reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Asia, tak jak pisala Ci Olka - rozne sa opinie na ten temat. Ale jedno jest pewne - nie da sie nie zauwazyc,, ze porod juz sie zaczal i najwyzszy czas jechac do szpitala. Ja pojechalam jak mialam skurcze co 5 min - ale to byla juz ostateczna chwila, a 1,5h po przyjezdzie dzidzia byla juz na swiecie.
Na pewno jak odejda wody trzeba jechac, no i po 2h skurczy regularnych co 10 min tez juz mozna zaczac sie na spokojnie wybierac :)
Zobaczysz-jak przyjdzie ta chwila to sama bedziesz wiedziec najlepiej ile czasu Ci jeszcze zostalo.
Powodzenia! :)

reklama
ja mialam ten komfort, ze trafilam do szpitala bo bylam juz 10 dni po terminie i tam dzien przed data wywolania wszystko sie zaczelo, o pierwszej w nocy poczulam skurcze takie jak przy okresie tylko troche mocniejsze i byly regularne co 10 minut ale nie robilam nic bo po pierwsze wiedzialam ze jestem bezpieczna w szpitalu a po drugie moja polozna powiedziala ze jak sie zacznie w nocy to przespac i tak tez postanowilam, wiiedzialam ze jakbym sie zglosila to by mnie tylko na tej porodowce wymeczyli. Kiedy o 6 przyszla pielegniarka osluchac brzuszek to odeszly mi wody...poszlam do lazienki, umylam sie, o 7 zrobili mi ktg, skurcze byly coraz mocniejsze, ale spokojnie sobie chodzilam po korytarzu, o 8 przyszla pani doktor i mnie zbadala, okazalo sie ze mialam 7 cm rozwarcia i wtedy wszystko sie zaczelo...migiem przewiezli mnie z patologii na porodowke, tam jeszcze czekalam az wszystko przygotuja o 8.30 wjechalam na porodowke, skurcze coraz silniejsze, dodam ze rodzilam bez znieczulenia, w szpitalu Raszei podaja je tylko w wyjatkowych przypadkach. O 8.45 10 cm zaczely sie skurcze parte, po pierwszym polozna podrapala mala po glowce ;) jeszcze dwa i Agatka sie pojawila na swiecieo godzienie 9 . Dziewczyny najlepsze jest to ze ten bol jest potworny nie da sie ukryc, ale jak tylko wyjdzie glowka od razu mija i od razu sie o tym zapomina i czlowiek cieszy sie tylko z tej ulgi...przed prodoem wielokrotnie wyobrazalam sobie jak to bedzie wygladalo, ale nic sie nie sparwdzilo, jedno jest pewne bylo lepioej niz sobie to wyobrazalam...teraz wiem ze jesli bede jeszcze w ciazy to bede czerpala z kazdej chwili tego stanu...teraz to nie celebrowalam tak mojej ciazy nie docenilam tego cudownego stanu, a jak juz jestem po to tak sobie myslle jak fajnie bylo z tym brzuszkiem, z tymi kopniakami i brakuje mi tego...cieszcie sie tymi ostatnimi chwilami i badzcie cierpliwe...pozdrawiam wszystkie oczekujace mamuski

sandra1982 pisze:
olka21 pisze:
A najlepsze było to że zamiast córki( 4 USG) urodził się syn ;D ;D

No Olka, niezle :) Nawet mi nie mow takich rzeczy, bo zaczelismy powoli szykowac wyprawke dla coreczki :) Ale mialam dokladne USG trojwymiarowe i mam nawet na zdjeciu malutka 'pipuszke' :) wiec moze jednak nic sie nie zmieni w tej kwestii :) Jak myslicie? :)

~~Sandra1982 powiem ci tak, że Co do płci 3D/4D-> teraz w sklepie przezylam szok! Ekspedientka wlasnie tydzien temu urodzila synka, choc miala z 3D USG zdjecie i film z cipeczka!!!! Wszystko dla dziewczynki ma kupione- kolor scian rozowy, wozek i nosidelko rozowienkie, a tu na porodowce mowia, ze chlopak.
Te zwykle usg nie pokazalo plci- bo dzieko nie chcialo pokazac. W 26 tygodniu zrobila se 3D. Ma filmik z cipeczka, fotki . Zadzwonila po tym do lekarza co robij jej to 3D i wytlumaczyl jak to jest robione, ze to jest usg zwykle, z tym, ze komputer robi szate graficzna tzn. domalowuje, generuje wyglad dziecka. Zazwyczaj daje powloke skorna i kolorek. Co do genitaliow, to widocznie chlopczyk nie mial za mocno wyksztalconego fiuteczka i jajeczek i dlatego komp domalowal cipeczke.
Stalam w sklepie z buzia otwarta i sluchalam o tym. Szkoda mi tej dziewczyny... wydala prawie 250$ i byla pewna co do dziewczynki...
Niezle, nie?
Ja mialam robione usg tez te zwykle i za kazdym razem bylo widac cipeczke,tak wiec w tym przypadku jest mniejsze ryzyko pomylki. No ale nie martw sie, będzie dobrze!!Najwazniejsze zeby bylo zdrowiutkie

No mój lekarz od usg juz w 13 tyg powiedzial "nie na 100% ale najprawdopodbniej mezczyzna" za drugim usg w 23 tyg powiedzial "narzady plciowe sa na tyle duze ze nie powienienem sie pomyclic-chlopak" i za 3 usg w 33 tyg " mezczyna -napewno" :-)))))))) na zwyklym usg , ale myślę że to jest chłopczyk na 100% :-)

Mi przy usg w 22 tygodniu powiedział ze raczej dziewczynka, przy nastepnym około 30 tygodnia"ja tu zadnych meskich atrybutów nie widze" a przy ostatnim stwierdził ze na 100% mam córke.Oto moja córka
94611.jpg

Mnie na 3 USG zwyklych lekarz mowil, ze dziewczynka, ale nie moze mi tego na 100% powiedziec, no i potem na tym USG trojwymiarowym, o ktorym wczesniej wspominalam, pani doktor powiedziala, ze na pewno dziewczynka :) wiec mam nadzieje, ze nie bede miala zadnej niespodzianki ;D

reklama
Bo to jest tak : jak ejst chlopiec to widac jaderka i lekarz szybciej potrafi ocenic a jak ejst dziewczynka to lekarz moze po prostu miec wrazenie ze jaderka mogą być tak male albo po prostu tez ich nie widzi i nie moze miec pewnosci i dlatego mowi ze dziewczynka

Do góry