reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

EVE81 ja całą ciążę leczę zęby i jeszcze trzy miesiące temu miałam kanałowe leczenie ze znieczuleniem ale teraz poszłam do innej lekarki,bo mój lekarz nie miał terminu wolnego i ta stomatolog obawiała się,że mogę jej urodzić bo to już były 4 dni do terminu porodu no i zrobiła bez znieczulenia, a ja nie jestem lekarzem,więc nie chciałam kwestionować jej decyzji... a z resztą w sumie i tak nie bolało nawet w połowie tak jak dzień wcześniej i sama nie rozumiem dlaczego :)) ale w każdym razie już nie boli i dentysty w dodatku przestałam się bać:))

reklama
Witam kolejny raz! Mam problem :eek:
Rozchodzi się o to,że od wczoraj mam ciągły ból,taki jak miesiączkowy,który nie ustępuje nawet na chwilkę. Raz jest mocniejszy a raz słabszy,ale nie mogę się go pozbyć :(
Czy to zły objaw? Czy nic nie dzieje się mojemu maleństwu? Błagam o odpowiedzi :sorry:
Jestem w 37 tygodniu ciąży.

takie ból od tygodnia- mam tylko małe przerwy......6 czerwca mam termin.....a dzisiaj mała się jeszcze tak mało rusza...........

witajcie:-)

ja mam na dzisiaj termin według usg a na 9 czerwca według OM i bądź tu człowieku mądry. mała sie wierci i wierci ale martwi mnie to że od 2-3 dni mam brak skurczy:szok: czy to coś złego?? we wtorek mam wizyte w szpitalu mają mi robic usg. ja już cała w strachu ale ważne ze mała sie dużo rusza to mnie troszke uspokaja

miłego dnia wszystkim :-)

Ewelinka03 nie jestem lekarzem, ale jestem w 35,5 tyg, czyli podobnie jak Ty , wiec pozwole sobie sie wypowiedziec..:))...ja takie bóle odczuwam juz od 2 miesiecy..i teraz one sie nasilaja, sa coraz mocniejsze, i do tego bola mnie miesnie krocza, lekarz powiedziala ze takie cos od 35 ytg to norma i nie podejmuje sie w tym kierunk zadnych krokow, bowiem organizm sie przygotowuje w taki sposob do porodu..takze ciesz sie Ewelinko ostatnymi dniami relaksu i wypoczywaj, ja tak robie bo jestem od tygodnia kompletnie bez sily, tylko leze caly czas..szok, jeszcze 4 tyg do terminu a to sie tak dluzy, ale w sumie dla dziecka to chyba dobrze zeby jak najdluzej w brzusiu zostal...lepiej czekac cierpliwie niz pozniej po urodzeniu mialoby byc cos nie tak..
takze pozdrawiam wszystkie mamy tuz tuz...i zycze duzo cierpliwosci<sobie tez:))>

goldenka25 mysle ze nie powinnas sie martwic brakiem skurczy..moja znajoma tez miala juz takie ostre skurcze i tuz przed terminem jej znikly..byla tez rozczarowana do miala nadzieje ze to juz..a okazalo sie ze termin minal a ona nadal czeka na dzidziusia..pozdrawiam

Cześc dziewczyny :) ja dziś odstawiłam fenoterol :) i razem z odstawieniem tabletek znikły wszystkie objawy tzn skurcze, które przez ostatnie dwa tygodnie pojawiały sie czesto i były dość bolesne :) Chyba mój lekarz miał rację, że to wszystko sprawa psychiki,a im bliżej porodu tym objawy jakieś mniejsze :)

Suzou ja wlasnie o nich duzo czytam, analizuje, ale jakos boje sie zastosowac. Takie naturalne typu picie herbatki z lisci malin sa ok, ale balabym sie np. wypic olejek rycynowy... A co wy na ten temat sadzicie?

reklama
Ja tez z olejka rezygnuję, teraz postanowiłąm na seks-podobno 3 dni z rzędu i jesli ma wyjść to wyjdzie, jesli nie to kolejny sposób trzeba będzie wcielić w życie- wiesiołek i napar z lisci malin:)

Do góry