reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

Moniat, ja poszłam w poniedziałek wieczorem do szpitala bo KTG nie podobało się lekarzowi, objawów porodu żadnych, żadnych odczuć niepokoju, byłam ewidentnie nastawiona na oxy na drugi dzień, a 2 godziny po przyjęciu do szpitala nagle zaczęły mi się skurcze co 4 minuty :tak: Trzymam kciuki, żeby poszło wszystko szybko i sprawnie :-)

Asiowo, siłownia jest u nas na Skałce :-) nie pamiętam niestety, ile płaciliśmy za karnety. A co powiedziałabyś na fitness na basenie? Jest chyba u nas na basenie w szkole. Moja sąsiadka już chodzi, ja też się wybieram jak już będę mogła.

A z dermatologiem niestety nie pomogę :-(

A u nas już jest spokój, mała rzadko płacze, śpi już regularnie 21.00-5.00, już się uśmiecha i wydaje z siebie coraz więcej nowych dźwięków :-) a oto ona:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Pasibrzuch - a gdzie zdjęcie mamusi i Emilki??? Mała jest słodka:tak::tak::tak:!!! Takie fajne uśmieszki już rzuca:tak::tak::tak:!

Pasibrzuch... ja na basen jestem jak najbardziej chetna:-) Jakbys sie czegos dowiedziała tzn kiedy te zajecia sie odbywaja i jaki jest koszt to daj znac;-)poczekam az Ty bedziesz mogła sie ruszac:tak: a własnie... musze męża kiedys wyciagnac na basen:-):-p

I co dziewczyny?! Kiedy organizujemy wspolny spacerek?!:-)

Marzena... ja jestem moderatorem na styczniówkach... tu chyba nikogo z nas nie ma! pewnie ktos z adminów tylko nad nami czuwa:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie
Ja nadal w dwupaku. Doszły jeszcze problemy zdrowotne teściowej, nie dość,że stresujemy się porodem to martwimy się o nią:no:

Pasibrzuch- Prześliczna Ta Twoja Emilka, nie mogę uwierzyć, że ma dopiero 2 miesiące:-)

Ja chyba jeszcze będę musiała trochę poczekać na swoje szczęście:blink:

Witajcie
Ja nadal w dwupaku. Doszły jeszcze problemy zdrowotne teściowej, nie dość,że stresujemy się porodem to martwimy się o nią:no:

Pasibrzuch- Prześliczna Ta Twoja Emilka, nie mogę uwierzyć, że ma dopiero 2 miesiące:-)

Ja chyba jeszcze będę musiała trochę poczekać na swoje szczęście:blink:

O! A ja myślałam, że już po wszystkim :-)
Mam nadzieję, że z teściową wszystko będzie dobrze no i czekamy z niecierpliwością na wieści :-)

Marzena80, mówisz i masz (za zdjęcie dziękuję Asiowo) :-D

Byłam dziś na KTG, położna też mnie zbadała, zero skurczy, szyjka długa i zamknięta, według niej do kwietnia się nie ruszy:no: A ja tak chciałam na Swięta z malym być w domu:-(

Byłam dziś na KTG, położna też mnie zbadała, zero skurczy, szyjka długa i zamknięta, według niej do kwietnia się nie ruszy:no: A ja tak chciałam na Swięta z malym być w domu:-(

A ile jesteś już po terminie?
PS. Mnie też w piątek położna powiedziała, że główka wysoko, nawet nie dosięgnęła do niej, wszystko pozamykane na 4 spusty i wg niej jeszcze długo mam się nie spodziewać porodu. A we wtorek było po wszystkim, więc nie trać nadziei :-)

Według mojej gin termin minął 21 marca, ja uważam, że 24. Tak czy inaczej jestem już przeterminowana:dry: W poniedziałek znów mam się zgłosić w szpitalu. Mam nadzieje, że przez weekend przynajmniej szyjka trochę się skróci. Jak narazie prowokacje są bezsensowne, Kubuś pozamykany na 3 spusty:no:, także nawet nie wiem, czy w poniedziałek bedą mnie chcieli już zatrzymać w szpitalu, czy puszczą do domu:baffled:

Pasibrzuch- Śliczna z ciebie mamusia:-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny - trochę mnie nie było - bo generalnie mała nie lubi siedzieć w domu i ciągle jesteśmy na spacerkach po za domem...ostatnimi czasy jak wychodzę o 10.00 , 11.00 to wracam o 16.00-17.00 do domu - oczywiście butelka , mleko i termos w torbie, a pod wózkiem wiaderko i łopatka...;) jak wracam to pranie , obiad, kolacja i padam na .... nie mam na nić siły. Nie wiem od czego zacząć , tyle sie dzieje. Może po kolei - Melduje że jesteśmy już po chrzicnach - zorganizowaliśmy Chrzciny i urodziny Pawełka razem przy jednym zamieszaniu - wynajęliśmy lokal, 40zł za osobę - bez mycia, sprzątania...itd. a wrażeń było mnóstwo. Robimy drugie podejście do przedszkola. Małemu złozyłam deklaracje zobaczymy. Wyskakuje jak mąz jest tylko w domu popołudniami jak ma rano na basen na skałce - chciałam zrzucić ale jakoś cięzko - wybrałabym się chetnie na jakas na siłownie czy cuś ale brauje zaparcia i chyba trochę towarzystwa dla odwagi...

Moniat 84 - przed Tobą wielki dzień - mam nadzieje ze maluch urodzi sie 29.03 tak jak ja !!!! ;) a tak po za tym tylko spokojnie , choć te ostatnie dni sa najgorsze.

Pasibrzuch - fajna z Was parka !!!! A maleństwo urocze ;)

reklama
BezBez a to takie świeższe foteczki małej

Załączniki

• DSCF8390..jpg
    DSCF8390..jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 22
Do góry