co do karmienia to poki mozesz karm cycem... a jak bedziesz chciala odstawiac np po pol roku to mozesz po malu wprowadzac ze kilka posilkow sztucznych i kilka cycowych! musi zachciec wziac butelke, nie kazde dziecko od razu chce moja Julka 3 dni sie uczyla! a powiedz mi jak z praca?
wracasz czy nie?
wtedy bys rano i wieczorem i w nocy karmila piersia a w czasie twej pracy dostawaloby dziecko sztuczne.

Do góry