reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Candy nie ucz dziecka zasypiac na raczkach ani w waszym lozku. Jak przysypia to poloz je do lozeczka. Mala bedzie sie kilka razy przebudzac wiec postuj jakis czas przy jej lozeczku. Uwierz mi tak jest lepiej. My juz nawet nie lecimy na karzdy placz dziecka, bo skoro jest najedzony, ma czysto w pieluszce i nie jest mu zimno to nic zlego sie nie dzieje. Gdy placz nie ustaje po 5 min wtedy do niego idziemy.

reklama
Moje drogie ja nadal w domu:-( plamie mam skurcze co 10 minut boli mnie strasznie w kroczu jak stoje ale nie kazali mi jeszcze przyjechac, mialam nadzieje ze w nocy mnie ruszy ale niestety nie !!! Pociesza mnie to ze mowia ze jak juz plamie to glowka sie przypara i z tad ten okropny bol i prawdopodobnie robi sie rozwarcie w w ciagu kilku godzin powinno ruszyc :-) wiec pojawila sie nadzieja na porod bez indukcji !!!

Moje drogie wiesci od Anuli: Wczoraj dostala kroplowke na rozwarcie ale nic sie nie wydarzylo dzis ma dostac kolejna, szyjke ma nadal dluga, krzyki rodzacych babek ja przerazaja (wcale sie nie dziwie mnie tez paralizowaly) moze byc tak ze do konca nastepnego tygodnia bedzie lezala bo moze jeszcze sie zrobi rozwarcie nie preferuja cc w jej szpitalu w moim tez sa wrogami wiec mecza do statniej chwili.
Trzyam kciuki zeby udalo jej sie urodzic bo bole wywolywane bola jak cholerka i najgorzej jak jeszcze cierpisz a nie ma efektu wiem cos o tym :/

Trzymajcie kciuki zeby sie ruszylo i zeby bidulki nie meczyli !!!

ehhh... ;-( bol jest plamienie tez ale nadala skurcze sie nie nasilaja ale chyba mimo tego pojade wieczorem powiem ze mialam czestsze skurcze albo cokolwiek bo juz mnie to meczy!!

tez tak mysle..jedz, powiedz ze zaczely byc skurcze bardzo mocne i juz...moze Cie nie odesla..przeciez to niemozliwe zeby to tyle trwalo..
..u mnie jeszcze 8 dni do terminu..

tez tak mysle..jedz, powiedz ze zaczely byc skurcze bardzo mocne i juz...moze Cie nie odesla..przeciez to niemozliwe zeby to tyle trwalo..
..u mnie jeszcze 8 dni do terminu..

Ja jeszcze w domu nic sie nie chce ruszyc :-( czekam az moja mama wroci do domu i dabatowalysmy postanowilam spedzic ostatnia noc w domu i tak jutro musze sie stawic na wywolanie wiec jak teraz pojade to pewnie mnie przetrzymaja do juta bo na noc nic nie beda robic. Ogarne sie wyspie i z rana juz musze byc w szpitalu. Mam nadzieje ze nie bede sie za dlugo meczylaa :baffled::baffled::baffled:

Minutka
Trzymam nadal za Ciebie kciuki i myslami jestem takze z Tobą...strasznie to przykre ze musisz to wszystko tak znosic...rece opadają :szok::szok::szok: trzymaj sie Kochana,moza ta nocka bedzie ostatnia.......

Dziewczyny a ja mam pytanie ... :D
Wziełam swojego Męża no i zaczełam się do niego dobierać bo ktoś mówił że sperma pomaga żeby coś poruszyć :)) no i ok ...
Poszliśmy do łóżka zrobliśmy co mieliśmy zrobić :p a teraz boli mnie kręgoslup jak na okres troche brzuch mały wypina sie z jednej strony i czuje się jak bym miala zaparcie ... nie wiem czy moge się już czegoś spodziewać czy to normalne??

reklama
Alusia8989 - Oj Kochana, porod tuż tuż. :tak:
Mi się zaczeło od bólu kręgosłupa, później doszedł ból brzcha identyczny jak na okres. Tak przeczekałam kilka godzin w domku, i o 5 trafiłam na porodówke. ;-) Powodzenia. ;-)

Do góry