reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

dobra dziewczeta ide zjesc jakis obiadek i szykuje sie do mego doktorka .odezwe sie jak tylko wroce :)) no chyba ze podrodze urodze(nawet sie zrymowalo) no ale nie w sumie nie moge bo z madzikiem sie umowilam :D trzymajcie kciuki zeby mi powiedzial ze mam juz 4 cm rozwarcia :-D

reklama
nie-gin podał mi datę 26... ale wiecie jakie jajo... bo z kalkulatorów na necie wychodzi mi 2lipca...dziwne. myślę że lekarz ma rację a nie kalkulatory. 10.11.2009 byłam w 7 tyg - tak na USG jest i tak mu pasowało skądś... ja nie chce do 2 lipca czekać ;( ja chcę jutro urodzić... zaraz się rozpłaczę i tyle z tego czekania będzie... dzidzia jeszcze się nie urodziła a już nieposłuszny "poprzeczniaczek" (polecam książkę: język niemowląt.)

no dobra misiaczek zbieraj się już :tak:tylko napisz, że idziesz, chyba, że Ci wody odejdą to leć od razu :-)
a my marteczka możemy już poczekać do 20 :-p
ktoś jeszcze z nami w kolejce ? Supernova Ty o której idziesz ?:-p
Daffodill pilnuj, żeby wszystkie dziś urodziły - takie zadanie dla Ciebie :-p:-D

Dziekuje! bede czuwac i stac na strazy! weszlam tu z nadzieja ze zxdanej nie ma i wszystkie rodza!
juz zmiatac mi stad na porodowki!!!!!!!!

Zamierzam dziś wieczorem spróbować pewnego przyśpieszacza.Nazywa się "MĄŻ" i czekam do rana,więc jakby co to ja dopiero idę jutro rano :-D
Misiaczek ja mam zagwarantowane znieczulenie!!! No chyba,że urodzę w 5 min...
Ja też nie należę do słabeuszy,ale kurna nikt mi nie powie-jeżeli padają słowa "to taki ból miesiączkowy x 1000" to ja wolę się przed nim zabezpieczyć. Podczas miesiączki TYLKO Ketonal mnie ratował,no to wiesz co myślę o takim bólu miesiączkowym...:errr:
wiem co czujesz ja tak samo! po porodze 2 pierwsze @ byly super a teraz zwijam sie z blu. martwie sie w tym miersiacu jakbym w ogole dni plodnych nie miala mam dzis 22 dzien cyklu i dostalam @ a miala przyjsc 7 lipca!
zaczynam sie martwic!!!!!

dziewczyny pochwale sie wam:)
Julka dzis zaszczycila nas widokiem pierwszego swojego mini ząbka:)
stad nocki zarwane po 8 pobudek w nocy robila....

gratulacje dla Julii :) no to mamy pierwszy ząbek i pierwszego dzidziusia w tym tygodniu-zobaczymy jak skończy się ten weekend :)

o masakra-ale się zdołowałam... chciałam zobaczyć coś na NK i głupia swoje fotki jakie mam oglądałam i się tylko zdołowałam... ciekawe czy kiedyś jeszcze będę podobna do siebie...rozstępy zostaną, cyce obwisną, dupsko urośnięte już zostanie, brzuch flak totalny a o nogach już nie wspomnę-o spódniczkach mogę zapomnieć... ja chce się rozpakować już:wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
misiaczek...luz!!! Jak urodzimy przechodzimy do innego tematu na forum i tam będziemy się mobilizować i wspierać w odchudzaniu!!! Mam tak samo z tą różnicą,że ja lubię oglądać zdjęcia sprzed ciąży-to mnie nakręca cholernie. Mówię sobie "ech nie mogę się doczekać żeby tak wyglądać znowu!"
Poza tym też mam książkę "Język niemowląt" i jeszcze "Zaklinaczka dzieci" tej samej autorki. Bardzo fajnie się je czytało podczas ciąży. Czy te rady się sprawdzą? Zobaczymy-może niebawem...:evil:

jestem od lekarza kochane.misiaszek wiem dokladnie co czujesz ja mysle o tym samym i kazdy mi mowi jak urodzisz nie bedziesz myslec o tym tylko o dziecku.no ciekawe ,moze wogole przestane sie myc malowac i bede chodzila w worku po ziemniakach?;/ wkurza mnie jak ktos z rodziny mi tak gada...ale nie martw sie dojdziemy do siebie !!! i pokazemy ze mama tez moze ladnie wygladac:D !!!!!
daffodill kurcze jaka super chwila... musisz sie mocno cieszyc takim widokiem :)) ucaluj malutką :)))

wracajac do mojego lekarza: powiedzial ze wszystko jest gotowe do porodu szyjka rozwarta juz nie tylko zewnetrznie na 1,5 cm troche ja naruszyl (bolalo odrobine) i powiedzial ze moge urodzic w kazdej chwili i ze moge sprobowac oleju rycynowego wiec nalalam poltora lyzki stolowej i sok jablkowy i stoi kolo mnie bo kazdy mowi ze to takie ochydne ....i nie moge sie przemoc....pomozcie mi:(( do tego po tym badaniu boli mnie brzuch tak jak bym miala miesiaczke....

nie jest tak zle! zobaczysz!
ja fakt mam geny po tacie i naleze do osob ktorym ciezko utrzymac wage a jak tylko sobie pozwole na odrobine to koniec.
caly czas staralam sie utrzymac na poziomie jednak po ciazy mam bite 84kg i nie schodzi nic w dol:(
ale spokojnie jest lato poplywam bede pracowac nad soba i bedzie ok... a w ogole to macie nasze klasy? ja ktoras chce niech podrzuci w wiadomosci link do was.. chcialabym was zobaczyc!

reklama
misiaczek ja od jakiegoś czasu słyszę od mamy, że moje lata świetności już minęły :-p ale mąż mówi, że zawsze będzie kochał i że on uwielbia moje krągłości:-D ale też jak patrzę na zdjęcia z zeszłego roku to nie wierzę, że tak się "zmieniłam" :confused: brzuch to od 2 lat nie do pokazania mam, bo mam bliznę pionową przez cały po operacji, ale nogi najbardziej mnie przerażają, zawsze wydawały mi się ładne, ale teraz z rozstępami to też dłuższe spodenki mnie czekają.
Supernowa ma rację przejdziemy do innego działu po porodach i jakoś damy radę :-p

Ostatnia edycja:
Do góry