reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

oj misiaszek no Ty chyba dzisiaj bardzo nie w humorze ;-) to moze faktycznie lepiej jutro :D:D:D a dzisiaj sobie spij jedz spij i jedz zebys miala duzo sily.

natalia22 witaj nowa kolezanko , widze ze tam z misiaszkiem sie umawiacie czyli rodzimy parami ja dzisiaj z madzikiem a Wy jutro :D haha;-)

zapomnialam Wam powiedziec ze z pierwszego usg mam termin na dzisiaj to bylo jakos robione w 7 tygodniu...to chyba na jedno z pierwszych sie patrzy nie? bo w pozniejszych mam nawet na 1 lipca bo moja dzidzia mala wiec taka rozbieznosc jest

reklama
Marteczka- mozesz kochana bardziej rozwinąc bo nie bardzo zrozumiałam pytanie :confused: to wszystko przez tą pogode :-p taka spiąca jestem ze szok....

Mam termin z usg z 7 tygodnia na dzisiaj a na reszcie usg byly rozne terminy nawet na 1go lipca...hm no ogolnie z ktorego tygodnia usg bierze sie pod uwage termin porodu?

a mnie nigdy nie podał lekarz terminu porodu z usg tylko z ostatniej miesiączki...
marteczkaa wydaje mi się, że jeżeli podaje się termin z usg to z tego najwcześniejszego, bo wtedy maluchy rozwijają się tak samo, a później to dochodzą np. warunki genetyczne, że dziecko np. wysokich rodziców, może być większe od dziecka rodziców niskich

No właśnie,ja mam chyba coś w tym stylu. Termin na 10 lipca od pierwszego badania się do niedawna utrzymywał. Na przedostatniej wizycie przełom 8/9 m-c dowiedziałam się,że Bobas większy od rówieśników. A na ostatnich (w klinice,gdzie będę rodzić i u lekarza,który mnie prowadził i jakby co dalej będzie) okazało się,że jest rozwarcie,szyjka skrócona,i tym samym ponoć spora szansa,że do końca czerwca się Maluszek pojawi...Tak to u mnie np.wygląda...;-)

reklama
to super bo mam na dzisiaj :-D jeszcze nie wszystko stracone:)) ponoc po badaniu gin tez czesto rusza porod pelna para ale ja wczoraj w szpitalu trafilam na tak mloda i delikatna pania doktor ze nawet nic nie czulam :D:D moze dzisiaj po badaniu u mojego gin cos sie wydarzy:D trzymajcie za mnie kciuki bo jutro akurat moja milosc ma wolne i mogl by ze mna rodzic:(( a tak to kiszka bo z pracy sie urwac za bardzo nie moze :((

Do góry